Een rustige comeback en wat dienstmededelingen

zomer2016Het plan was om deze zomer een break te nemen en eens goed na te denken over het hoe en wat van deze blog, om er dan in september keihard in te vliegen met een fris hoofd en kraakverse ideeën. Maar toen ik vorige week besefte dat ik eigenlijk nog altijd compleet geen tijd had gehad om na te denken over mijn blogtoekomst, laat staan over zotte rubrieken of innovatieve projecten, bedacht ik me dat ik een nog veel beter plan heb: er wat minder over nadenken.

De druk niet opbouwen om in september met iets van enig niveau te komen, maar gewoon nu al op het gemak herbeginnen, zonder druk. Mezelf niet opleggen om drie keer per week iets te schrijven, maar bloggen als er iets opborrelt. Dat wil zeggen dat het sommige weken wreed gaat borrelen en andere amper, maar dat geeft niet. Niks geeft, want ik vind het al straf dat ik ertoe kom om nog eens te bloggen, na enkele weken stevig thuisblijfmoederschap in het gezelschap van mijn bloedjes. Het was intensief met heel wat dagen die omstreeks vijf uur ’s morgens uit de startblokken schoten, maar ik heb er ook wel van genoten. Zie de collage hierboven voor de momenten die voldoende idyllisch waren om op de gevoelige plaat vast te leggen .

IMG_0134 blogboekv2IMG_0309 IMG_0319

En qua drukte zitten we alleen maar in stijgende lijn.
Richting een najaar zonder veel gaten.
Wat me naadloos bij wat dienstmededelingen brengt.

 • We hebben een stuk grond gekocht. Een wondermooi stukje Westhoek met uitzicht op weilanden en koeien, op een kilometer of drie van onze huidige crib. Een stuk dat volgens ons ideaal is om de crib zoals wij hem in gedachten hebben uit de grond te doen rijzen. Misschien wordt het hier de komende tijd wel een bouwblog met stukken als “Vijf redenen om te investeren in een warmtepomp (de vierde zal je verbazen!)“. Misschien ga ik hier wel bloggen over hoe ik beter notaris was geworden in plaats van journalist, wegens duizend keer meer betaald per op papier gezet woord. Of misschien wordt het ook niks van dat alles. In elk geval: wij gaan een huis bouwen en zijn zotcontent en een beetje zenuwachtig omdat we er eindelijk aan kunnen beginnen.
 • Er komt een nieuw Blogboek. De vorige druk was al een hele tijd volledig uitgeput (wat voor heel wat wanhopige mailtjes uit Nederland en België zorgde van mensen die hem wilden en echt nergens meer konden krijgen). Keischattig vaneigens, maar ook behoorlijk frustrerend, omdat het mooie papier en de manier van drukken een herdruk erg prijzig maakten. Omdat de vraag bleef ga ik nog dit jaar een nieuwe en verbeterde versie schrijven voor 2017. Met nieuwe hoofdstukken en aanvullingen die ervoor moeten zorgen dat het niet leest alsof er ondertussen twee jaar zijn overgegaan. Ook de lay-out wordt nog eens herbekeken. Suggesties zijn welkom, hieronder of in mijn mailbox. Het Blogboek verschijnt omstreeks maart 2017 bij Uitgeverij Vrijdag, en zal ook veel vlotter te krijgen zijn in Nederland. Hoera!
 • Ik ben nog altijd aan het lopen. En het plan is nog steeds om in oktober deel te nemen aan een urban trail van een kilometer of acht door Ieper. Het zou moeten lukken, ook al sukkel ik weer wat met blessures. Ondertussen liep ik al eens iets meer dan zes kilometer aan een stuk door, een absoluut levensrecord, en hoop ik mijn tempo van drie keer lopen per week te kunnen blijven aanhouden. Ik heb er in elk geval deugd van, en het is ondertussen ook ernstig te zien op de weegschaal dat ik mijn gat een maand of twee geleden van de zetel heb weten te stampen.
 • Ik blijf ondertussen ook gewoon freelancen. Niet dat er ooit sprake was om ermee te stoppen, maar er staan dus ook op dat vlak weer een hoop fijne dingen op stapel waar ik erg naar uitkijk. Ik zou dus maar De Standaard Magazine blijven kopen, en niet enkel omdat het het fijnste magazine ooit is, maar ook omdat ik er van alles voor aan het maken en uitdokteren ben.

Het wordt dus in combinatie met bloggen en mijn kindjes en echtgenoot voldoende aandacht geven vooral kwestie van er niet over te gaan, dit najaar. Ik ga mijn grenzen extra hard moeten bewaken om het allemaal leuk en leefbaar te houden, mezelf kennende, maar je grenzen bewaken en afbakenen is hip, dus there goes.

Waarmee ik dus eigenlijk gewoon lang heb gezegd wat ook heel kort kon: ik blijf gewoon bloggen. Met plezier zelfs. En ik ben bij deze herbegonnen.

Welkom terug!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reacties

 1. Woehoe!!!
  (En misschien nog eens denken over die warmtepomp. Ik was eerst ook héél overtuigd, maar veel opzoekwerk en babbelen met installateurs, heeft ons bij een zonneboiler gebracht (sanitair+vloerverwarming), later aan te vullen met zonnepanelen)

 2. Annelies

  Gewoon hoera omdat ik u keitof vind (ook al ken ik u niet, maar dat lijkt wel zo door uw fantastisch geschreven blog)!

 3. Is grenzen bewaken en afbakenen hip?! Die trend heb ik weer gemist, precies! Ik ben er recent overgegaan, over mijn grenzen, dus als je daarover stukjes uit je mouw zou kunnen schudden, zit (maar wellicht eerder: lig) ik alvast klaar om die te lezen.

  Hoera alleszins voor de comeback, ik heb u werkelijk gemist! Ook al ben je nooit weggeweest van Instagram en Facebook, ja, zo’n fan ben ik.

 4. Welkom terug!
  En wat het bouwen en grenzen bewaken betreft : je moet niet elke baksteen letterlijk door je handen laten gaan zoals ik 20 jaar geleden.
  Maar wat leuk, een nieuwe crib zeg!

 5. Dagmar

  Ik had het zelf niet beter kunnen zeggen dat wat al in bovenstaande reacties te lezen is, en ik wens je ook het alleberste evenwicht toe! Geniet van wat op je pad komt xxx

 6. ik reserveer het alvast in de bib ;-) (neenee, deze koop ik)! Yey voor bloggen! En niets moet hé, dien blog is uw baas niet

 7. 10a

  Never change a winning team, wat goed was kan gerust blijven enzo van die dingen
  Welcome back!

 8. Tzal wel zijn, op uw gemak en zoals het u uitkomt :) Uw lezers doen niet moeilijk, zolang je maar blijft schrijven (blog, DS, boeken…)! En oh ja, ook al op IG gezien, maar hoe schattig zijn die kinders van u! :)

 9. Wat een fijne nieuwtjes allemaal! En leuk om hier terug te lezen! Dat afbakenen wordt inderdaad wel belangrijk, ik denk nu soms al van ‘hoe doet ze dat toch allemaal?’ als ik weer eens in de zetel lig na een werkdag en zelfs niet eens de fut heb om de was omhoog te hangen. Dus: hoera voor al die dingen! Maar ook: afbakenen en zien dat het ook allemaal nog doenbaar is ;-). Ik zou het trouwens niet erg vinden dat dat hier wat een bouw-blog wordt, ik ken daar niks van en wij willen ook bouwen, dus ik ga hier weer kennis en ervaring opdoen, ik zie het al!

 10. Lucie

  Ik ben al heel blij dat ik hier mag en kan komen lezen, dus gun ik je alle rust die je nodig hebt. Bij overladen weken zal ik dan wel juichen, bij rustige weken veel nodeloos refreshen. Ik wou toch ook zeggen dat als het hier een bouwblog wordt, dat ik dat met veel plezier zal lezen.

 11. Sacha

  Een paar weken geleden heb ik het Blogboek geleend bij de bibliotheek. Ik heb het met veel plezier gelezen en het heeft mij geïnspireerd om zelf ook weer te gaan bloggen! Heel veel succes met alles en ik ga je zeker volgen!

 12. ik heb GELUKKIG nog een exemplaar in de bib gevonden, al moest ik hem wel reserveren. Altijd welkom om even te piepen of ik jouw tips een beetje fatsoenlijk in de praktijk breng. O ja, ik freelance ook. En we hebben ook zeer recent een lap grond gekocht, zij het eentje met een huis en al erop! Ik ben dus ook al een beetje aan het pre-stressen, hoe ik dat ga allemaal ga fixen (zodat mijn kinderen me op het einde van de verhuisrit nog altijd de liefste mama van de wereld vinden). Enfin, onze nieuwe woonlocatie zadelt me met 80 minuten fietsen daags op, dat zal ook wel zeer zenverwekkend zijn zeker?
  Succes en superblij dat je terug bent!

 13. Yah! Je bent er weer! En met geweldig nieuws! Gefeliciteerd met de aankoop van jullie grond! Het lijkt me fantastisch om je eigen droomhuis te bouwen. Je eigen paleisje! En wat goed dat er een tweede versie van het blogboek komt! Ik heb de eerste variant en ben hier reuze enthousiast over! Wat goed dat je het hardlopen zo goed volhoudt! Ik zou dat denk ik niet kunnen…. en ik vind het ook lastig om tijd te vinden om te bloggen met twee bengels om me heen.

 14. Nu pas eens gaan kijken of je niet een paar dagen eerder zou herbeginnen bloggen…heb al wat posts gemist zie ik! Goed voornemen! Ken dat van die druk ook om 3 keer iets te posten, maar kwam wel uit je boek hoor ;) Tja, we doen het alleen onszelf aan…

 15. Hoi Kelly,

  wat een leuk nieuws allemaal! Ik heb je blogboek in de bib gevonden, de enige plek waar deze nog te krijgen was. ;-). Super leuk, heel veel tips, en enorm leuk geschreven zonder al van die zware, saaie theoretische bladvullingen. Leest echt luchtig en aangenaam. Ben nog maar net begonnen met mijn blog. Heb toch al 9 posts. ;-). Jouw boek geeft enorm veel moed en tips om nog meer zin te krijgen eraan te beginnen. Dank je wel!! You did it!! Ik ga volgend jaar zeker op zoek naar je nieuwe uitgave. Ben nu al benieuwd wat er intussen is veranderd voor je. Veel succes en plezier met het schrijven ervan.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>