Ik had het beloofd, een vervolg op de kinderboekenpost met een weggeefactie!
Trouwens vreselijk bedankt voor alle boekentips onder de vorige post, Dexter zijn kerstpakket kan nu al niet meer stuk.
Ook deze boeken vond hij de afgelopen tijd erg leuk:
– Papperdidas en het speelgoed van de Sint van Kristien Dieltiens
Een kloefe van een boek, zoals ze dat bij ons in de Westhoek zo treffend zeggen. Perfect om voor te lezen in de meest magische periode van het jaar, in aanloop naar de komst van de Sint. Dexter- die op vier en half lang niet altijd de aandacht kan houden bij al te lange stukken voorleestekst en nogal snel overgaat naar “maar wat is dat hier?” op de volgende pagina- was geboeid en verwonderd tegelijk door het verhaal en de mooie tekeningen.
Absoluut een aanrader voor kindjes die voor ze naar bed gaan nog even willen wegdromen over de Sint en cadeautjes en meer van dat leuks. Je vindt het boek ook hier terug.
– Oskar van Jacques en Lise (uitgegeven bij Van Halewyck)
Oskar is een speelgoeddino, en het moet wel niet lukken dat mijn zoon zot is van alles dat met dino’s te maken heeft zeker, of ze nu van speelgoed of botten of compleet intact zijn. Dit is een boek zonder woorden maar met tekeningen die heel wat vragen oproepen en kleine lezertjes toelaten om er hun eigen verhaal rond te bouwen.
Alleen al zoeken waar de dino nu weer zit is voor Dexter een leuk spelletje. En ik vind altijd weer nieuwe dingen in de prachtige tekeningen.
Je vindt het boek ook hier.
– Ik zie, ik zie van Eef Rombout en Leen Vanbroekhoven (uitgegeven bij uitgeverij Abimo)
Nog zo’n kijkboek, deze keer met als uitgangspunt dat je maar je ogen hoeft te sluiten om je van alles te kunnen voorstellen. Dat alles kunstig is, bijvoorbeeld, of gescheiden, of gestapeld. Het resultaat is altijd een boeiende tekening waarop van alles beweegt of verschuift. In een hele leuke tekenstijl, ook nog eens. Om heel lang naar te staren en elke keer weer iets anders te zien.
Je vindt het boek ook hier.
– Het Gruffalo herfstnatuurspeurboek van Julia Donaldson (uitgegeven door uitgeverij Leminscaat)
Deze was de laatste tijd zo aanwezig in ons dagelijks bestaan dat het een persoonlijke favoriet is geworden. Samen met de geweldige Gruffalo ga je op zoek naar allerhande herfstverschijnselen als blaadjes en dieren en telkens je iets hebt gevonden mag je een sticker kleven. Het maakte onze herfstwandelingen van de afgelopen weken zoveel leuker, want met een enthousiaste Dexter die constant van alles spotte dat hij nog niet had! Pokémon voor groene jongens, I like!
Je vindt het boek ook hier.
Ik mag het boek van Papperdidas weggeven aan drie gelukkigen, en daarnaast nog drie andere boeken: het Gruffalo winternatuurspeurboek, Kom uit die kraan en Het Bijzondere Beestjesboek uit de vorige post.
Post hieronder het antwoord op de vraag “Wat eten we vanavond?”, en ik trek zaterdagmiddag om twaalf uur de winnaars. Wie eerst wint, eerst kiest uit de zes boeken. Zorg dus voor een geldig mailadres waarop ik je kan laten weten dat je gewonnen hebt. (en die wedstrijdvraag? Ik heb de laatste weken bijzonder weinig inspiratie voor mijn weekmenu, dus ge zult het mij wel vergeven). Succes!
Ovenfrietjes (valt best mee!), sla, zalmpapillotte vr de dametjes en een steak voor de heren in huis!
Ik doe graag mee.
Ideaal deze tijd: pompoensoep en pastinaakpuree met spekjes (daar is de zoon van 2 verzot van)
Voor morgen is het witloof met hesp ene met melksaus en de andere een vervangende kokos/amandelmelk sausje (zoon & mama koemelkallergie)
In deze periode van het jaar zijn mijn kinderen zot van stoemp. Dus na de spinazie- en wortelstoemp vanavond knolselderstoemp met vis. Njam!
Snelle wok met scampi: paar zakken voorgesneden wokgroenten, zak scampi en een doos wokmie samen in de wok, kruiden erbij en klaar is kees. Omdat het niet altijd perfect moet zijn en dit uiteindelijk ook lekker, snel en gezond is!
Wij eten vanavond: pastinaakpuree, gestoomde boontjes en worst… zeer eenvoudig en snel klaar wegens laat werken en pianoles-taxi vervoer – morgen mag het wat meer zijn, want de kids eten warm op school, dus dan wordt het de overschot van de pastinaakpuree van vandaag met pladijsfilet in een dillesausje (een smartmat receptje dat regelmatig herhaald wordt) en gisteren aten we canelloni met spinazie naar een recept van Jamie Oliver – snel klaar en steeds een succes, zelfs bij mijn kieskeurige jongste… het is trouwens dankzij deze blog dat ik ook met een weekmenu werk… minder stress doorheen de week en sneller boodschappen afgewerkt tijdens het weekend;)
Hete bliksem
Wij eten vanavond pasta met een soort zelfgemaakte rode pesto (er zitten o.a. kerstomaten, blokjes hesp, parmezaanse kaas en pijnboompitten in). Lekker! Zo’n boek zou het perfecte kerstcadeau zijn voor het petekindje van mijn man en tevens mijn oogappel :-).
Dat Gruffalozoekboek is briljant. Mijn dochter raapt sowieso alles op wat ze tegenkomt én de Gruffalo is hier al maanden een hit. Conversatie van een hele tijd geleden
– Martha, eet je bord leeg.
– Anders graag maar ik eet bij de Gruffalo vandaag.
Daar had ik niet van terug.
Vanavond eten we pasta met courgette, spekblokjes en kruidenkaas. Omdat ze dan wel zonder problemen haar bord leeg eet en omdat ik niet veel tijd heb om te koken.
gele curry van koolvis, met wortel, koolrabi, erwtjes en oesterzwammen met rijst
Knolselder-wortelburger (van de plaatselijke Buurderij) met een spiegeleitje en tomaten-salade.
Knolselder for the win!
Quinoa met gevulde paprika’s. Lekker en gemakkelijk!
Leuk, die boekentips! Ik zal ze proberen onthouden voor de baby die op komst is :) De andere twee zijn al een stukje ouder, maar worden nog iedere avond voorgelezen. Daarbij kiest de dochter van acht al een paar jaar steevast voor Annie MG Schmidt, terwijl de zoon van 6 verknocht is aan Roald Dahl (ook mijn favoriet trouwens). En om een antwoord op je vraag te geven: zelfgemaakte pizza (lees: dochter maakt in haar eentje pizza voor haar en haar broer, terwijl mama zit te bedenken dat de opvoeding toch wel de goede kant opgaat ;) )
Zelfgemaakte chili con carne, het enige gerecht dat ik zonder problemen ( en ongelukken) kan klaarmaken.😊
Hoewel mijn lief de kok in huis is en ik dus vaak pas weet wat we eten als ik aan tafel schuif, gok ik op zelfgemaakte veggieburgers tussen van die echte Amerikaanse burgerbroodjes met een schelleke cheddar (dat smelt zo lekker) en knapperige sla en sappige tomaatjes. Hmm, klinkt verdacht veel als een pregnancy-craving.
En hoera voor boeken die iemand anders voor u uitkiest, ik liep zowat verloren tussen al die schone kinderboeken op de Boekenbeurs en ben dus met lege (het vreselijke lot van een eeuwige twijfelaar) handen thuisgekomen.. Ik duim dus keihard voor mezelf en voor Eppo zijn Sinterklaas :-)
Leuke boekentips terug. Papperdidas en het speelgoed van de Sint is hier grote hit. Voor de rest doe ik graag mee met de winactie ;).
Vanavond? Eten we groentenfrietjes (zoete aardappel, gele wortel en pastinaak) en vol-au-vent :p.
Een lentestoofpotje van erwten en tuinbonen, de veggie versie zonder spek. Yummie!
Bij ons is het savooikool met worsten vanavond.
Ons oudste zoontje is ook 4 jaar en zot van dino’s, ridders en boekjes. Dus al bedankt voor de tips!
Brocollipuree met worst!
bulgur met pruimen, runderballetjes tomatenblokjes en spinazie. Supermakkelijk gerecht: in de pan, sudderen en 15 minuten later klaar!
spruitjes + wortelfrietjes uit de oven + gebakken berloumi + old school gekookte patatten. Smakelijk!
Haha zalige wedstrijdvraag! Wij eten vanavond kip met curry van Pascale (Puur eten dat je gelukkig maakt p.174). Simpel, lekker en één van de weinige pascalegerechtjes waarover zelfs de uiterst Bourgondische man des huizes enigszins enthousiast is. Heb ik nu gewonnen?
Wij eten vatkensgyros met griekse deegwaren omdat het snel moet gaan na de duizendste vergadering van dit najaar 🙄
Wij eten vanavond: zalm met gegrilde provencaalse groentenschotel (courgette, aubergine, paprika, tomaat) en pasta pesto. Mmmmm. Lekker en snel.
Als het regent : banaanpannenkoeken! En dan onder een dekentje ‘Dag Sinterklaas’ kijken, met zwarte Piet.
Een receptje uit het nieuwe kookboek van chickslovefood, gisteren was het een currypotje en vanavond stamppot van zoete aardappel, heel lekker, weinig ingrediënten en je kan het allemaal al de avond voordien klaarmaken! Ik wil je de receptjes wel eens mailen.
Pasta Pomodoro met pecorino erover :) Hiervoor mogen ze mij altijd, ALTIJD, wakker maken :D En als ik win, moogt ge komen aanschuiven :D
Heel heerlijk: waarschijnlijk boterhammetjes met choco omdat ik geen zin heb om te koken :-)
Spinaziepuree met fishsticks. Mijn twee- jarige dochter heeft het zo niet met eten, tenzij boterhammen en yoghurt, maar de zwangere mama zou iedere dag spinazie en fishsticks kunnen eten.
Wij eten een stoofpotje van zoete aardappel, courgette, wortel en kipblokjes. Een grote favoriet, ook bij de kinderen!
Gebakken pompoenschijven. Heerlijk simpel: pompoen schillen, in plakken snijden en bakken in een pan met geutje olijfolie. Als je er niets aan toevoegt, is het lekker zoet. Naar keuze kan je het ook extra op smaak brengen met peper, zout en komijn…
Wij smullen vanavond smullen van boerenkoollasagne.
Aj, twee keer smullen is er wat over in 1 zin ;-)
Marokaanse linzensoep en puree met gehaktballetjes en krieken hmmmmm
Wij eten vanavond wat de schoonmoeder kookt :p, handig op donderdagavond. Voor wat inspiratie: eergisteren aten we heerlijke pasta met mengeling van groentjes (boontjes, broccoli, champignons en paprika), tomatensaus, beetje room en beetje pest en vegetarische gyros! Veel beter dan vleesgyros :p
Stoofvlees met krielaardappeltjes en pastinaak. En ik kook de patatjes in de pel met pastinaak in dezelfde pot. Minder afwas :-) In mijn stoofvlees draai ik een Petrus Oud bruin en werk ik met donkerbruine suiker. NOM nom nom.
Omdat het pedagogische studiedag is, en ik dus thuis ben: risotto met hesp en erwtjes. Heerlijk smeuïg met wat kaas erdoor. Zelfs de peuter van 15 maanden smult ervan! En morgen frietjes, omdat het vrijdag is en we onszelf ook even (kook)rust mogen geven. Ander toppertje gisteren: spruitenpuree (door allebei de dochters gesmaakt) met steak (en nog gewone spruitjes met spekjes extra voor ons). Wat stond er deze week nog op de menu hier: mosselen en lasagne. Zo, al wat meer inspiratie?
Ik heb dezelfde vraag vanmorgen zo beantwoord: “Vanavond eten we apenhersentjes met kikkersnot en konijnenkeuteltjes”! Onze zoon vond dat een geweldig idee :-) (Maar…eigenlijk eten we spitskool met patatjes en een worstje, goeie ouwe boerenkost!)
Hier wordt een nog kiezen tussen spruitjespuree (met wat extra boter, dan worden de spruitjes minder proefbaar, ze worden zelden ontdekt!) en ovengeroosterde groentjes (pastinaak, peterseliewortel, wortel, spruitjes, ui) met kip.
Pitta met gemarineerde tofoe, gegrildr paprika en spinazie.. een receptje te vinden op de site can Colruyt: heel lekker!!
thais potje : rijst met curry en véél groenten (boontjes, wortelen, courgette, tomaat), goed maar niet te pikant gekruid
Vanavond zijn het croque-monsieurs met een spiegeleitje voor mij en een beetje mayo voor mijn man want donderdag is croque-monsieurdag!
Wij eten hamburgers met cheddarkaas, zo van die lange augurkenschijfjes (lekkerrrrr), geraspte KOUDE worteltjes (belangrijk voor mijn dochter, ze lust geen WARME wortels :)) en rucola. En daar ne goeie kwatsje lookmayo op natuurlijk! Beetje zomers gerechtje misschien, maar dat mag wel op een regendag als vandaag. Ik heb er verdorie nu al goesting in :)
Heel simpel maar lekker; kabeljauw met wortelpuree :).
Butternutsoep met rode paprika’s en het groentestoofpotje met couscous v Jeroen Meeus, heerlijk! Dankje voor de boekentips!
Wij eten makadam. Een ovenschotel met seizoensgroenten, pureepatatjes, kruidig gehakt, bechamelsaus en een laagje kaas erover. Niet goed voor de lijn maar wel zalig voor de ziel. Grtjs
Qua inspiratie voor jou wat magertjes maar wij eten spaghetti vanavond. Met een gezelschapsspelletje als dessert.
Wok: pijnboompitten roosteren, fijne reepjes gele paprika, wortel en rode ui. Blussen met witte wijn, royaal marjolein toevoegen. Eten met rijst en fetakaas (in olie met kruiden). Ooit gevonden op tinternet en nu één van mijn favorietjes voor donderdag veggiedag.
Goulash van de schoonmama. Hoera voor kraamkost :)
Leuke boekentips!!
Wat wij vanavond eten: vegetarische quiche lorraine (met prei en spekjes van de vegetarische slager) met een slaatje!
Vidés gevuld met een mengsel van erwtjes, champignons, prei en hesp in een lekker sausje, en daarbij rijst.
Gegrilde groene asperges met zalm! MMMM
(recept hier, mocht je willen: http://www.mijnkwintessens.be/lekker-gerechtje-gegrilde-groene-asperges-met-zalm/)
Pasta met pesto, kerstomaatjes en spekjes. Fijngesneden voor de kleuter zodat hij niet ziet dat hij tomaat eet 😉.
Hier wordt het vanavond pladijsfilet met een tartaarsausje en spinaziepuree. Voor de oudste zoon van 4 jaar worden het fishsticks, want verse vis vindt hij maar ‘saai’ :-)
Vandaag eten we frittata met de restjes van gisteren en gisteren was het gevulde paprika met rijst, tomatensaus, prei en feta.
echt niet herfstig, maar wel lekker -en weinig werk -: pitabroodjes met gebakken kipstukjes en koude groentjes (sla, tomaat, wortel en komkommer).
Orlofgebraad (overschot…simpel, gewoon op tijd in oven zetten) van de markt met bloemkool in witte saus en worteltjes
Vanavond staat er bij ons spitskoolsalade met appel en pistachenootjes (de groene prinses) op het menu, deze keer aangevuld met steak en patatjes.
Djees, al die originele gerechten. ‘K zal hier eens afkomen met mijn hespenrolletjes… wel wreed lekker!
Gebakken patatjes met kipfilet en… andijvie (dankzij Hellofresh)! Wish me luck…
Hesperolletjes in de oven met puree. Njam,njam
Cool! Merci voor de tips, ik kan de Sint(en) weer een leuk verlanglijstje geven ipv dingen met batterijen.
Wij eten groenten met kip uit de oven: de groentjes zijn gisterenavond al klaar gezet, vanavond is het dus enkel roosteren!
Receptje (voor 2 grote eters en 2 mini’s):
– 2 stengels prei
– 2 zoete aardappels
-1 paprika
– halve pastinaak
– 400 gram aardappelen
– 2 kipfilets
– 2 handen kerstomaatjes
– peper, zout, rozemarijn, citroensap
To do: alle groenten, behalve de tomaatjes, in stukken snijden en op de bakplaat gooien. Goed kruiden met peper en zout, en dan olijfolie over gieten. Vervolgens 25 minuutjes in een oven op 200 graden. Af en toe omroeren, zodat alles zo een lekker, bruin korstje krijgt.
Na 25 minuten de kip erbij gooien en die 2 handen tomaatjes, de kip eens goed kruiden met rozemarijn, peper en zout, en er wat citroensap over gieten. Dan nog 25 minuutjes de oven laten werken et voilà! Zelfs mijn man (niet zo fan van ‘gezonde’ dingen) en mijn kindjes (eerder fan van speculoospasta) vinden dat lekker!
Hier zijn het vanavond ‘familiepizza’s’. Het broodmachien maakt het deeg, de echtgenoot rolt het uit, ik maak de saus en de kids beleggen ze. Ham en ananas (de zoon) of champignons en ham (de dochter) en dan rijkelijk veel kaas erover :)
bloemkool met ballekes en patatjes!
Turkse broden. Koud (naar keuze belegd met rauwkost en kaasof charcuterie, of met tapenade en feta) of warm als paninni (met gerookte zalm of gedroogde ham, tomaat, mozarella en basilicum).
Makkelijke kost, want ik moet om 19u in de les zitten. De zonen kunnen dan zelf wel voor een gegrild broodje zorgen als de echtgenoot nog niet thuis zou zijn. Voor het avondhongerke dat ongetwijfeld de kop opsteekt bij de zonen staat er ook pompoensoep met een vleugje pikanterie klaar.
vanavond is het bloedworst met gebakken aardappel en appeltjes uit de oven
Shakshuka (volgens recept van AH of hello Fresh): paprika, ui, en tomaat wat opstoven. Kuiltjes inmaken en eitjes in garen. Lekker!
vanavond op de menu bij ons: pompoensoep en de rest van de ovenschotel met aardappelen, prei en gehakt van gisteren, lekker makkelijk :)
Bedankt voor de boekentips, die kan ik met mijn kleine boekenwurm goed gebruiken. :-)
Aangezien het steeds kouder begint te worden en het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn is het hier drie-op-één (ook wel Heten Duvel genoemd): een laag gebakken gehakt, een laag appelmoes en een laag puree met panko er bovenop en in de oven. Heb je trouwens diepvriespuree al ontdekt? Lifesaver!
Hier schaft de pot vanavond een pastaschotel met zalm, erwtjes, courgette, gehalveerde kerstomaatjes en rozemarijn. Alles mengen, dikke laag kaas erover en hup in de oven.
Vanavond eten wij groene kool met spekjes, worst en patatjes.
De gebakken spekjes doen we samen met de boter bij de groene kool voor extra smaak.
En omdat groene kool zo groot is heb je nog een portie over voor in de diepvries voor dagen waarop het snel moet gaan.
Gnocchi met parmesaan, brocolli en stukjes zalm!
JA sorry, wij aten normaal eend met een slaatje van rucola, radijs, wortel en een dressing van balsamicoazijn/limoen/olijfolie en een beetje suiker.
Maar er was geen eend in de colruyt dus het wordt friet van de frituur.
Frietjes van de frituur!! Kleintje met stoofvleessaus en mayonaise en chixfingers. Mmmmmmm!
Couscous met gegrilde groentjes en gekruide gehaktballetjes.
de restjes (als die er zijn :) ) worden de dag nadien koud gegeten – superlekker !
I’m in!
Wij eten vanavond hellofresh, heel handig voor inspiratieloze momenten. Maar een toppertje hier is altijd: spirelli of penne / champignons / hespjes / room / Marjolein
Wij eten spaghetti, uit de vriezer, van een grote pot dat ik zelf gemaakt heb…. en veel gerastpe kaas!
Wij eten vanavond versgemaakte paella bij mijn ouders – zij maken de beste paella die ik al heb gegeten, zelfs in Spanje. Het is misschien niet zo voor op het weekmenu, maar als ik win dan geef ik je het geheime recept ;-).
Burrito’s met kip! Lekker en snel klaar!
Wij eten vanavond waarschijnlijk een arepa, maar da’s typisch Colombiaans en is misschien dus geen geldige tip? En toch zou ik wel graag zo’n tof boek winnen voor de dochter, hihi!
Hmmm bloemkool met kikkererwten in tomatensaus, op zijn indisch gekruid en met geroosterde pita broodjes voor er bij! (Uit Veg!)
http://www.evavzw.be/recept/pompoenragout-met-polenta
Pompoenragout! Goedgekeurd door mijn peuter en kleuter, heerlijk herfstig , en toch niet zwaar.
Wat ook een lekker ideetje is, en hier ook door de kinderen gesmaakt wordt: ovenschotel: laagje gebakken gehakt (kan ook met veggiegehakt) – laagje gestoofde prei – laagje wortelpuree
stuutjes :)
Vanavond zullen het boterhammen zijn (met soep) want Oskar en Klara eten ’s middags warm op school. Maar morgen is het feest want dan gaan wij (wonend in Frankrijk-bij-Geneve) naar het mosselhuis – Jawel, een belgisch restaurant zo goed als om de hoek.
Wij doen vanavond van snel & simpel: bokaal erwten & worteltjes + hamburgers. Sorry dat ik inspiratiegewijs niet meer te bieden had. Eerder deze week hadden we eenvoudige zalm-spinazie-lasagne en hutsepot met worst… Die boeken zien er super uit, daarvoor waag ik graag mijn kans!
De zonen zijn hier al even grote boekenwurmen als de mama, dus dat zou nog eens zalig zijn!
Vanavond staat er trouwens sushi op het menu. Hubby is op pad dus een verwennerijtje voor mezelf :-)
Gelakte zalm! Een heel makkelijk en budgetvriendelijk receptje gekregen van een vriendin! De lak is met honing (en gember, look, sesamolie, …) waardoor onze kids smullen van de vis! Samen met puree en gekarameliseerde prei. Nom Nom Nom!
Wij eten een restje risotto van eergisteren, met stukjes geroosterde pompoen, spinazie, wortelpererselie en stukjes geitenkaas erdoor. Heerlijk, net zoals jouw boekenkeuze!
Vegetarische wraps!
Leve Hello Fresh! Straks word ik verrast :-) eerst peuter in bad en de cocktail prepareren!
Pompoensoep met balletjes! En enkele crackers met vleessalade.
Dessert: zelfgebakken “zachte chocoladekoekjes”
Telt erwtenpuree met veggieburgers als geldige deelname om kom uit die kraan te winnen? Want ik twijfel wegens weinig origineel. Een extra aanrader, gratis en voor niks: paaskasta van mademezsazsa. Recent uitgeprobeerd en goedgekeurd!
Appelmoes met gebakken aardappelen en hamburgers. Niet bijster origineel, maar de kids hebben gesmuld!!!
Wauw, wat is Oskar een mooi boek! Ik kijk zo uit naar leesmomenten met onze dochter, en dan zijn blogposts als deze alvast een leuke inspiratiebron!
De prijs voor het lekkerste avondeten win ik zeker niet vanavond. Sinds Juliette geboren is wordt er weinig creatief gekookt. Vanavond stond er op het menu: patatjes, sperzieboontjes en gebakken gemarineerde tofu. Een beetje saai, maar toch wel lekker!
Pastinaak, worteltjes en patatjes uit de oven met rozemarijn, tijm en zeezout + gegrilde zalm. Toppertje bij de vijfjarige dochter!
stoofvlees met appelmoes en aardappeltjes, een golden oldie waar ik met dat weer ineens zo’n zin in had :-)
Ik eet op mijn werk de overschotjes van de balletjes in tomatensaus van gisteren. De kindjes krijgen een lekkere maaltijd door de papa gemaakt, waarschijnlijk zal het macaroni zijn, of spagetti of fishsticks met spinazie. te zien hoe hun humeur is! ;-)
wrapjes met advocado, limoen, yoghurt, gestoofde rode paprika, wat lente-ui en kurkuma en vééél koriander. Smakelijk!
een advocado is misschien ook lekker maar ’t was hier toch avocado. Beetje moe :)
Niks ‘vers’ wegens ploetermoeder met een baby van 8 maanden die de juiste balans tussen gaan werken en huisvrouwtje spelen precies nog niet helemaal onder de knie heeft :-).
Frietjes van de frituur dus (voor ons, volwassenen), voor de baby vooralsnog een fleske!
Superleuke give away, trouwens. Nog geen kleuter in huis, maar hier wordt toch iedere avond steevast een boekje voorgelezen aan onze baby-Korneel.
In tegenstelling tot de boeken waarover jij spreekt, was het eten hier vanavond niets bijzonders: pasta met een sausje van tomaat in olijfolie + eerst voorgekookte broccoli (iem. beweert dat het anders te hard is) + (toen iem. even niet keek) 2 teentjes knoflook + (in eenzelfde vlotte beweging toegevoegd) een lepel pesto. Klinkt op papier gevarieerder dan het in werkelijkheid was.
Wij hebben woknoedels gegeten met gemarineerde kipsaté (gewoon uit de AH) en sambalboontjes! Smakelijk ;-)
Oja, wij gaan binnenkort een weekendje naar Ieper met onze baby die dan 3,5 maand oud is. Tips voor restaurantjes die niet scheefkijken naar een grote wandelwagen? Bedankt!
Ook hier pompoensoep (met een beetje venkel) en daarna canneloni met tomatensaus, ricotta en spinazie. Dit is net zoals je boekentips, heerlijk!
Ik maakte dit (http://www.smulweb.nl/recepten/1391382/Nacho-cheese-ovenschotel)
een tijdje geleden in combinatie met guacamole: om vingers en duimen af te likken. Zeker als je er voldoende tabasco in doet. Voor de kindjes is dat natuurlijk minder lekker, dus je kan het ook zonder specerijen maken en de tabasco op tafel zetten.
Aziatisch stoofpotje met zoete aardappel, boontjes, varkensvlees, gember, sojasaus, koriander en vanalles en nog wat! (Inspiratie van Thursdaydinners.com) Smaakt super goed af!
Deze avond pasta gegeten met gerookte zalm en mascarpone. Als finishing touch afwerken met kerstomaatjes: prachtige kleurencombinatie en heerlijk! Het hele gezin is er gek op. En na het eten: boekjes voorlezen in bed! Life is beautiful!
Wat een mooie kinderboeken! Ideaal voor als de ooievaar hier ooit komt ;-)
Wij aten deze avond spaghetti. Net een nieuwe pot saus gemaakt, waardoor we meteen wat porties konden invriezen. Meteen goed om elke stressy avond mee weg te eten!
Hoe ik het doe:
– 800 g gehakt aanbakken + 1 ui + 2 paprika’s + 1 courgette + 1 tomaat
– 2 flessen passata toevoegen, roeren, 1 groot potje tomatenconcentraat toevoegen
– smaak geven en kruiden, veel kruiden: spaghettikruiden, oregano, paprikapoeder, peper, zout, beetje sambal, beetje pili pili, laurierblaadjes, lookpasta van den Delhaize, bbqvleeskruiden (jaja), …
Hoe langer op het vuur, hoe lekkerder. En de ingevroren porties smaken de volgende keren des te beter! Smakelijk :-)
Wij aten vanavond wok (ui, wortel, erwten, sojascheuten) met rijst en gebakken kip. In de pan van de kip ananas uit blik bakken. Heerlijk nostalgisch!
Winterkost: rode kool met worst. En voor de kids spruitjes….Dat lusten ze wel 😊….
Rode linzen soep met heel veel specerijen (komijn, kurkurma, gember, kaneel, koriander, kardemon) en geroosterde groentes erdoor als knolselderij, wortel, bataat en paprika. Zacht, comforting en heerlijk zoet…mmmm….
Macaroni met broccoli, beenham en kaassaus op basis van gorgonzola, lekker in de oven , zodat er een korstje opkomt . Leuke posts! Hier nog geen kleuter in huis, mijn kleine ventje zou waarschijnlijk alleen maar papieren scheuren, maar he je kan niet vroeg genoeg aan je boekencollectie beginnen 😉
Veldsla-slaatje met appelsien en rode biet en een kalkoenbrochetje mmmmmm!
Bij ons was het vanavond zeebaars met curry-kokosbloemkool en bruine rijst. Met dank aan een zekere maaltijdleverancier met initialen HF ;)
Leuke tips! Vandaag een lekker gerecht, maar helemaal niks speciaal: spaghetti!
Pasta met kip, courgette en boursin cuisine. Makkelijk, lekker en vooral kindvriendelijk!
Een snelle wrap met gebakken kip, courgettes, tomaatjes en uiteraard wat ketchup ;-)
wij eten smeus dat zijn pureepatatjes met kervel en garnaaltjes en bedekken met geraspte kaas dan nog even in de oven om te gratineren 😊
Leuke vraag! Wat hebben wij gegeten? Lekkere kip curry met verse ananas en heerlijke appeltjes met rijst. De rijst wordt hier altijd klaargemaakt met wortel, paprika en curry… Had wat te veel klaar gemaakt, dus gelukkig is er nog een portie over voor morgen! Mmmmm.
Chocoladechili van Marley Spoon :) en lekker dat hij was! Recept ruilen voor een boek? ;)
Vanwege grote zorgen owv de gezondheid van de zoon werd het oorspronkelijke plan (scampi diabolique van Jeroen Meus, maar dan wel met kip ipv scampi) aan de kant geschoven en aten we pasta met bolognaisesaus (gewoon prefab van de Delhaize).
En oh boy, wat zou diezelfde zoon wild worden van dat Gruffaloboek!
Paprikasoep en groententaart met brocoli en bloemkool…
Ook letters en mooie prenten worden hier verslonden, wij vinden dit dus een prachtkans!
Balletjes (“gehaktballen” zoals mijn zoontje van vier zegt door Hollands gesproken kindertv :o ) in tomatensaus met puree.
Moh wat een lijst van reacties :-o, maar ook ik zal meedingen 😎
Wij aten deze avond groenlof met tomaatjes en champignons met roomkaas. Heerlijk sausje.
Over de macaroni gieten en de kids waten er zot van!
(Hier het recept http://www.detuinoptafel.com/recept-groenlof-met-pasta-en-roomkaas/)
en zooooo jammer dat je het boek oskar niet kan weggeven. Zoontje oscar zou wel fan zijn…
De weg te geven keuzes zijn anders ook moeilijk 😉
Groentjes in de oven ( ajuin, courgette, paprika en trostomaatjes) met fètakaas. Licht en lekker en niet veel werk.
Omdat het hier snel moest gaan vanavond: pasta puttanesca.
Alle ingrediënten heb ik steeds in huis: ansjovis, tomatenblokjes, olijven, kappertjes, pasta en parmezaanse kaas. Lijkt ongezond omdat er geen ‘verse’ dingen inzitten, maar is eigenlijk best oké. Als je tenminste geen emmer parmezan op doet.
Heerlijk comfortfood!
Oooh! Wat zou je onze zoon blij maken met een boek!
Wij aten vanavond overdaad aan groentjes uit de oven met gestoomde kabeljauw. Njam, hemels!
verse appelmoes, patatjes in de oven (bij de bio-krieltjes van de colruyt zit telkens zo’n zakje kruiden: topmengeling) en wat quorn. Saai maar heerlijk lekker!
We lazen nog eens een verhaal van Elmer, de kleurtjesolifant…
Sushi van de Sushi Star naast de deur. Zoooooo yummie
Fijne giveaway, ik en de kindjes zijn altijd te vinden voor een nieuw boek! Om snel eten op tafel te toveren: pita met falafelballetjes, rauwe groentjes en een yoghurtsausje!
Mijn 2 kindjes zouden uiteraard ook superblij zijn met deze leuke boekjes!
Hier was het een beetje comfortfood vandaag: kip met sla, tomaatjes en frietjes, rara wie vandaag het menu mocht kiezen…
Tip: klein, lief, mondig en soms zou je ze wel eens achter het behang willen kleven.
Pasta met avocado, roomkaas, knoflook, broccoli, makreel en strooikaas. Heerlijk!
Wij aten vanavond zalm met boontjes,kerstomaten en olijven uit de oven(Jami Olivier),morgen pasta van de hoeren😄(Ook Jami Olivier) en zaterdag Indische balletjes met overschoten van courgette,tomaat en mozzarella,mmmm.
Hutsepot met spruitjes à la Jeroentje Meus!
Spaghetti
Wij aten preipuree met gehakt, perfect bij dit herfstige weer. Bedankt voor de boekentips.
Frietjes van de frituur! Ook weinig inspiratie hier 😁
Wij eten spruitjessalade met zoete aardappel, feta, avocado, wat noten/pitten en citroensap+olijfolie. Mm! Mooie boekjes!
Hier doe ik graag aan mee! Wij eten vanavond sushi wegens mijn lief die verjaart :-)
Risotto met champignons en gebakken zalm in de oven. Heerlijk! :-)
Fijne boekenkeuze zeg!
Wij eten vanavond venkelpuree met een vispapillotje – nomnomnom!
Witloof met hesp in kaassaus met puree. Zo lekker met dit weer!
Leuke give-away! Want ook al lopen er hier ten huize geen kinderen rond, het gaat nog moeilijk worden te beslissen aan welk tof kindje van familie of vrienden we zo’n boek zouden geven :-)
Ik ga vanavond voor het eerst romanescokool uitproberen, op basis van dit recept http://withfoodandlove.com/roasted-romanesco-leek-brussel-sprouts-salad/ (voor mij weliswaar zonder de olijven). Waarschijnlijk wordt het een combi met pasta, want pasta met ovengeroosterde groentjes, dat is al-tijd goed!
Oh, ik kom hier onderaan een ellenlange lijst met deelnemers zie ik! :)
Wij eten vanavond pompoensoep met paprika en balletjes, en nadien parelcouscous met scampi’s, puntpaprika’s en mango.
Moge het geluk aan mijn kant zijn…
Wat lijkt het me fantastisch om samen met je kleintje voor te lezen! Hier krijgt Finn ook iedere avond een verhaaltje voor het slapen gaan maar ik denk dat het nog fijner wordt eens hij mee kan kijken in de boekjes!
Vanavond gaan we hier voor gepaneerde kip met kaas en ham, gestoomde patatjes en appelmoes, lekker easy op vrijdag!
Balletjes in tomatensaus, met ovenkroketten! Mmm
Super!! Wij eten vanavond Vegeree not kedgeree, spiced rice, veg, eggs & yoghurt van Jamie. Smakelijk! http://gillianskitchen.com/vegeree-not-kedgeree/
Boekentips zijn ook hier altijd welkom!
Vanavond eten wij pasta met een romige saus met prei, erwtjes en zalm. Makkelijk, vrij snel en lekker, meer moet dat niet zijn. Mijn inspiratie haalde ik hier https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/12943/orecchiette-met-erwten-en-prei (met enkele aanpassingen)
Bedankt voor de boekentips. Lang leve de gruffalo!
Vanavond eten we taco’s gevuld met de overschot van de seitangyros van gisterenavond, aangevuld met mexicaanse rijst en guacomole.
Heerlijke boekentips! Dit weekend rep ik me in elk geval naar de boekenwinkel.
Hier wordt het wortel-koriander soep! Hmmmm…
Gevolgd door Kip à l’ orange .
ooooh, als er kinderbieken te winnen zijn, dan doe ik graag mee (dat oskar-boek dat je tipt ziet er een parel uit waar ik niet aan ga kunnen weerstaan….. hebben!) Merci :-) )
Wij eten spinaziepuree met spek, een topper bij mijn 3 kapoenen en supersimpel en snel klaar. Doen!
Geroosterde vos, Uilencake , slangenpastei en Gruffalo tartaar!
(Of frietjes, want het is vrijdag)
Vanavond Pasta-carbonara!
Een topper voor de kindjes die er helemaal gek van zijn :-)
wraps, kaas, tonijnsalade, ham, tomaatjes etc op tafel en kinderen maken hun eigen wrap. Altijd een succes.
Vanavond eten wij courgettesliertjes met tomaten en champignonnen van Pascale Naessens.
Wat een heerlijke inspiratie aan boeken!! Ik word er al enthousiast van :)
Kervelsoep met groentjes van de Buurderij en ovenschotel met witte kool,gehakt en kaassausje volgens receptje van de Buurderij! En voor de kleindochter van 4 maanden een lekker groentenpapje! En daarna samen in de zetel met kijk-en knisperboekjes! Ik kan niet wachten tot ik haar kan voorlezen.
De rest van gisteren: pasta met bloemkool in bechamelsaus en vegetarische burgers. Niks specials, niks inspirerends. :-)
Maar hier is wél een recept dat je misschien kan inspireren: pasta met pompoensaus. Supersimpel. Pompoen wassen en in blokjes snijden, schil eraan. Olijfolie in pot verhitten, pompoenblokjes erbij, beetje water toevoegen. Laten garen. Room toevoegen, aan kook brengen, fijn mixen. Kruiden met zout, peper, nootmuskaat. Op beetgare pasta scheppen en wat verkruimelde feta over strooien. Njammie.
Hallo, Ik eet deze avond een lekkere salade met restjes van groenten van deze week en.
Kijk er nu al naar uit.
Groeten en wat het ook mag worden, laat het smaken.
*met schaamrood op de wangen*: op vrijdag zijn wij zó moe dat wij geregeld -en dat zal vanavond niet anders zijn- chips (met zout en rozemarijn) en paprikanootjes van Everyday eten. Geen aanrader hoor, het gebrek aan vitamines en de overdaad aan vetten indachtig. Maar het is wat het is. De twee kleintjes eten gelukkig gezond in de opvang.
Op 25/11 is mijn dochter jarig, vermits we dan op weekend zijn mag ze vandaag al een verjaardagsmaal kiezen en dat is… Mc Donalds ;-)
Frietjes bij de schoonouders #datisechtwellui
Snel eten en comfortfood: pasta met ui (diepvries)spinazie, gerookte zalm en mascarpone/ricotta.
Gnocchi met broccoli en een parmezaan sausje……overheerlijk!
Stoemp van zoete aardappel en wortel met pladijs. Heerlijk!
Vlinderpasta, erwtjes, hamblokjes, room en dan met kaas gegratineerd in de oven. Hier de meisjes hun “lievelings” :-) Fijn weekend!
Gehaktschotel met spinazie, yummie
Echte winterkost, hutsepot (maar dan de luiewijven versie: met een zak voorgesneden groenten)
Er stond een Hello Fresh pakketje klaar om te maken (Hollandse hutsepot met gehaktballetjes), maar mijn man was al begonnen aan de pannenkoeken op vraag van de zonen!
Quiche met zalm en prei.
Ovenschotel met witlof , mangochutney en gehakt! Lekker makkelijk en erg lekker! Het receptje vind je hier: http://www.ah.be/allerhande/recept/R-R215924/witlofschotel-met-mangochutney
Mijn dochter van 4 zou de boekjes erg leuk vinden!
Haha, slim die westrijdvraag :)
Hier was het soep met een pistolet als gezondere variant op de snelle friet van de frituur.
Kabeljauw met witte wijnsaus, gepofte aardappel en kerstomaatjes in de oven! Sullen maar :)
Bij ons waren het deze avond zelfgemaakte hamburgers (mét knapperige pistolets) met sla, tomaatjes, verse eitjes en ui voor de liefhebbers. Ideaal om het weekend te starten!
Groentenlasagne, met tomaat, courgette en spinazie, en een lekker kaaskorstje natuurlijk!
Frietjes van de frituur :-)
Pizza’s van de lokale pizzeria…. En de kindjes vis bij oma en opa!
Wat eten we vandaag: simpel: een pureetje, varkenshaasje en groene erwtjes. Dat was al even geleden (de erwtjes waarschijnlijk al van toen ik de laatste keer in Engeland was :-) ). Morgen belooft beters: verse zelfgemaakte vol-au-vent (van zelfgekweekte kalkoenen) met frietjes!
Een heerlijke zelfgemaakte lasagne! En als dessertje een lekker bolletje ijs met chocoladesaus!
Bij ons was het “zwins in sarzen” ofte hesprolletjes met kaassaus en puree! Een heerlijk traditioneel gerecht op deze kille vrijdag.
Waw leuk zo wil ik wel een boek winnen!
Wat eten we vanavond? Wel uhm, bij ons was het heel cliché spaghetti. Blijft een topper bij mijn jongens!
Hier vanavond voor de kindjes stutjes met banaan en bruine suiker en voor ons nadien een zelfbelegde hamburger. Het is ook wel eens vrijdag voor iets hé ;-)
Vanavond wordt het een ovenschotel-a-la-opa-Carlo. Gekookte eitjes met daarop een laagje spinazie, dan puree en dan een beetje kaassaus. In de oven zetten en dan smullen van comfortfood met een heerlijk korstje. Njamnjam…
Maf, je hebt op een goede dag tijd al 177 ideetjes! Ik las dit gisteren al, dus ik mag wel even meedoen met het eten van gisteravond vind ik: ovenschotel van puree, spinazie, stukjes vis, witte saus en kaas. Receptje uit het nieuwe Colruytboek “Koken met 5 ingrediënten”. Ik bedacht gisteren dat het sneller klaar zou zijn met gewone patatjes ipv de puree. Met de vis moet het 25 min in de oven, maar zelf geven ze ook een variant met eitjes ipv vis, goed voor 5 minuten oven, nog sneller klaar!
Verder vroeg ik me af of je ondertussen terug kan lopen? (Duim van wel!)
Stoof sjalot en look met allerlei champignons (lekkerste vind ik mengeling van kastanjechamignons en oesterzwammen), voeg quorn stukjes toe. Blus met een beetje balsamicoazijn en groentenbouillon. Voeg tomaten (uiteraard in stukjes gesneden) toe. Doe er (soja)room bij. Serveer met spaghetti. Smakelijk!
Pizza met wat er nog in de kast zit (kappertjes, ansjovis,…). Nog geen tijd gehad voor boodschappen…
Spinazietaart (puree, gehakt, ketchup (jawel!), spinazie en kaassaus)
Waarschijnlijk te laat, maar hier staat vandaag chili con carne op het menu :-)
Zo’n superboek zou een tof cadeau zijn!
Rode bietjes met pomoen, hazelnootjes en feta uit de oven!
Hesperolletjes met prei (mijn 3 jongens zijn niet zo gek op witloof maar lusten de zoete variant met prei wel!)
Hallo duusd reageerders :-) Ik reageer hier vaak (dus Kelly vergeef me, please), en ik kom even promoten voor het “Ik Zie Ik Zie” boek. Eén van de dames achter dat boek is een goede vriendin van mij en mocht het bijdragen aan de keuze van welk boek exact, neem het dan van mij aan: in dit boek zit zoveel liefde dat je het bijna kunt proeven.
Tomaten met geitenkaas en pesto van ‘Ons Pascale’. Oh..wat zou onze kleuter die boeken leuk vinden :-)
Hutsepot met worst :-)
Quiche met butternut,walnoten, feta en kerstomaatjes met een wortelslaatje on the side, geen werk én een echte aanrader!!
Veldsla, dat weet ik al. Met een gekookt eitje zo tussengeprakt, en een dressingske en wat nootjes over gestrooid. En voor de rest… gekookte patatjes en een vleesje, denk ik. Maar veldsla, mmm! Veldsla!
Jammer dat ik niet meer zulke kleintjes heb, als ik die boeken zie wil ik ze wel allemaal kopen. Misschien binnen enkele jaren voor mijn kleinkinderen :)
Canneloni’s met spinazie, ricotta en tomatensaus, ideaal om op voorhand te maken en favoriet van het hele gezin!
Hier was het garam masala vandaag, met rijst. En gisteren aten we ropa vieja (oude kleren), soort stoofvlees met tomaat, wortel en paprika erdoor en vlees echt in “triepkes”. Met mini-maïskolfjes (gewoon gekookt), rijst en een rode bietenslaatje. Wat zou mijn dochter van bijna 4 dat gruffalo boek leuk vinden (en de andere ook trouwens)
Geweldige boeken. Het is tegenwoordig een serieuze uitdaging omte kijken en genieten van echte mooie tekeningen en verhalen. Ons gezin is alvast fan van het alternatieve werk (lees, geen studio 100).
Broccolipuree met hardgekookt eitje geplet met oma’s stamper en kippenschnitzel… simpel maar lekker!
Beetje laat maar ik waag toch mijn kans voor ons pleegzoontje van 6 (onze 3 andere kids zijn al te groot voor al die super boeken!). Quiche is hier altijd een succes en er zijn combinaties genoeg : broccoli-zalm, prei-spek, wortel-spek, …
Ik maakte onlangs een wokgerechtje met kip of rosbief gebakken in zonnebloemolie, daarbij een sausje van sojasaus en oestersaus gegarneerd met cashewnootjes, lente-uitjes, verse gember geraspt en daarbij lekkere rijst.
Werd toch gesmaakt door man en zoontje van 2.5jaar. Ik krijg zelf al het water in de mond als ik eraan denk.
Zelf wil ik ook starten met weekmenus, dus neem al deze recept tips ter harte!