lilith moet het nog even over het vernieuwde Blogboek hebben

blogboek_versie2
Fjoew, wat een avontuur! Als alles volgens plan loopt ligt het volledig vernieuwde appelblauwzeegroene Blogboek ergens rond 5 april in de boekhandel. Dit keer niet enkel in België, maar ook in Nederland. Jullie kunnen het dus in het echt doorbladeren in plaats van af te moeten gaan op bol.com, lieve Noorderburen.

Maar goed, dat nieuwe Blogboek. De cover is lang niet het enige dat anders is. Ik was van plan om wat minor aanpassinkjes te doen in de nieuwe versie, en toen begon ik Blogboek 1 te herlezen en kon ik niet geloven hoe snel zo’n boek dateert. Holy guacamole. Daarnaast moet ik mezelf natuurlijk al lang kennen en had ik moeten weten dat ik overal nog dingen zou zien die ik voor verbetering vatbaar vond. Het resultaat is dat ik er veel meer werk in heb gestoken dan ik had gepland, en er zo maar even vijftig pagina’s extra Blogboek zijn. Nieuwe interviews, nieuwe hoofdstukken, ook over vloggen, stukken die ik helemaal heb herschreven omdat ik er nu anders tegenover sta, zoals dat over geld verdienen met je blog. Laat ons zeggen dat het enthousiasme daar lichtjes is afgenomen. 

Ik ben wat ouder en wijzer geworden, en het Blogboek met mij. Dat wil ik toch graag geloven.

Of het de moeite is om Blogboek 2 te kopen als je Blogboek 1 al in huis hebt? Ik spreek tegen mijn eigen winkel, maar het is geen nieuw Blogboek. Ook geen vervolg. Het is een herziene uitgave. Dus die-hard fans die alles wat ik schrijf in huis moeten hebben, die moeten het zeker kopen. Zij die het al tien keer hebben ontleend in de bib absoluut ook. Net als alle mensen die me de afgelopen tijd wanhopig hebben gemaild omdat het al heel lang nergens meer te krijgen was. En iedereen die het nog niet heeft en geïnteresseerd is in bloggen of vloggen of schrijven voor het web: jullie moesten het al besteld hebben! Waarom? Omdat Anna me in de reacties vroeg om haar in 25 woorden te overtuigen:

Het Blogboek is een boek vol inspiratie en tips om je blogplezier terug te vinden of om die blog te beginnen waar je over nadenkt.

Als het nog wat extra woorden mogen zijn: er staan lijstjes in vol tips voor je volgende blogpost, ik heb al mijn positieve en negatieve ervaringen uit veertien jaar bloggen gedeeld, ik heb heel wat bloggers gevraagd naar hun beste tips rond een publiek opbouwen, zorgen dat ze reageren, tijd vinden om te bloggen, en nog heel veel meer.

Ik denk niet dat ik er zelf nog eens 24,95 voor zou neertellen als ik boek 1 al had, daarvoor zijn er te veel zaken gelijk gebleven en ben ik te gierig.

Maar het is die 24,95 euro volgens mij nog steeds helemaal waard. Meer nog, want het is dikker. Deze keer is het pas echt een koopje, want nog meer materiaal voor hetzelfde geld. En beter ook. Nog altijd even mooi, want weer vormgegeven door Leen, die ook versie 1 deed.

Ik hoop zo hard dat de reacties even enthousiast zijn als de eerste keer.
En dat jullie nog eens langskomen op de Boekenbeurs, zoals de vorige keer.
Ik ben al een beetje aan het popelen, ik hoop jullie ook.

Het Blogboek is dood, leve het nieuwe Blogboek!
En als jullie een al dan niet gesigneerd exemplaar willen, dan valt dat hier te bestellen.
Hier kun je het ook vinden.

Reacties

 1. Ik ga het ook gewoon eerst eens in de winkel bekijken. Het eerste heeft me alleszins veel stof tot nadenken gegeven, dus ik ben benieuwd. T is trouwens echt een mooi kleurtje, dat appelblauwzeegroen vind ik top :-)

 2. Het ziet er alvast prachtig uit! En je enthousiaste (en tegelijkertijd eerlijke) blogbericht geeft mij wel zin om eens in de boekenwinkel te gaan piepen. Was ik al maar jarig, dan kon ik onbeschaamd deze cadeautip beginnen rondstrooien!

 3. Ik was al superenthousiast over het eerste blogboek, dus ik veronderstel dat dat alleen maar zal toenemen ;-)
  Hoera voor jou!

 4. Ik ben alvast benieuwd, ik heb het eerste boek én ik ga er zeker eens in bladeren in de winkel vooraleer ik het al dan niet koop :)

 5. De eerste raad ik nog altijd aan beginnende bloggers aan. Zelf (toch al ettelijke jaren aan het bloggen) haalde ik er ook nog ongelooflijk veel informatie uit.
  Veel succes met deze nieuwe editie!

 6. Hopla, ik heb het mijzelf cadeau gedaan voor mijn verjaardag, aangezien je Bullet Journal boek nog niet verkrijgbaar is ;-)

  Ik ben zo iemand die het eerste boek al enkele keren uit de bib had geleend (aangezien het al niet meer verkocht werd), dus ik voelde me helemaal aangesproken, haha!

 7. Evi

  Dit is nu eens geen makkelijke, uit het eerste boek heb ik al zoveel geleerd. Het zal ook hier doorbladeren worden voor ik het al dan niet ook aanschaf :-)

 8. Bedankt voor je eerlijkheid over het al dan niet kopen van het tweede boek, ik vind dat fijn.
  Ik ben op mijn blog nog steeds bezig met #projectblogboek, de laatste tijd is er weer elke week een bericht waarbij ik de inspiratielijstjes uit jouw boek volg. Duurt een beetje lang wegens periodes dat ik er minder aan doe, maar ik vind het nog steeds plezant om zo gewoon de inspiratie uit jouw boek te halen :-)
  (voor morgen staat een politieke posting klaar, auwtsch, ik schrijf een open brief)

 9. Het eerste boek staat hier in de kast, en ik heb er veel uit geleerd. Eigenlijk zou ik het nog eens moeten herlezen, maar kijk ja, dan is er een nieuwe versie. Fijn dat je zo eerlijk bent dat er veel hetzelfde is gebleven, maar ik ben toch heel erg benieuwd naar het nieuwe boek!

 10. Ik heb je eerste boek gekocht en in één ruk uitgelezen. Dat zegt veel, want ik koop niet echt veel boeken. Nu nog al je tips omzetten in de praktijk. Dat staat op mijn to do-lijstje dit jaar. En ik vind het erg tof dat je in je tweede blog ook meer vertelt over vloggen en zo.

  En daarnaast, mijn complimenten. Om zo’n boek te schrijven… dat getuigt van doorzettingsvermogen. Ik wou dat ik dat ook had. Vraag ik me nu alleen nog af er nog andere boeken van jou mogen verwachten de komende jaren. Ik ben zeer benieuwd!

 11. Ben er net in begonnen te lezen. Is superleuk en massa’s tips. Ik twijfelde nog om een blog aan mijn nieuwe website toe te voegen maar hoe meer ik lees hoe meer het kriebelt om het toch te doen.

 12. Ik had het van de week in mijn hand, toch even spieken want heb versie 1 dus in huis. En ik baal stiekem enorm want had deze graag liever gehad. Maar ja, dus voor iedereen die hem niet heeft, echt het kopen waard denk ik dus. Ik denk er nog even over na, wie weet geef ik deel een nog eens cadeau aan iemand, goede deal nietwaar ;)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>