As we speak #14

IMG_1648IMG_1305

Er blijkt systematisch een maand of acht tussen mijn verschillende episodes van As We Speak te zitten, terwijl het eigenlijk bedoeld was als maandelijks, eventueel ook tweemaandelijks rubriekje. Lilith en haar goede bedoelingen, ik moet ze u voorzekers ook niet meer leren kennen!

Bezig met: van- fucking-alles. Of zoals Youri en ik het in het weekend zeggen als we elkaar vijf minuten zien tussen het naar de kringloopwinkel rijden, de zolder legen, kindjes verversen en aannemers bellen door: het is veel. De voornaamste zaken zijn de verkoop van de crib (coming to you midden deze maand, koop hem!), de bouw van de nieuwe crib en de emotionele rollercoaster die daarbij hoort (hoera, eindelijk x! Oei, telefoon dat er iets mis is met x! Hoera, zo schoon, kijk, y! *rinkelrinkel* Oei, maar dat past wel niet helemaal op x, etcetera), het werk, de podcast, de launch van YNAB voor beginners, de vakantieopvang, oh, en Dexter en Flo. Het enige dat nog te kort is is een boekendeadline ofzo. Om het af te maken. Als ik nog niet heb gebeld of ben komen nieuwjaren: het is daarmee.

Blij met: toch ook ons nieuw huis waarin plots weer van alles aan het gebeuren is. Ik wil er graag eens een blogpost over schrijven, maar elke keer als ik eraan wil beginnen draait er precies weer iets in de soep (alle verhalen daarover blijken in ons geval waar, bedankt aan alle betrokkenen), en eerlijk is eerlijk: ik ben ook wat weigerachtig omdat ik altijd commentaar krijg van de bende van “je gaat dat toch zeker niet doen?“. Echt, wie dat zinnetje wil horen moet bouwen en er eens iets over zeggen dat andere mensen kunnen horen. Witte crepie? Je gaat dat toch zeker niet doen? Een groendak? Je gaat dat toch zeker niet doen? Houten latjes tegen de gevel? Oe, dat zou ik echt niet doen! Maal honderd. Serieus, een paar weken geleden zat ik op de trein tegen Josfien te vertellen dat ik een witte gietvloer wilde en een wildvreemde vrouw sprak de gevleugelde woorden: “JE GAAT DAT TOCH ZEKER NIET DOEN?!”, waarop de rest van de wagon naar me knikte met een blik van “Neen serieus onbekende mevrouw, dat ga je toch zeker echt niet doen?”. Dus: gelieve hier geen adviezen te posten, ik heb ze al allemaal gekregen en ben bereid te leven met de gevolgen van mijn onbesuisde -maar voor zover ik weet niet strafbare- plannen.

IMG_1668Eten: ongelooflijk slecht. Drie kilo verdikt deze winter. Niet fit. Geen zin om te koken, laat staan gezond. Ik voel het aan alles en ik weet het: ik heb het op dit moment te druk om goed te zijn. Ik leg me er wat bij neer, omdat ik weet dat er geen andere opties zijn. We moeten hierdoor. Ik heb nu te weinig tijd om te sporten, ik weet dat dat een excuus is, maar ik zou waarlijks niet weten wanneer ik het nog zou moeten doen. Het heeft even geen prioriteit. Ik zou me wel graag wat fitter voelen, maar ik hou me vast aan de gedachte dat het wel weer zal beteren. Dat het al goed is dat ik nog altijd geen alcohol drink. Veel succes aan iedereen die start met Tournée Minerale, trouwens. Gijlie kunt dat!

Kijken: vooral uitkijken naar. Een nieuw seizoen Topdokters, aumagad yes! Een nieuw seizoen Temptation Island, aumagadster nog meer yes! En ook nog eens Hotel Römantiek! LORD HAVE MERCY!!
IMG_1678

Plannen maken: voor een tripje naar Disneyland en famille, how cool will it be? En Youri gaat in de week dat Dexter zes wordt met de jarige op jongensweekend naar Londen, en dat is zo cool, want Dexter is nu al helemaal into de “bing ben”, en zit heel de tijd door te steken dat wij de meisjes niet mee mogen. Gelijk heeft hij.

En anders met de kindjes? Goed, goed. Flobie wordt binnen exact een maand twee en ik kan het amper geloven. Dexie wordt bijna zes en dat kan ik dus nog veel minder geloven. Ze maken constant ruzie en ze zien elkaar doodgraag en ik moet mezelf soms nog in de arm knijpen om dat allemaal te bevatten. Het andere moment zit Dexter constant te zagen dat hij wil dat zijn tanden NU BEGINNEN UIT TE VALLEN en gooit Flo zich hysterisch op de grond omdat ze geen hele doos Kleenex mag uittrekken en bevat ik het maar al te goed.
IMG_1775
Maar goed. We hebben ramen! Alles komt goed!

Zin om mee te doen? Post dan een linkje in de comments, en dan komen we lezen wat jij momenteel aan het uitvreten bent. (de andere as we speaks staan hier)

Reacties

 1. Carreet

  Jawel, ge gaat da toch wel doen zeker, voor houten latjes tegen de gevel. WIj hebben die en zijn er nog steeds (na 4,5j nog zeer tevreden van!)

  1. Auw, Carreet, ze zijn ze as we speak aan het afwerken en ze zijn zo schoon dat ik er al twee dagen op rij bijna van moest wenen. <3

 2. Sarah Tersago

  Die doos Kleenex is volgens mij een fase. Toni vond dat ook het grootste onrecht ooit als ze die niet mocht leegplukken. *drama*

 3. Schone post. Ge moet trouwens eens (snotneus-)architect zijn in een familie van bouwvakkers. GE GAAT DAT TOCH NIET DOEN ZEKER? (en intussen ook ZIEDEWEL!) Acht wat, het is uw huis en niks is onoverkomelijk als er toch eens iets niet zo uitdraait als ge had gedacht. Kudo’s voor Yoeri’s Londentrip met Dexter. Ik ben met de oudste ooit met de fiets er naartoe gereden en de afgelopen zomer met allebei de zonen (toen al wel 10 en 13) met de trein. Heel hard de max, al kwam ik snel tot inzicht dat ze nogal eens zin hadden om gewoon op de kamer te blijven en te i-padten terwijl ik nog 1000 plannen had. Komt ge daarvoor dus naar Londen…Uiteindelijk bleek dat Uno spelen op Engels gras ook nog wel OK was, dus ça va. (Shrek, London Eye, M&M world vielen erg in de smaak. Madamme Toussaud’s ook, maar dan is 6 misschien nog net iets te jong. Tower Bridge Experience ook heel goed, mits wat vertaalwerk. (haha, de architect was al dood voor het af was! )

 4. I.g.

  die dozen kleenex… of de voorraad rollen wc papier *dubbel zucht* ach ja, daar komen ze ook weer door!
  Het gaat goed zo te horen met the crib en met jullie dat is het allerbelangrijkste!
  veel succes

 5. Nele

  Ik zit ook in de “Ge gaat dat toch wel doen zeker”-club! Een groendak! Hoera!
  (Als ge nog zoekende bent, ik verkoop dat. In kant-en-klare cassettes. Dubbeldikke winner.)

 6. Ge gaat dat toch niet doen, de schuine kanten boven laten plakken door de stukadoor zei mijn schoonpa. En toen ik in de materniteit lag van de oudste liet hij overal planchettekes (1995) hangen, rekening betaald en al. Dat we content moesten zijn uiteraard 😤
  Spreek mij niet van bouwen! En doe vooral geheel jullie goesting!!

 7. ilse

  Wij hebben een witte gietvloer! TUURLIJK DOEN. Er is niets schoner! Als hij proper is :))

 8. aangezien ramen hier bij onze verbouwingen een groot probleem waren (naast een dak, een plakker en … je snap het wel ;-) ) zou ik zeggen, jawel hoor het komt helemaal goed nu ge ramen hebt

 9. SirBotex

  Mag ik keihard geïnteresseerd zijn in jullie houten latjes? Bij ons zijn zijn we al zeker dat ze er komen, alleen nog beslissen welk hout, welke vorm, … foto’s en info zijn van harte welkom!

 10. Wat een leuk idee dat jongensweekend al op zo een jonge leeftijd!
  Toch een goede raad: doe vooral wat je zelf wil. Alles heeft tenslotte voor- en nadelen en de nadelen van je eigen keuze neem je er gemakkelijker bij!

 11. Riella

  Hahah, @Romina, exact hetzelfde hier
  Parket in de keuken? GE GAAT DA TOCH NIE DOEN ?
  Het ergste van al is dat ik, na opmerking 457 zélf begin te twijfelen en alles in vraag begin te stellen. :s

 12. Hoera voor de ramen! En ik blijf toch altijd benieuwd naar de bouwavonturen :-) Wij hebben ook houten latjes tegen de gevel. Ge moogt toch gewoon kiezen wat je zelf mooi vindt zeker. En als het achteraf een foute keuze blijkt te zijn tja … dan weten we dat ook weer. Niks is onvervangbaar ;-)

 13. Inge

  Mijn jongste zoon zijn eerste tand is pas in het derde leerjaar uitgevallen. Dus ooit zal hij mooie grote mensentanden hebben. Ze zeggen ook: hoe later hoe beter. Maar ik weet niet of dat feit of fabel is.

  1. Ah ja? Ik ga het hem eens zeggen. Hij was bijna anderhalf toen hij zijn eerste tand kreeg, ik vrees dus dat het bij hem ook lang kan duren. Als dat samenhangt. Weet ik veel. :)

 14. Meg

  De Big Ben staat momenteel in de steigers…. Tis maar dat ge het weet!
  Geen idee hoe lang het zal duren.

 15. Zo herkenbaar. Als je bouwt heeft iedereen wel een mening. Begin vooral niet te lezen op online forums, dan geraak je er helemaal niet meer aan uit! Wij willen nu een tuinhuis zetten en de adviezen lopen zodanig uiteen dat we de moed niet meer vinden om de knoop door te hakken.

 16. Mijn schoonvader heeft ook zeker 10x gezegd ‘Die oude betonnen plafond zichtbaar houden? Dat ga je toch niet doen?’ Wel dus. Ons huis, onze centjes, ons goesting. En voor u geldt uiteraard hetzelfde! Geniet ervan!

  1. Ik denk dan ook altijd: iedereen ziet andere dingen graag, en als je into fermettes bent, dan zou het gek zijn als je onze ideeën goed vindt en omgekeerd. En toch ga ik soms twijfelen, omdat ik nog nooit een gietvloer of houten latjes heb gehad. The thing is: zij meestal ook niet. :aah:

 17. Oh, dat hebben we ook een aantal keren gehoord tijdens de verbouwingen en later opnieuw tijdens het plaatsen van de aanbouw. Blijkbaar zijn die twee onlosmakelijk verbonden een beetje als Kathleen die tijdens haar zwangerschap steeds die ‘Wacht maar …’ te horen kreeg.

  Ik las glimlachend het stukje over Dexter die zijn nieuwe tanden wil krijgen. Ondanks het feit dat ik 36 ben heb ik nog steeds 3 melktanden en ik hoop net dat die NIET uitvallen want nu gaan er natuurlijk geen nieuwe meer voor in de plaats komen.

 18. Nele

  Volgens een kleine studie bij de kindjes in de klas van mijn dochter, blijkt het wel te kloppen. Hoe later de melktanden verschenen, hoe later ze ook uitvallen.

 19. Ik zit nu al aan verbouwing nummer 2 en ik doe bij dat just hetzelfste als met mijn zwangerschap en al die ‘goede raad’: ‘Fock off’. Nèh.
  En meestal smijt ik er nog een ‘als ge het toch zoveel beter weet, hier… de facturen en de afbetaling. Pakt da ’t er tons ook maar bij’ :D
  Doe maar schoon uw goesting mee uwe crib. Smijt er van ons part ne roze met glitters gietvloer in (oh my gaaaaaawd, stel u voor! Keisjiek!) :D

 20. Ik heb het ook mogen horen toen ik witte gietvloer liet leggen. Ge moogt eens raden wat het ene ding is waar ik echt, oprecht spijt van heb: mijn zwarte tegels in de inkomhal…

 21. Oh mijn oudste zoontje is ook zot van “the Cars toren” (Big Ben) in Londen en ook het paleis herkende hij vanuit de Cars films.

 22. Astrid

  Hier ook: toch geen badkamer op het gelijkvloers (jawel, en al 13 jaar later nog steeds geen spijt!)? Maar één badkamer (idem!)? Toch geen parket IN DE BADKAMER?!!! Jawel hoor!! enz…

 23. Misschien moet ik het lief, die totaal geen blogs leest hoewel, eens langs hier sturen als hij weeral hardop begint te dromen over een stuk grond kopen en dat verkavelen en er ineens twéé (jawel twee!) huizen op zetten. Kan iemand hem aub op andere gedachten brengen? Ik wil gewoon een kant-en-klaar-huis, en ik ga daar verder ook niet moeilijk over doen :-)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>