lilith loves Kaffie, Ypres Coffee Roasters

kaffie ieperHet moet een van de mooiste dagen van 2011 geweest zijn, samen met de dag waarop ik wist dat ik zwanger was van Dexter. Het toeval wil dat de twee praktisch samenvielen: ik bleek zwanger, en ik ontdekte dat er een ongelooflijk fijne nieuwe koffiebar in Ieper was. Het gevolg was dat ik veel te veel koffie dronk om goed te zijn voor een zwangere vrouw (ge moet het dan maar weten als ge een huilbaby krijgt, madam) en dat Youri en ik zo goed als al onze zondagen doorbrachten bij Dries en Julie in Mimi’s.

Toen ze een paar jaar later aankondigden dat ze de zaak overlieten om nieuwe avonturen te gaan beleven brak ons hart, maar we snapten het. Niet dat we zelf nog veel tijd hadden om koffietjes te gaan drinken, want ondertussen hadden we een kind, maar toch: het deed pijn. Mimi’s was nooit meer hetzelfde, en wij moesten zelf een goede koffiemachine kopen. Ondertussen vernamen we dat Dries eens een paar maanden zaken ging doen in China, en later in Amsterdam. Een beetje zoals Brad Pitt die af en toe een brief uit verre oorden schreef in Legends of the Fall, maar dan anders.

Het leek een lang vervlogen herinnering, niet meer dan dat.

IMG_2069TOT PLOTS.

Ik vorige week te weten kwam dat Dries in het geheim terug in Ieper was neergestreken. Om koffie te roosteren. SAY WHAT?!  Sinds eergisteren is Kaffie, Ypres Coffee Roasters open, en het was zo’n blij weerzien met Dries en Julie, en al helemaal met de beste cappuccino’s ter wereld. Dries lijkt dankzij een langer kapsel zelfs een beetje op Brad Pitt in bepaalde stukken van Legends of the Fall. Dat kan allemaal geen toeval zijn.

kaffie ieper

Kijk eens hoe mooi, weer.

ieper kaffie
Je kunt er alles kopen om zelf koffie te maken, en Dries verkoopt er ook zijn eigen trademark koffie.
Er is ook take-away koffie, voor mensen met kleine kindjes die geen twee seconden stil kunnen zitten. Ik kijk naar niemand in het bijzonder.

IMG_2093

Op die manier heeft de Boomgaardstraat ondertussen veel weg van de nieuwe place to be in Ieper.
Aja: Bazaar, het leukste café van de stad. Em’s, de tofste kapperszaak voor mannen. Low C, de beste slaatjes in town. En dus nu Kaffie. Lovely, lovely Kaffie. Allemaal op een paar meter van elkaar.

Dries en Julie, we zijn zo blij dat jullie terug zijn.
Ge kunt het niet geloven.

Kaffie, Boomgaardstraat 4, Ieper.

Deze post maakt deel uit van de 40 dagen bloggen-challenge. Dit is dag 10/40. 

Reacties

 1. Zo content! Mijn hart bloedde als ik de Mimi’s van vroeger en nu vergeleek. Heel blij dat hij terug is. Ik check die zo snel mogelijk uit, hoera!

 2. Vorig jaar mijn dochter haar verjaardag (1 november!) gevierd met een zoektocht in Ieper, en ze vraagt dikwijls wanneer we nog es terug gaan naar “die leuke stad uit den oorlog”. Binnenkort dus. :)

 3. Wat een onwijs fijn plekje, ik zou willen dat we hier wat meer van dat soort tentjes hebben. Ik denk dat ik er met moetje eentje zou kunnen bedenken.

 4. Kathleen

  Ooooh…Mimi’s met Dries en Julie…ook zo keihard gemist! Het was ons favoriete plekje!
  Grote verrassing dat ze terug zijn!Dat moeten we heel vlug eens gaan testen!
  En een kleindochter rijker zal het speelhoekje goed van pas komen!

 5. Sara

  Ik kom maar uitzonderlijk in Ieper en bij Mimi’s spotte ik je ooit in real life maar durfde je niet aan te spreken 😊
  Zo blij dat er terug een leuke koffieplekje is bij jullie!

 6. Gudrun

  Man ! man ! man ! ZE ZIJN TERUG !
  Nooit meer écht goeie koffie gedronken (op een ander, hé !) sinds hun vertrek …
  Er ontsnapt me zowaar een vreugdevolle oerkreet !…
  Zo te zien, moeten we in de Paterstraat zijn (recht t.o. ’n oed’n J.O.C. ?) Of ?????

 7. Gudrun

  Boomgaardstraat natuurlijk ! Leuk ! Leuk ! Leuk !
  Na Bazaar … Kaffie … nu wordt het héél zeker een gezellige buurt !
  Ze zullen ons daar (weer vaker) zien komen !

 8. Pssst en je vergeet zijn Ieperse mobiele (collega) barista Stephen Quintens van Slowwings die dit ook toejuicht! #samenbouwenaankoffiecultuur #baristas #ieper

 9. Vrijdag las ik je blog en ik had nog geen plan. Ik dacht, ik rij eens naar Ieper, maar dat bleek een uur rijden te zijn. Maar dan! Stelde mijn broer voor om zondag eens richting Rijsel te rijden, en dan was Ieper plots wel haalbaar als tussenstop. Blijkt Kaffie wel niet gesloten zeker op zondag! (wat een idee, een koffiebar sluiten op zondag :p) ’t Zal voor een volgende keer zijn!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>