Verhuizen is de mooiste zomersport (just kidding)

IMG_3798Gisteren heb ik zeker twee liter vocht verloren.
Geen tranen, al heeft het soms weinig gescheeld. Zweet jong, zweet. Een heel huishouden in boxen steken bij dertig graden is niet te onderschatten, geloof me.

IMG_3796

Chance dat ik dankzij verhuiscoach Ilse een verhuisschrift heb, zodat het zweten niet zozeer van de stress komt, maar wel van de inspanning.

Ik denk altijd dat ik te rationeel ben voor zo’n shit, en dan zie ik mezelf vers geopereerd toekomen in dit huis om er voor het eerst te slapen. Zie ik mijn moeder hier nog stofzuigen in de living, vlak voor onze verhuis. Mijn levende moeder, die nog niet wist dat ze ziek was, maar wel al van alles had woekeren in haar lichaam. Zie ik ons jaren later arriveren met baby Dexter in de maxi cosi, geen idee hoe het nu verder moest. Zie ik ons verdwaasd thuiskomen na dat andere, veel te vroege afscheid.

Het is hier bijna vaarwel en veel plezier ermee, en dus ook bijna welkom in de nieuwe crib.

IMG_3385

In dat nieuwe huis waar we al zo lang van dromen, en dat nu gewoon is wat we graag wilden.

Licht. Ruim. Rustig.
(Allez ja, nu nog even niet, want ze zijn de crèpi aan het zetten)

Zottigheid.
Nog drie dagen.

Reacties

 1. Nele

  Maar zó herkenbaar. Wij zijn ons huis aan het verkopen. Het huis waar ik samen met mijn mama ontelbare uren heb staan verven. Het huis waar ze met elk opduikend probleempje wel raad wist. En nu moet ik gaan verbouwen zonder haar, en het huis waar zij grote plannen voor had…

  Veel succes met de verhuis! Hoewel je het huis loslaat blijven die herinneringen voor altijd… xx

 2. Veel succes! Ik vond verhuizen ook zeer heftig, het is niet alleen je spullen verplaatsen maar ook je wortels uit de grond halen en hopen dat ze aarde vinden op de nieuwe plek. Zo te horen gaat dat laatste wel goed komen. (en de podcast, dankje, fijn om naar te luisteren..)

 3. Die rust komt pas als al die bouwvakkers niet meer over de vloer komen en alles een beetje staat. Ik wens je veel sterkte en veel geluk in je nieuwe woning.

 4. Hanne

  Succes, net ook verhuisd met alle emotionele ups en downs van doen maar komt goed ! Benieuwd naar de verhalen in de nieuwe stek!

 5. Ik ga over niet zo’n lange tijd samenwonen met mijn lief en hoewel ik daar natuurlijk superblij en enthousiast om ben, voel ik nu al wat tristesse. Het huisje waar ik nu in woon, is mijn eerste woning waar ik in mijn eentje in woon. Ik heb er heel veel tijd en energie in gestoken om het mijn eigen huis te maken (inclusief lichtroze muren, want dat kan als je met niemand rekening moet houden) en het zal pijn doen om de deur voor het laatst achter mij dicht te trekken. Er hangen toch veel herinneringen aan een huis waar je een tijd woonde hé? Ik passeer tegenwoordig regelmatig eens aan jullie ‘oude’ huis en ik moet dan altijd aan jou denken :)
  Veel succes en plezier in het nieuwe huis!

 6. Oooo heerlijk, zo’n mooi nieuw licht huis, mooie keuken… Het is even investeren in tijd en waarschijnlikj ook geld, maar dan heb je wel wat! Geniet..

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>