lilith tipt: ontbijten in Ieper

ontbijten in ieper

Een continentaal ontbijt bij Mimi’s.

Ik merk het aan de lokale caf├ębazen die mij gratis drank aanbieden omdat jullie in groten getale met mijn tips naar hun etablissementen afzakken: Ieper is hot, en zal dat nog wel even blijven. Ik krijg dan ook regelmatig de vraag waar je in de stad lekker kunt ontbijten. Tot een jaar geleden had ik geantwoord “bij mij thuis”, want dat was het zowat.

Aangezien ik jullie evenwel niet allemaal kan voorzien van eitjes en koffie ben ik content te melden dat er tegenwoordig al net iets meer opties zijn. Een ervan heb ik vanmorgen zelfs speciaal voor u uitgetest.

Ontbijten bij Mimi’s

Mimi’s, de beste plaats voor koffie en recent ook cocktails is ondertussen overgenomen door andere eigenaars, waardoor de cocktails nu plaats hebben gemaakt voor ontbijt. Wahey! Wij deden vanmorgen in alle vroegte de test met de leesclub en het moet gezegd: het continentaal ontbijt is in orde, en de max in combinatie met de gezellige ruimte die Mimi’s is. Om er te ontbijten moet je wel reserveren, maar het kan er wel elke dag vanaf 8 uur.

Foodbar Alegria.

Allegria Foodbar

Nog opties:

Allegria Foodbar serveert ontbijt in verschillende formules, ligt knal aan de markt en gaat ook vroeg open, als ik me niet vergis rond acht uur.

Tempelpoort bakery is een bakkerij waar je ook kunt zitten en ontbijten vanaf acht uur. Ik heb hun ontbijt nog niet getest omdat het nog niet zo lang bestaat, maar hun brood is in elk geval lekker, dus het zal vast wel meevallen.

Hotelbuffetten. In het Novotel of Ariane bijvoorbeeld. Niet goedkoop, maar wel uitgebreid, en een optie waar wij soms naar teruggrepen in de tijd dat er niks van ontbijt te krijgen was in Ieper.

Nog opties die ik over het hoofd zie? Ik lees het als geweldige ontbijtaficionado graag in de comments!

Reacties

  1. ik passeer massaal door de boterstraat en ik heb Mimi’s nu nog nooit gezien! Ik dacht eerst dat het was waar Pauls boutique nu zit maar is het aan de overkant misschien?

  2. Tijdje terug met paar reisbloggers bij Hotel Ariane blijven overnachten en ik kan alleen maar bevestigen: hun ontbijt zeer uitgebreid! Mijn buitenlandse reisgenoten leerden er hagelslag kennen en waren vol lof over onze muizestrontjes :-)

  3. Luc

    In De Tempelpoort kan je inderdaad ook lekker en uitgebreid ontbijten of gewoon een koffiekoek met koffie of thee bestellen als je het echt goedkoop wilt houden. De verwenkoffie, Macchiato Tempelpoort of Cappuccino Tempelpoort zijn zeker een aanrader, want de koffiecreaties zijn uitmuntend voor het oog!

  4. elise

    Iemand die weet wat je homemade granola en leuke theezakjes kan kopen ( voor bijv te geven voor een verjaardag ) ?

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>