5 beelden, 5 dingen

5beelden5dingen_nov14_1 5beelden5dingen_nov14_2 Processed with VSCOcam with c1 preset 5beelden5dingen_nov14_4 5beelden5dingen_nov14_5

1. Op 24 november kwam ik tot de vaststelling dat het een maand later al kerstavond was, en ik nog niks had gepland wat betreft feestdagen. Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik had die dit jaar door al die zonnige weekends echt niet zien aankomen. Ondertussen zijn er wel plannen, en kijken we uit naar de eerste keer dat wij een kerstboom gaan zetten sinds mijn mama gestorven is. Ik heb het altijd beloofd, dat ik me zou herpakken als ik een kindje zou hebben dat iets aan de spirit of christmas zou kunnen hebben. En kijk: ik heb er eentje.

2. Morgenavond organiseer ik net als vorig jaar een Thanksgivingdiner, deze keer met de andere kant van de familie. En man, dat is een gemak, als je zelf ooit een blogpost hebt geschreven met tips om daar een succes van te maken. Gewoon mijn eigen regels volgen, en klaar! (hoop ik)

3. Mijn persoonlijke Facebookaccount staat ondertussen meer dan drie weken op non-actief. Dat bevalt nog altijd bijzonder goed, tot mijn eigen verbazing. Ik ga er binnenkort eens een uitgebreide update over schrijven, maar ik kan al verklappen dat ik nog steeds functioneer en deel uitmaak van de wereld.

4. Woensdag deden we weer van leesclub, en deze keer waren we het er zo goed als allemaal over eens dat How to Build a girl een goed boek is. Ik vond het persoonlijk een fantastisch boek, zelfs, omdat het los van de losbandige seks een compleet feest van herkenbaarheid was. Volgende keer lezen wij Mr. Penumbra’s 24-Hour Bookstore. Keer benieuwd! (Losbandige seks is clickbait, ja. Net als organizing porn. #slinks)

5. Het gekste moment van mijn week was een interview geven over mijn job als journalist aan een oud-leraar van mijn hogeschool, voor een filmpje dat op de infodag getoond zal worden. Ik dacht terug aan mijn eigen superonzekere infodag, vijftien jaar geleden, en kon niet geloven dat het me gelukt was, op een manier. Waanzin. Ik probeer niet te veel terug te blikken, maar deze terugblik deed deugd aan mijn hart.

Fijn weekend, y’all!

Reacties

 1. Facebook op non-actief… Na de laatste melding dat het privacy beleid terug aangepast wordt toch ook al ferm over zitten twijfelen.
  Cons zijn enkele nuttige/interessante besloten groepen en easy photo sharing met 85% van de mensen die de dochter niet veel zien…

 2. Facebook op non-actief zetten zou ik echt niet kunnen. Zit in meer dan 1000 besloten groepen (en ja, vind ze allemaal interessant, hoewel ik lang niet overal regelmatig post). Ik krijg ook redelijk wat bloglezers via Facebookgroepen, maar dat schijnt dan dus weer aangepakt te worden heb ik begrepen (promoten etc.).

  Superleuk dat Thanksgivingdiner. En geweldig dat je weer een kerstboom neemt.

 3. Ik ben heel benieuwd naar wat jullie van Mr. Penumbra gaan vinden. Het was een van mijn favoriete boeken van 2013. Zo hard van genoten!

 4. Talitha

  Thanksgiving, met kalkoen dan? Ik dacht dat thuis altijd veggie was en alleen buitenshuis weer vlees (supergoed systeem!), of is het een zotte vegetarische tofu-sculptuur in de vorm van een kalkoen? :D

 5. hier ook eentje die dit jaar voor het eerst terug een boom gaat zetten. mama stierf op 21/12/12. Toen geen boom. Kerstavond gingen we een kist kiezen om 16u. Daarna naar de gb voor wat vlees om toch iets te doen dat op een feest leek. Vorig jaar kon ik het niet. Zogezegd omdat mijne peuter die zou afbreken. Wel versiering. Dit jaar probeer ik het hele pakket. Wij laten wel met kerstavond een wensballon op. Feestdagen zijn nooit nog hetzelfde he.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>