lilith wenst jullie een fantastisch 2018!

IMG_15802017 loopt nu echt op zijn laatste benen, en Youri en ik hebben zowaar een week verlof die we samen met de kindjes doorbrengen. Dus niet elk een andere dag alleen thuis met Dexter en Flo zodat de ander kan doorwerken, maar echt, tope tegoare. Zoals dat bij ons ook meestal gaat ben ik ziek aan het worden, exact op het moment dat we nergens meer naartoe moeten en er eindelijk tijd is om heel de dag in pyjama naar Home Alone te kijken.

IMG_1613

Vorige jaren viel ik in de eindejaarsperiode gemiddeld een kilo of vijf af dankzij mijn traditionele aanval van het norovirus, en hoewel ik die afname in kilo’s nu ook best zou kunnen gebruiken (ALL! THE! FOOD!) blijft het bij een geweldige kopvalling en longen die aanvoelen alsof ze vol water zitten. Bliss. Rochel ende bliss. 

2017 was goed voor ons. Niet perfect, maar is een jaar dat ooit? Het was het jaar waarin de eerste steen werd gelegd van de nieuwe crib. Dat zorgde voor veel vreugde en ook geweldig veel stress en dramatische uitspraken als “ik ga nooit meer bouwen, al houden ze een bazuka tegen mijn hoofd“, maar als alles goed gaat wonen we komende zomer wel in ons huizeken, en ik ga jullie daar de komende maanden toch wat meer bij betrekken dan ik nu deed.

Boven al ben ik blij dat iedereen gezond bleef en zich op zijn eigen tempo ontplooide. Ik heb veel geleerd, zowel op persoonlijk als professioneel vlak, waar het voor mij achter de schermen een jaar van opleiding en experimenteren was. Er zijn veel nieuwe plannen, waaronder dit project mét logo én micro. Schrijf je zeker in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Er was mijn #nevernotreading nieuwsbrief, die ik nog steeds aan het einde van elke maand mail naar een grote groep boekenliefhebbers. De reacties zijn super en dat maakt me blij blij blij. Ik heb net de laatste editie van 2017 de deur uitgedaan, maar je kunt je natuurlijk nog inschrijven om vanaf eind januari maandelijks mijn boekentips in je mailbox te vinden. Blij dat ik ermee begonnen ben, want ik vind het heerlijk om doen en het geeft me een extra leesboost, wat mooi meegenomen is.

IMG_8955

2017 was het jaar waarin ik eindelijk werk maakte van mijn eerste online cursus, “YNAB voor beginners”, die een groter succes bleek dan ik ooit had durven dromen. Het is enorm fijn om te zien hoe mensen in de Facebookgroep aan de slag gaan met YNAB en eindelijk klaar beginnen zien in hun financiën. De meeste reacties zijn zeer positief, en ja, dat is zwaar genieten na je maanden in spanning afvragen of er überhaupt ook maar iemand zou geïnteresseerd zijn. De cursus is ondertussen weer dicht, maar ik plan hem te herlanceren ergens in het midden van 2018. Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan in op deze wachtlijst. 

Oh, en er kwamen twee boeken uit: de herwerkte versie van mijn geliefde Blogboek, en Bullet Journal, de handleiding. Ook dat was weer gigantisch cool om doen. IMG_1434Ik heb dit jaar wat minder geblogd dan ik had gewild, en dat had vaak met tijd en prioriteiten te maken. Ik heb nog geen concrete plannen voor volgend jaar, maar ik zie wel. Dit waren in elk geval mijn populairste posts van 2017, voor de statistieken:

 1. lilith drinkt al een jaar geen alcohol meer (en is niet van plan om te herbeginnen)
 2. lilith past weer in haar broek van tien jaar geleden, en zo deed ze dat
 3. lilith en de haast vergeten vruchtbaarheidsbehandelingen
 4. lilith is een introverte moeder (en jij misschien ook)
 5. zelf vakantieopvang organiseren: hoe wij dat deden op zes maanden tijd

In het jaar dat komt wil ik verder met minder. Verhuizen met minder spullen, dus nog heel veel wegdoen. Minder kopen, minder stressen, minder zagen. Meer beseffen hoe goed ik het heb.

IMG_1575

Jullie wens ik een jaar met een goede gezondheid, zo min mogelijk stress, en veel liefde en fijne momenten met aangename mensen. Leg die smartphone al eens vaker ergens waar je hem vergeet (dat zal ik ook proberen te doen), zie jezelf graag, weet dat al de rest ook maar iets doet, en laat je hoofd niet te zot maken.

Heel graag tot volgend jaar!

Reacties

 1. Superpa

  Je weet hoe ik mij voel als alles met jullie goed gaat. Doe absoluut zo verder, niet alleen voor mij maar heel zeker voor jullie gezinnetje en ik weet dat dit zo wel zal zijn. 2018 zal een fantastisch jaar worden en ik zie er al naar uit om jullie her en der wat te komen helpen.

 2. Cindy

  Ik wens jullie ook allen het allerbeste voor 2018! Een jaar verder doen met minder, dat klinkt eigenlijk heel goed in mijn oren! Wij hebben precies altijd veel te veel spullen en te weinig ruimte. Ik zou in het nieuwe jaar toch ook nog eens echt kuis willen houden in mijn kasten en gerief. Zo, nu heb ik meteen een goed voornemen voor het nieuwe jaar! :D
  Oh, en heel veel succes met het schrijven van nieuwe boeken, maken van online cursussen en de verder bouw en afwerking van jullie huis!

 3. Mijn beste wensen voor 2018! Snel beterschap en geniet van elkaar! Verder wens ik je nog veel succes toe met je komende projecten

 4. Evi

  Wij verhuizen ook ergens in de zomer van volgend jaar en hier is het plan ook absoluut om dat met veel minder spullen te doen dan we nu hebben. Hele mooie wensen trouwens die je formuleerde! Ik wens jullie een fantastisch 2018 met niet al te veel bouw- en verhuisstress ;-)

 5. Klinkt als een goei jaar ❤️ Zoveel lieve wensen voor 2018. Moge het u van uw socks rocken van plezantigheid. En ik wens mezelf veel fijne blogs met fotos en zo over die nieuwe crib toe en over al de rest ook. Alweer een jaar voorbij van never dissapointed.

 6. Verhuizen is het ideale moment om te minimaliseren (ik had al zo mijn best gedaan en was eigenlijk nog boos op die overvolle verhuiswagen); ik wens je voor 2018 vooral veel Bouwstressvrije dagen.

 7. Doe vooral voort zoals jullie bezig zijn, jullie doen dat goed! En ik blijf graag komen lezen!

  PS: En wat geweldig dat Superpa je blog zo komt lezen, koesteren die band!

 8. Ann

  Ook een gelukkig 2018 voor jou.
  Ik heb voor nieuwjaar je blogboek gekregen van mijn jongste broer en zijn lief omdat ik zelf een bescheiden blogje ben begonnen: annfrankendekinderen.wordpress.com. Benieuwd of ik daardoor in 2018 aan meer dan 10 lezers kom. Nu volgt alleen mijn mama mij ;-)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>