lilith beantwoordt de vragen die ze het vaakst krijgt over de nieuwe crib

IMG_4096Zesentwintig dagen. Zo lang wonen we ondertussen in de nieuwe crib. Lang genoeg om te beseffen dat we hier graag wonen. Het huis is helemaal ons ding, de omgeving en het uitzicht fantastisch, de overgang ging vlot. Alleen Flo laat de laatste dagen blijken dat het voor een kindje van twee en half allemaal niet zo evident is. Daarnaast is ze ook nog eens gewoon twee, is het grote vakantie, en is het voor dat kleine hoofdje plots allemaal heel veel. We doen ons best om er zo veel mogelijk te zijn als ze het lastig heeft. This too shall pass enal.

De afgelopen weken kregen we heel veel fijne reacties op de foto’s van ons nieuwe huis. Dat is leuk, want ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat het proces niet geheel pijnloos was (mahaha), dat er best veel is misgegaan onderweg, en dan is het tof om te beseffen dat het precies toch allemaal goed kwam, en dat andere mensen zelfs zin krijgen om ook aan de slag te gaan.
Courage daarmee! Ik zou het niet direct opnieuw doen (dat is gelukkig ook niet de bedoeling), maar nu we er wonen ben ik alleen maar blij dat we het hebben aangedurfd. Als ik ’s ochtends met een kop koffie naar buiten kijk pas helemaal.

IMG_4118

Omdat we de laatste weken veel vragen kregen via mail en Facebook en ik geen maanden meer wil bloggen over #tftcbouwt, een overzichtje van de vaakst voorkomende vragen en overpeinzingen.

Mijn eerste reactie toen ik foto’s van jullie huis zag was: wauw, die heeft een keisjieke moderne villa. Zo eentje dat ik ook wil maar niet kan betalen. Toen keek ik naar de foto van het huis en maakte ik me de bedenking dat het huis, alleszins niet vanuit dat standpunt, niet lijkt op een villa maar “normale” proporties heeft. Een huis dat ik ook zou kunnen bouwen. :) Kan je vertellen over het proces van plannen tekenen, ruimtes inschatten, keuzes maken over 10 of 13 m diep bouwen, … Door te kijken naar jouw huisfoto’s lijkt het alsof het toch haalbaar is, een modern betaalbaar huis bouwen dat ruimte biedt aan een gezin van vier.

De kracht van ons huis zat hem voor een groot deel in de beperking, besef ik nu. Zoals jullie weten komen noch Youri noch ik uit een gezin waar ze het maar te scheppen hadden, waardoor we destijds voor onze eerste woning moesten antwoorden met “niks” toen de bank vroeg wat we zelf konden inbrengen voor de aankoop ervan. We hebben dat huis verbouwd en met wat winst kunnen verkopen, maar voor de rest: eigen bloed, zweet, tranen en heel veel schuiven in YNAB om alles rond te krijgen.

Wat niet wil zeggen dat we onszelf zwaar financieel pijn hebben moeten doen om dit huis te bouwen. Dat wilden we niet. Allebei niet. Dat is ook niet gebeurd. Mensen lijken te denken dat wij nu moeten leven op droog brood, maar dat valt goed mee. Met dank aan goed plannen, het budget als een havik in het oog houden, en harde keuzes maken. Wie het niet extreem breed heeft kan het niet extreem breed laten hangen. Maar blijkbaar toch een tof huis bouwen.

De beperking zat niet enkel in het budget, maar ook in de bouwvoorschriften. Wij bouwden in een duurzame wijk in Ieper, op een perceel grond waarop we de vorm van het huis en de materialen maar tot op zekere hoogte konden kiezen. De chance was dat de bouwgrond betaalbaar was (145 euro per vierkante meter), en dat wat we mochten doen ook was wat we zelf hadden gekozen. Een compacte woning, met beperkingen waar wij mee konden leven. Waar we zelfs achter stonden, want wij zijn er zelf van overtuigd dat groter en meer niet altijd de oplossing is. Minder en simpeler, dat was ons doel.

Het proces was simpel: Youri en ik maakten een plan volgens de spelregels die er waren. Een architect vertaalde dat naar een echt plan. Wij zochten aannemers. Er ging heel veel fout. We deden voort. We deden over heel veel dingen onze eigen goesting, ook als mensen ons ervan probeerden te verzekeren dat geen dressing, garage, kelder, zolder of tweede toilet toch geen optie was. Wij hebben dus geen dressing, geen garage, geen zolder of tweede toilet, en wij vinden dat niet erg. Wel een grote en doordacht ingerichte berging, zoals je hieronder ziet. Ik ben nogal geboeid door hoe ze dingen oplossen in kleine appartementjes en tiny houses, en zag het van in het begin als een uitdaging om een behoorlijk huis aan te pakken als een klein appartement. Met veel kasten en opslagruimte, zonder dat daar extra kamers voor nodig waren. Dat is volgens mij ook goed gelukt. We hebben ook hele containers naar de kringloopwinkel gedaan. Echt al jaren mee bezig, en ik wil nog minimalistischer de komende tijd. Outer order, inner calm, ik geloof dat keihard.

Voor de rest: onze ogen goed opengedaan als we in andere huizen waren, goed gekeken naar wat we zeker niet wilden. (veel, druk, vol) Ons niet verloren in al te dure keuzes die eigenlijk niet nodig zijn.

IMG_3979

Wanneer kozen jullie ervoor om jullie vorig huis te verkopen? Wij twijfelen heel hard, we willen het niet te vroeg doen maar hebben ook schrik om te lang te wachten.

Van zodra we behoorlijk zeker wisten wanneer we in ons nieuwe huis zouden kunnen. We wisten dat we op 21 juli wilden verhuizen, en hebben het te koop gezet op 1 maartHier heb ik wat tips verzameld om je huis snel te verkopen. (in ons geval was het op vijf dagen geklonken)

IMG_3841

Welke latjes hebben jullie tegen jullie gevel en hoe breed zijn ze?

De latjes zijn thermo essen met een clipsysteem van 52 mm breed. Geen tropische houtsoort, om de simpele reden dat wij dus in een duurzame wijk wonen waar ook op dat vlak wat voorschriften waren. Content van.

Wordt dat hout niet grijs?

Ja, zoals zo goed als elk hout, hebben wij ons laten vertellen.

IMG_3878

Hoe zit dat met dat raamframe dat lager zit dan jullie vloer? Waarschijnlijk moet ik dat gewoon aan een ramenleverancier vragen maar ik vind het zo fascinerend. :-)
Wat ook als je stofzuigt, bots je dan gewoon tegen het raam? 

Jep, gewoon aan de leverancier gevraagd of dat kon, en dat kon. Er zit wat marge tussen het raam en de vloer, ik bots er dus niet tegen al stofzuigen. En ik vind het supermooi.

IMG_3941

Zijn jullie tevreden over jullie witte gietvloer?

Ha, de witte gietvloer! De vloer die ons door iedereen en zijn nonkel werd afgeraden, maar ook heel vaak met liefde werd bezongen door mensen die er een hadden. We konden een beetje oefenen doordat Youri voor onze bouw ook nog aan een verbouwing begon op zijn werk. Daar werd een witte vloer gegoten in hetzelfde materiaal (PU), zodat we dat al ons konden bezigen voor we zelf de knoop doorhakten. Wij verliefd, en dus werd het doorheen het hele huis wit. Ook in de badkamer, waar het werd doorgetrokken aan het bad en in de douche.

Ondertussen wonen we er bijna vier weken echt op, en kan ik eerlijk antwoorden op de vraag: wordt dat niet snel vuil?

Well. Je ziet het vuil in elk geval sneller liggen dan op parket. Zeker nu onze tuin nog niet is aangelegd brengen we wel wat stof en gruis mee naar binnen. En als we bezoek hebben met kindjes die koeken of wafels eten dan ligt het in no time vol, en ik vind dat je dat veel beter ziet op de gietvloer dan op ons parket.

Dat hebben we opgelost door een geweldig goede -en dure, maar het zo waard- stofzuiger te kopen (geloof het of niet, sinds de aankoop stofzuig ik zelfs graag) en een zeer goede mop. Ik moet er wat meer mee bezig zijn dan in de oude crib als ik het proper wil houden, maar ik ben ook honderd keer blijer als ik ernaar kijk. Het is echt zo mooi. Het zou makkelijker zijn als ik iemand was die aan mensen vroeg of ze hun schoenen willen uitdoen, maar zo ver ben ik nog niet.

Een paar uur nadat we er woonden gooide Flo al een tafel om die een kras maakte die er van zijn leven niet meer uitgaat, dus dat was een goede test. Voor de rest vallen de krassen mee. Er zijn er wel, doordat de kindjes niet altijd op hun tapijt spelen en who can blame them, maar ik heb de indruk dat ze vervagen, en dat je ze alleen ziet als je er zoals ik naar op zoek gaat.

Dus ben ik tevreden?

Ja, ik moet wat properder zijn dan vroeger om het volle effect te hebben, maar dan is dat effect ook echt wel zot cool.
Vraag het me nog eens binnen een jaar, anders.

Welke firma gekozen voor de gietvloer? En al krassen of strepen in? 

Superfloor uit Poperinge. Heel tevreden. Wat de krassen betreft: zie het antwoord over de gietvloer hierboven. Er zijn er ondertussen nog wel wat, kleintjes, die vervagen precies ook weer. Strepen hebben we alleen als Dexter op witte sneakers op zijn knieën kruipt, maar die kun je gewoon weer wegvegen zonder veel miserie.

Waar komt die geweldige keuken vandaan?

Kvik Kuurne. Ask for Vinnie. Topkerel.

Ik zag een foto op één van je posts, berging denk ik. Boven wasmachine en droogkast hebben jullie een soort houten constructie. Ziet er niet enkel mooi uit, maar ook praktisch. Is dat gekocht of op maat gemaakt?

Dat is IKEA. Plank door Youri gezaagd en voorzien van een wasbak en kastje. Heel blij mee, en ook wreed handig als standing desk als de dochter naast mijn bureau slaapt en mijn man poetst.

IMG_4116

Hebben jullie een aparte speelkamer voor de kids want nu zag de living er nog speelgoedloos uit :)?

Neen, ons huis heeft weinig aparte ruimtes. De speelhoek bevindt zich gewoon in de living. Ik heb wel een extra tapijt gelegd om te voorkomen dat de vloer daar vol putten zit door auto’s die naar beneden worden gegooid vanop grote hoogte, en tot nu toe lukt dat.

IMG_4106

Hebben jullie al het oude interieur weg gedaan en alles nieuw gekocht?

We hebben veel laten staan in het oude huis na overleg met de nieuwe eigenaars, omdat de stijlen nogal clashten en wij het dan niet allemaal naar de Kringloopwinkel moesten doen. De speelgoedkasten zijn meegekomen, net als een kast van Dexter, en onze bedden en nog ergens een kast. Voor de rest: helemaal opnieuw begonnen, en blij dat we dat hebben gedaan.

Ik weet natuurlijk niet exact waar jullie voordien woonden, maar ik had de indruk redelijk in het centrum van Ieper? Wat heeft jullie doen beslissen om meer richting rand van Ieper te trekken? Meer ruimte? Tuin voor de kinderen? Comfortabelere woning? 

Een beetje van de drie. In ons vorig huis hadden we een koertje, waardoor we niet veel ruimte hadden om de kindjes te laten spelen. Het werd ook een beetje krap met vier, vonden we, en we woonden aan een drukke weg met veel verkeer. Ons vorig huis was 900 meter wandelen van de Grote Markt, het huidige iets van anderhalve kilometer. Ik vind dat meevallen. Op vijftien minuten stappen sta ik onder de Menenpoort, er zijn winkels in de buurt, het ligt helemaal niet zo op de buiten als je op het eerste zicht zou denken. Plus: tien minuten stappen van de school van Dexter en binnenkort Flo.

Nog vragen? Stel ze gerust in de reacties, dan doe ik misschien nog een part deux. 

Reacties

 1. Ik viel even over dat ‘geen tweede toilet’. Gewoon omdat het toilet naast mijn slaapkamer zo gemakkelijk is. Maar gemakkelijk is niet hetzelfde als noodzakelijk.
  Het is duidelijk dat jullie keuzes maakten die weloverwogen waren en op maat van jullie gezin. En eigenlijk is het dat wat voorop moet staan bij het bouwen van een ‘nest’. Niet wat een ander denkt maar wat jullie gevoelsmatig en praktisch als juist zagen.

 2. Oh my god. Wij gaan een hele verbouwing beginnen die gebaseerd is op een heel dringende nood aan een tweede toilet. Dat is hier met momenten echt niet leefbaar met 1 toilet. En nu kunnen we nog 2 kindjes in nood op een potje duwen. Ik ben echt bijna elke ochtend de wanhoop nabij, omdat ik niet naar de wc kan. Enfin, hier wordt de nood echt heel groot. En we gaan dus verbouwen, allemaal vertrokken vanuit de grote nood aan een 2de toilet. Dus chapeau voor jullie keuze! Ferm wel (en ik vraag mij nu wel af of wij darm- en blaasproblemen hebben, want dat is hier echt heel vaak een acuut probleem :))

  1. Wij waren thuis met vier en hadden één toilet, ik heb daar nooit bij stilgestaan dat dat een probleem was. En bij Youri waren ze met zes met één toilet, ook gelukt. Geen toilet, dat zou ik een ramp vinden, maar ik heb precies een gemakkelijkere blaas, dan. :D

 3. Kimberly

  Is er daar nog een perceel te koop?? 😱
  Duurzaam/eco wonen trekt me namelijk ook enorm aan, enkel ben ik verliefd op ons huis van 1910… dat ecologischer maken zal ons ook een flinke duit kosten.
  In mijn achterhoofd speelt dan ook nog eens het feit dat ons stadstuintje in combi met de smalle living ook ooit te krap wordt voor ons viertjes….
  Hoe hebben jullie die knoop doorgehakt indertijd ?

  1. Er zijn nog behoorlijk wat percelen te koop, zelfs. ;) Allen hierheen!

   Wij wisten altijd al dat ons rijhuis iets tijdelijks was tot we aan kindjes zouden beginnen. Dan wilden we wat meer ruimte en een tuintje. Dus die knoop doorhakken was nooit moeilijk. Wel wat betreft kopen of bouwen: ik heb altijd gezworen dat ik nooit zou bouwen. Maar toen beseften we dat we nooit helemaal onze goesting zouden vinden als we het niet deden, en dus zijn we er alsnog voor gegaan.

 4. Isabelle DC

  Wij zijn vorig jaar in ons nieuw huis ingetrokken, en mijn grote tip is om op voorhand goed na te denken over hoe je welke kamer precies wil gebruiken. Zo hebben wij nu boven een gezellig kamertje met TV, omdat ik gek word van het effect dat een tv in de living heeft: je zet die gewoon op zonder er bij na te denken en iedereen wordt er naartoe gezogen, kinderen die heel de tijd zeuren om tv te mogen kijken… Wij hebben ook geen garage, geen kelder, geen zolder, geen dressing, geen kookeiland, geen inloopdouche… Dat zijn modegrillen die echt niet hoeven als je er niet gek op bent. Vooraf goed over de centen nadenken, en alles komt goed! Onze slogan tijdens het hele proces was “binnen budget!” :-)

 5. Evi

  Wij kozen ook heel bewust voor geen garage en geen kelder. Door niet te opteren voor een garage konden we onze keuken een pak groter maken en hebben we net als jullie een grote berging. Ik ga hier dus wel wat tips stelen om ze in te richten ;-)

 6. Sara

  Prachtig! écht super mooi! Proficiat.
  Mogen we een foto zien van de badkamer? Wij willen onze badkamer renoveren en ben erg benieuwd naar de gietvloer die doorloopt aan het bad en douche. Kan dat ook met vloerverwarming?

 7. Riella

  Prachtig !!
  Wij hebben ook geen dressing en garage, en dat is echt geen gemis. Wél een zolder waarvan ik al vind dat die overbodig is. :) Ik heb de laatste maanden veel gelezen over minimalisme en ik ben daar volledig mee mee. In ons huisje komen enkel nog dingen binnen die we écht nodig hebben en die we echt de moeite vinden. Wat ik wel grappig vind: ik ben stapsgewijs al mijn nieuwe spullen aan het vervangen door spullen van de kringloop. Eetborden, bestek, kastjes, …. Omgekeerde wereld he? :)

  Wat ik me wel afvraag.. Hadden jullie veel stress toen jullie beslisten om jullie vorige woning te verkopen? Wij zijn nog maar pas verhuisd naar ons gerenoveerde nest, maar we gaan ervan uit dat we dat binnen een vijftal jaar te koop gaan zetten omdat we meer richting een tiny house aan het denken zijn. Maar ik heb nu al stress bij de gedachte dat we ons huis gaan verkopen en dat niemand geïnteresseerd gaat zijn, dat er niemand komt kijken en dat we er gewoon niet vanaf geraken… Sommige huizen in onze regio staan echt al 1.5 jaar om Immoweb. Die stress laat mij niet los..

  1. Ik had ook stress, maar dat bleek niet nodig. Mijn advies is: laat het schatten, desnoods twee keer, en vraag die prijs of een paar duizend euro meer. Dan schijnt een huis meestal vlot te verkopen. Vraag je veel meer dan de geschatte prijs, dan is het meer miserie. Bij ons is het gelukt. :) Succes!

 8. Wij hebben een klein huis gekocht en ik ben blij dat dat mij dwingt tot minimalisme.
  We hebben ook maar één toilet, tot nu toe vormt dat geen probleem. Aan sofinesse: hoe gaat dat dan als jullie op reis gaan? Dan heb je toch ook maar één toilet? Een vakantiehuisje is vaak een verademing: alles wat je nodig hebt past in twee koffers. Verder niet te veel ballast. Nog wel een weg af te leggen thuis met verder onthullen; het is een proces. Prachtig huis hebben jullie! Veel belangrijker: prachtig gezinnetje dat erin woont :-)

 9. Tineke Haagdorens

  Een tip:koop een steelstofzuiger! Echt een geriefke, die van ons kostte maar 90euro en wordt dagelijks even boven gehaald

 10. Dat ziet er echt zalig uit! Wij wonen nu tijdelijk in het buitenland in een klein appartement en ook al willen we nooit bouwen, zo’n huisje als dat van jullie zou ik ooit ook nog graag willen. We zijn hier overtuigd geworden dat klein wonen echt zijn voordelen heeft en zijn ook fervente aanhanger van minimalisme, zeker wat wonen betreft. Proficiat, knap gedaan en ik ben ook wel nieuwsgierig naar nog meer foto’s!

 11. Dagmar

  Ik blijf hartjes in mijn ogen krijgen als ik foto’s van jullie huis zie passeren! Machtig mooi! Hopelijk voelt Flo zich gauw ook helemaal thuis in jullie nieuwe nestje xxx

 12. Wat een mooi huis! Wij kochten een huis met ook maar één toilet en we zijn niet van plan om dat te veranderen. Dat lukt zeker.

 13. Annick

  Wij hebben ook geen zolder, geen kelder, geen dressing, geen garage en geen tweede toilet… Vooral over dat laatste was veel verontwaardiging. ‘wat als jullie dan met z’n allen tegelijk naar het toilet moeten?!’. We wonen er nu een half jaar en er heeft nog niemand in z’n broek geplast… Onze inboedel heeft een jaar in een opbergruimte gestaan. Dat kan ik iedereen aanraden want als je ze leeghaalt merk je direct welke dingen je had gemist en welke dingen recht naar de kringwinkel mogen!

 14. Saskaya

  Schoon huis, lovenswaardige principes, herkenbare ideeën, maar ik geraak maar niet voorbij die 145 euro per m2… Wauw.

 15. Ik heb dit artikel gelezen en ben al enkele keren komen herlezen, gewoon voor het plezier dat de foto’s en de tekst oproepen. Veel herkenning, misschien omdat ook wij net verhuisden? We maakten op veel vlakken dezelfde afwegingen: betaalbaar voorop, compacter als absolute vereiste (nog nooit gevoeld als een toegeving, dat), minder spullen als grote bevrijding. Ook wel wat jaloers op het heerlijke idee opnieuw te beginnen met meubels. Ik ben vooral nieuwsgierig naar de totale oppervlakte, en de ruimtes die jullie hebben en hoe jullie die gebruiken. Maar ik begrijp ook volledig dat wat privacy hebben tof is. In elk geval: ik word echt blij van deze post! Ik heb deze zomer veel gelezen op Engelstalige blogs over kleiner, compacter en effectiever wonen, wat in VL precies écht nog onbekend is. Leuk nu er iets over te lezen!

 16. Ellen

  Jaloers op het uitzicht :D
  Das hier totaal onbetaalbaar.
  Hoeveel bewoonbare oppervlakte hebben jullie?

 17. Inge

  Kan je hier een link naar die planken rond wasmachine zetten of zeggen hoe ze heten bij Ikea? Ik zaag al 3 jaar bij de echtgenoot voor zoiets en ik kreeg een ophangplank die na minder dan een jaar al doorbuigt. Alvast bedankt!

 18. Veerle

  Heel mooi! En goed dat jullie keuzes maakten in jullie belang en niet in een ander zijn belang. 😊

  Ook hier een ernstige poging om minder spullen bij te houden. Lukt vrij goed, eigenlijk. Ons huis is gemiddeld qua grootte. Tot nu toe raak ik er alles vlot in kwijt zonder dat ik het gevoel heb dat het vol staat. Van te vol word ik chagrijnig. Dat geldt ook voor mijn hoofd 😉

 19. Het is heel mooi geworden! Geniet er maar van!
  Wijzelf ook doorheen heel het huis die witte gietvloer, ook doorgetrokken in de douches enz. (eigenlijk overal, behalve de garage).
  Wij wonen hier nu 2 jaar en ik ga er niet om liegen, ik heb al gevloekt op die witte gietvloer. Ja het is supermooi! Maar het is toch echt wel teer.
  Iemand op bezoek met wat nat aan de voeten en je mag nadien je hele living dweilen.
  Dus wij zitten al in de fase dat familie hun pantoffels mee heeft of hun schoenen uit doen.
  Hakken en sommige zolen van schoenen maken namelijk krassen waardoor je op handen en knieën mag gaan zitten ;-)
  Jaarlijks pakken we de vloer heel grondig aan, want zweten is. (en wat je met een andere vloer niet moet doen)
  Maaaaaaaaaaaar, ik zou het wel opnieuw doen, want het is gewoon echt mooi.
  Zot zijn doet geen zéér he ;-)
  Als je ooit eens wil overleggen over hoe te onderhouden,…. shoot :-)

 20. AM

  Mij intrigeert “geen tweede wc” ook ;-) Vooral dan: de welke heb je weggelaten? Die van de badkamer? Of de “gastenwc”?

 21. Saar

  Mooi! U zeker niet inhouden om nog meer foto’s te posten als andere ruimtes ook af zijn :).
  Garage, zolder en kelder, dat mis ik ook totaal niet. Zijn vaak ruimtes om dingen in te steken die er nooit meer uit komen zie ik in de omgeving … en ook fijn: als ik het huis poets is ook alles schoon. Zo’n kelder of zolder doe je niet elke week he. Je hebt wel een ruim tuinhuis nodig dan hebben wij gemerkt :).

 22. Tuinfee

  Ik durf het bijna niet te zeggen maar wij hebben dus 4 toiletten hier in huis. In mijn ouderlijk huis was er maar 1 toilet en mijn vader had de kwalijke gewoonte om zijn krant of zelfs ganse boeken te lezen op het. toilet. Dan stond ik daar krampachtig mijn billen samen te knijpen en dan zei hij ongegeneerd hij “Wacht, nog 1 hoofdstuk” Om dan nog maar te zwijgen van die keer toen we alle 4 een salmonellavergiftiging hadden opgelopen. Toch een beetje een trauma aan overgehouden vrees ik, vandaar die 4 toiletten. 😁

 23. Bouwen is keuzes maken, zoveel is duidelijk. Net iets waar ik niet goed in ben. Voorlopig blijf ik dus maar wegdromen bij jouw foto’s.
  Goed gedaan dat huis van jullie!

 24. Katrien

  Mooi! We hebben ook net gebouwd en zijn zes maanden geleden in ons eigenste droomhuis getrokken. Met 2 wc’s (want hubbie zit graag lang op het toilet, met zijn gsm), zolder (want optie tot extra slaapkamer mocht er nog een mini bijkomen) en garage (op aandringen van architect eigenlijk, maar toch wel handig omdat alle technieken daar zitten en onze fietsen + bakfiets + andere kinderrijtuigen en pingpongtafel) , maar verder toch wel herkenbaar allemaal :-) We hebben hier ook al moeten uitleggen waarom we geen 2 badkamers wouden, geen dressing, geen aparte bureau enzoverder. Ook zot tevreden nog steeds iedere dag. Wat een luxe om in een nieuw huis te wonen dat je dan nog eens zelf bedacht hebt. Genieten! (al is de afwerkingsgraad bij ons wel een pak lager dan bij jullie zo te zien, we zijn van het work in progress type ).

 25. Lou

  Misschien ben ik verkeerd, maar ik dacht eigenlijk dat een tweede toilet op de verdieping verplicht was volgens de bouwvoorschriften?

 26. Nele Ryckeboer

  Prachtig huis en super dat jullie het zo doordacht gebouwd hebben!! Wij hebben onlangs ons huis verbouwd en ook het nieuwe gedeelte afgewerkt met thermo essen (van bij dezelfde leverancier) en het wordt héél mooi grijs, we zijn er nog altijd heel tevreden van. Ook onze buitenberging hebben we afgewerkt in hetzelfde hout en met het groen dat ert tegenaan groeit is het echt superschoon, al zeg ik hetzelf :-).
  Ben eigenlijk ook wel benieuwd naar de foto’s van de andere ruimtes :-).

 27. Corto

  Een mooie keuken inderdaad. Valt dat mee zo een volledig houten werkblad? Ik zou bang zijn van kleurverschillen, slijtage, beschadigingen, …

 28. Sarah

  Hi! Wat een fantastisch huis! We zitten volledig in dezelfde stijl met onze renovatie en kochten dezelfde keuken bij Kvik. Enkel over het houten blad heb ik nog twijfels. Lukt het om het mooi te houden? Ook rond het fornuis? Hoe vaak moet je het behandelen? Kan je evt een paar foto’s sturen? Dank je wel voor je tips! 🙏🏻

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>