#19voor2019, update 1

Ja kijk, dat kan natuurlijk niet, dat 2019 al een maand bezig is, maar we doen alsof de eerste maand echt al achter ons ligt. Eens kijken of er al iets in huis is gekomen van mijn lijst met grote plannen voor dit jaar.

(niet aangevuld is nog niks fundamenteels mee gedaan)

Een massage at home boeken
Gelukt, met dank aan de geweldige Tiny van Manutine Massage die door de sneeuw kwam gesjeesd met haar massagetafel om mij mijn eerste professionele massage ooit te geven. Ik ben geen massagemens, dacht ik lang, maar dat bleek mis. Ik vond het niet minder dan heerlijk. Verbaasde me over de plekken waar een massage deugd kan doen (knieschijven, begot) en over hoe het effect nog een tijd nazinderde. Ik ga een potje moeten aanmaken in YNAB om dit regelmatig eens te plannen, want mannekes, de max.

Sneeuw kan haar niet deren.

Twee dagen met mezelf naar Londen
Geboekt voor volgende maand, dus dit komt naar alle waarschijnlijkheid in orde.

De akoestiek van de crib aanpakken
We gaan waarschijnlijk voor een akoestische muur, maar moeten nog wat prijzen vergelijken en dan voor echt in gang schieten.

Deelnemen aan de Dodentocht
Er zijn nieuwe wandelschoenen, er werd al wat getraind (gisteren meer dan 27000 stappen in het gezelschap van vriendin J.), en er zijn plannen. Dus ja, we gaan dat doen. En doodgaan, beseften we gisteren alvast en vanmorgen nog veel meer.

Wandelen met een hond uit het asiel
Ik heb gebeld, het staat in onze agenda voor binnenkort.

In zee zwemmen

Vuurwerk zien met de kindjes

40 boeken lezen, waarvan de helft fictie
Ik zit aan mijn vierde boek van 2019, wel een van 1275 pagina’s, dus ik ben nog even zoet. Wil je weten welke boeken? Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse boekennieuwsbrief #nevernotreading en ik vertel er u elke maand alles over.

De tuin laten aanleggen
Ze zijn ermee bezig, en dat is zelfs beter dan tv.

Woah zeitem.

Meegaan met een luchtballon

Een boek schrijven

Eten bij Hof Van Cleve
Nog even geduld, maar ik heb gereserveerd en ervoor gespaard.

Regelmatig date nights en dagjes vrij met Youri
We zijn een weekend naar Middelburg geweest, dat kon al tellen. Binnen een week of twee gaan we nog eens samen eten, en daarna is het nog eens tijd voor de inplanning van een dag verlof, als onze agenda’s het toelaten. We doen dus ons best.

Opleiding hulpkok starten in avondonderwijs

Fotoboeken 2017 en 2018 af en geprint

Mijn bureau inrichten

“Vrijdag Movienight” invoeren
We zijn gestart. De vrijdag dat we in Middelburg zaten is het er niet van gekomen, deze vrijdagavond was Youri weg, dus wordt het pas vanavond, maar voor dan staat Roma op de planning. Benieuwd.

Een halve dag educatie per week invoeren
Plusminus, maar nog voor verbetering vatbaar.

Kinderdates, afgewisseld per maand
Deze met Dexter naar het Yper Museum was een goed begin, ik moet nog eens nadenken over wat ik volgende maand met Flo ga doen.

Hoe zit het met jouw doelen? Heb je ondertussen een lijstje gemaakt? Benieuwd!

Reacties

 1. Caroline

  Ik heb mijn lijstje niet opgeschreven maar ga dat straks doen! Kan ik ze ook zo bijhouden… mijn belangrijkste waren mijn centen wat meer in de gaten houden ( YNAB ✅) ook meer lezen en een verrijkend weekendje weg. En als je de dodentocht wandelt dan zal ik je onderweg aanmoedigen! Vrienden organiseren telkens een feestje langs het parcours dat je niet zomaar voorbijstapt!

 2. Kat

  Mijn goede voornemens zijn niet al te uitgebreid dit jaar: donderdag spelletjes avond invoeren is al aardig gelukt, meer sporten is redlijke gelukt maar nu geveld door ziekte (pfft), en met lezen zat het vorig jaar wel goed en zie ik het nu ook wel goedkomen. Tot mijn verbazing is iedere week een stuk huis opruimen ook al aardig gelukt.

 3. Als je graag naar vuurwerk wil gaan kijken, kan ik het Vuurwerkfestival in Knokke-Heist aanraden! In augustus gaat het door: 1 week om de 2 dagen een land dat deelneemt aan de wedstrijd, compleet met muziek en alles. Ik ging er als kind ieder jaar met mijn ouders naartoe, het is nog altijd een van mijn mooiste herinneringen. Je moet wel vroeg zijn om parkeerplek te vinden, maar dat maakt het alleen nog maar gezelliger: op een dekentje met een aperitief wachten tot het donker wordt en de show kan beginnen.

 4. In het kader van mijn extra educatie gingen wij naar ‘Roma’ met de Spaanse les.
  Voor de rest geen lijstjes hier, al zou dat met mijn soms ongestructureerd hoofd misschien niet slecht zijn. Het is het moeten van zo’n lijst dat me tegenstaat. Een verleden met teveel moeten en te weinig mogen is daar debet aan.

 5. Inneke

  Voor je vuurwerk met de kids is echt het vuurwerkfestival in Knokke-Heist aan te raden in de eerste weken van Augustus.

 6. Amai zeg. Goe bezig. Misshcien moet ik dat ook gewoon eens ergens opschrijven zodat er wat meer schot in de zaak geraakt.
  Ik verwacht me trouwens wel aan een uitgebreid verslag over dat hof van Cleve hé.

 7. Kleine Atlas

  dat is toch wel een schitterend fotogeniek huis waar jullie wonen hé. Je zit echt bijna buiten.

 8. Kim

  Ik moet nog een 2-tal puntjes bedenken 😅 Ongelooflijk dat er al een maand voorbij is 😳 Al werk gemaakt van zoveel punten joh!

 9. Bie

  Hey,
  Leuk idee! Ga ik ook eens doen 😊
  Ik vroeg me echter iets af. Wij hebben in ons huis ook een akoestisch probleem. Denk dat we een gelijkaardig huis hebben. Ruime leefruimte met veel glas en geen overbodige meubels of frullekes. Onze enige scheiding naar boven is een schuifdeur wat zorgt dat je boven veel hoort en het er in de keuken-leefruimte ook luid lijkt aan toe te gaan terwijl dat op zich wel meevalt… met Bas erbij is gekomen sinds augustus is ons dat duidelijker opgevallen 😂 nu spreek jij van een akoestische muur. Wat moet ik mij daarbij voorstellen? Is dat dan een extra muur die je gaat bijplaatsen? Of een bestaande muur die een bewerking krijgt? Zijn jullie ergens ten rade gegaan met jullie probleem? Waar juist? Want wij zijn uit Zonnebeke dus moest het iets regionaals zijn lijkt me dat extra interessant!
  Alvast Merci voor je info en fijne blog. Hij was tot gisteren nieuw voor mij, maar smaakt naar meer!

 10. Lien

  Wauw, volgens mij worden die 19 voor 2019 mega vlot afgewerkt op dat tempo. Nog maar februari en Londen kan ook al afgevinkt worden. Om in de tweede helft van het jaar niet in een ‘gat’ te vallen:

  20. Langsgaan bij Leen van The Beautybar in Lo.

  Geloof mij, ge gaat het u niet beklagen. Op 20 minuutjes rijden van Ieper. Want af en toe moet je niet alles zelf willen doen, maar het eens laten doen. #zelfzorg #notsponsored #gewoonmegafanandspreadingthelove
  Stuur haar eens een berichtje via haar Facebookpagina (https://www.facebook.com/thebeautybarlo/), met mijn groeten, en ze zal sowieso weten waarom :)
  PS: net de YNAB-cursus gekocht, moet er nog mee beginnen, maar ik ben nu al van plan om voor mezelf een Beautybar-potje aan te maken. ZO DE MAX is Leen, echt. Believe me.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>