20 dingen die ik graag doe

Jezus christus, hoe lang is het geleden dat ik nog eens een blogstokje deed? Jaren? Minstens? Ik las over dit bepaalde doorgeefstokje bij Talitha, die het nog van andere plekken had, en waarom ook in godsnaam niet he?

Een lijstje van twintig dingen die ik graag doe en hoe lang ze op dit moment zijn geleden, geïnspireerd op een opdracht in The Artist’s Way, dat boek dat me Morning Pages leerde schrijven. Waarover zo dadelijk meer. (er is trouwens iets mis met de cijferfunctie op deze blog. Ge moogt zeker natellen en mij mailen mocht het niet kloppen)

Deze 20 dingen doe ik persoonlijk geire:

 1. Een nieuw recept uitproberen. (een week of drie geleden, iets van Ottolenghi uit Simpel. Het beviel zeer, maar los daarvan zit ik stuck in een vreselijke kook- en eetrut. Ik geraak er maar niet uit. Misschien daarom dat ik volgende week Pho Ga (Vietnamese kippensoep, gelijk ze zeggen) en een stoofpotje met chilipepers van Samin Nosrat op het weekmenu heb gezet. Moge het helpen en inspireren.
 2. Lezen. (gisteren nog. Net als straks. De hashtag #nevernotreading is niet om te lachen, ik lees echt elke dag. Op dit moment “Boy Swallows Universe“, en wat is het goed!)
 3. Wandelen. (eergisteren) En vorig weekend 35 km op een dag, in aanloop naar de Dodentocht. Klein geheimpje: 35 kilometer is echt ver. Wat doet vermoeden dat 100 kilometer dat ook is.
 4. In bad gaan. (gisteren) Ik doe dat minstens een keer per week.
 5. Mooie zinnen en woorden verzamelen. Elke dag, op mijn Kindle.
 6. Ergens gaan ontbijten. (gisteren nog, met het gezinnetje en mijn schoonpapa, voor vaderdag)
 7. Gesport en gedoucht hebben. (woensdag, bodypump)
 8. Een kast opruimen. (vorige week) Als ik snel wat rust en overzicht nodig heb is het bij mij of een lijstje maken, of een kast uitmesten.
 9. Zingen. Ik kan het niet (ik ben dan weer wel extreem goed in teksten onthouden), maar doe het wel enthousiast. Meestal in de auto.
 10. Snuisteren in een boekenwinkel. (eergisteren, in het fantastische Boekenhuis Theoria in Kortrijk)
 11. Kleren kopen. (eergisteren. Schoenen en twee t-shirts, om precies te zijn)
 12. Op restaurant gaan (eergisteren. Op mijn alleen naar de Mexicaan. Ik ga graag alleen op restaurant, en best, want Youri en ik komen er de laatste maanden precies niet meer toe)
 13. Bloggen. (vandaag. En minder dan ik zou willen)
 14. Voorlezen. (gisterenavond) Ik probeer dat elke avond te doen. Met Dexter in het veelbelovende “De school van de magische dieren“, met Flo in boekjes op haar niveau. Op dit moment is zij wreed fan van dit boek van Dikkie Dik, grote held.
 15. Reizen. De laatste keer was naar Malaga rond Pasen, de volgende keer is naar Zweden deze zomer. <3
 16. Bijleren. (gisteren) Ik volg regelmatig online cursussen. Over van alles, van online marketing tot het masteren van bepaalde apps. Researchen voor artikels valt daar voor mij ook onder, trouwens. Ik doe dat geweldig graag.
 17. Zwemmen. (in Centerparcs, drie weken geleden. Dan wel drie dagen na elkaar)
 18. Foto’s nemen. Mooie dan. (Vandaag, een leuk portret van Flo. Ik doe het wat minder, maar ik kan wel heel blij worden van een gelukt portret, en een afgedrukt fotoboek)
 19. Een goede documentaire bekijken. Genre Louis Theroux of iets op Netflix. Films lukken me maar niet consistent, ondanks de goede voornemens.
 20. Morning Pages schrijven. Mijn gedachten uit mijn hoofd krijgen en op papier zetten, liefst ’s ochtends in stilte bij een kop koffie. Zaligheid. De laatste keer was vorige donderdag, omdat ik vrijdag nood had aan extra slaap, en ik ze in het weekend al eens oversla. Hoe consequenter ik ermee ben, hoe beter ze marcheren, wel.

Zin om mee te doen? Neem gerust over, en link eens hieronder in de comments.

Reacties

 1. Die Morning pages, schrijf je dan echt volzinnen? Of is dat een afwisseling met / enkel in lijstjesvorm?
  En ja, mooie zinnen verzamelen! Dat ik dat in mijn eigen lijstje vergeten ben eigenlijk; mijn worddocumentje met citaten (en daar staat dan nog bijlange niet alles in, want op mijn e-reader staan er ook nog veel) is ondertussen bijna 150 pagina’s lang… woeps :-)
  Dat lijstje staat hier trouwens, voor wie het wilt lezen: https://lepetitrequin.com/20-dingen-die-ik-graag-doe/

  1. Bij mij zijn het doorgaans volzinnen. Alleen op pagina drie verval ik al eens in dingen die ik moet doen, maar dan nog is het niet in lijstjesvorm. Ik ga ervoor om die drie pagina’s echt in één ruk vol te pennen met alles dat opkomt. Werkt voor mij het beste, precies. :)

 2. ina

  De afgelopen jaren stonden bij mij zo in het teken van zorgen voor anderen dat ik ondertussen vergeten was wat ik graag doe. Supertof dit lijstje en een wake up van hé dit en dat doe ik eigenlijk ook wel graag. Thx

 3. Lennie Roelens

  “Zingen. Ik kan het niet (ik ben dan weer wel extreem goed in teksten onthouden), maar doe het wel enthousiast. Meestal in de auto.” – ow yeah! Dagelijkse CARaoké hier zo. Zalig toch!
  Wist je trouwens dat ik prachtig kan zingen wanneer de volumeknop het hoogst staat? :-)

  1. Eerder spiritueel, en die delen zijn niet zo mijn ding, maar de Morning Pages zijn juist heel praktisch. Dus dat heb ik keihard onthouden. Anders gewoon eens Googelen en je inlezen, dan heb je het belangrijkste wel mee.

 4. 20 dingen die ik graag doe, daar ga ik ook eens over nadenken!
  Deze week las ik nog iemand die een lijstje maakte met leuke dingen die ze deze zomer wilde doen
  Twee lijstjes waar ik eens tijd voor ga maken

 5. David Letterman heeft zo een show op Netflix “the next guest doesn’t need an introduction” ( of zoiets). Best wel interessant ook.

 6. Nu ik dit lees: The Artist’s Way vond ik heel inspirerend. Een karwei wel, dat schrijven ‘s ochtends . Zeker als je een avondmens bent😫. Maar zinvol om jezelf beter te leren kennen. Gek dat je daar in het gewone leven eigenlijk zo weinig tijd voor maakt (Of ik toch😊). Sommige hoofdstukken vond ik wat te Amerikaans. Maar erg vaak keek ik uit naar de volgende opdrachten. Ik las soms zelfs stiekem wat voorop terwijl ik nog bij het vorige hoofdstuk was. Een stimulans om je leven in handen te nemen en bewuster keuzes te maken. Heb het maar de periode van het boek gedaan. Mss moet ik toch weer eens een paar van mijn schriftjes herlezen

 7. Isabel

  Oh! Wij doen ook (o.a.) Zweden deze zomer!
  En volgende keer dat je in the city of Kortrijk bent, laat eens iets weten, veels te langs geleden.

 8. An

  ❤️ zweden
  Net terug van 2 weken rondreizen met een mobilhome door Zweden met de man en dochter en het zal zeker niet de laatste keer geweest zijn!
  Wat gaan jullie doen?

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>