100 happy days, week 3

#100happydays

Week 3 van #100happydays, en het was een goedgevulde, met voor elk wat wils.

15_day

Op zondag was het hier naar wekelijkse gewoonte van uitgebreid ontbijt, met een vrolijke Dexter, begot. Later leefde hij zich ook nog uit in de “speletuin” (binnenspeeltuin) en bij zijn opa, en voor de rest kon er ook nog wat gewerkt en gekookt worden voor de drukke week die kwam. Deze selfie werd genomen tijdens de Ronde van Vlaanderen. Happy Dexter is happy.

16_day

Op maandag nam ik bij het ochtendgloren deze foto van Dexter op zijn leespotje, want veel andere dingen worden daar nog niet op gedaan. ’s Avonds was ik nogal ondersteboven van het nieuws dat Peaches Geldof, mijn Instagramvriendin, gestorven was. Echt slecht geslapen omdat ik het zo zo erg vond voor haar kindertjes die ik elke dag voorbij zag komen op haar feed en haar man. Zo iemand ben ik. Arme Peaches.

17_day

Dinsdag zat ik plots in Brussel voor een reportage en at ik ’s middags dit heerlijke maal. U leest er binnenkort meer over. Toen ik terugkwam ontdekte ik dat een van de vriendjes uit mijn jeugd na heel wat omzwervingen naar Ieper is teruggekeerd en hier kapper is. Ik heb een nieuwe kapper! Hoera!

18_day

Woensdag, leesclubdag. Het was episch, meer kan ik daar niet over zeggen. Of misschien toch: ons volgende boek is van Arthur Japin.

19_day

Na een bezoek aan de dokter (die bekkenmiserie, once again and again and again) beseffen hoe verliefd je nog altijd bent op Ieper. Dat viel mij voor op donderdagavond. 20_day

Op vrijdag gaf ik mijn goedkeuring voor versie 1 van de cover van het boek :aah:, werd ik een beetje hersteld door mijn kinesist en ging ik ’s avonds aperitieven met mijn mannen.

21_day

Op zaterdag scoorde ik wel zeven vet coole speelgoedauto’s voor mijn zoon op een tweedehandsbeurs van de Gezinsbond, en betaalde ik daar in totaal zeventig cent voor. Er was een ontbijtje bij de Hema, een fijn etentje bij mijn schoonouders, de Gevleugelde Stad in Ieper (zondag ook nog, trouwens) met deze operazangeres op het water, een speeldate voor Dexter en een welverdiend heet bad voor zijn moeder.

Net als Ysabje kwam ik deze week tot het besef dat je kunt zeggen van het ouderschap wat je wilt, maar dat het toch erg vaak mijn kind is dat voor mijn meest happy momenten zorgt. Zo vaak dat ik soms echt op zoek moet naar andere dingen. Tussen de buien waarin ik hem aan een haakje aan de muur wil hangen van miserie doet dat Dextertje dus elke dag wel een paar dingen die ik zo leuk/lief/fantastisch vind dat ik ze wil kiezen voor deze reeks. Auw. <3

Week 4 wordt een zeer drukke werkweek, benieuwd hoe happy een mens daarvan wordt!

Dit was trouwens week 1.
En dit week 2.

Reacties

  1. Misschien is zien of je naar een faschiatherapeute kan gaan voor je bekkenproblemen. Wat de kinesist niet kon bewerkstelligen na maanden oefeningen doen had zij op 5 één-uur sessies opgelost.

  2. Lara

    Gisteren ook naar de Gevleugelde Stad geweest, al de 3de keer. Blijf het elke keer héél leuk vinden. En Ieper zelf ook, btw, reuzegezellige hoekjes :) En achter elk hoekje is er weer iets nieuw verrassend :)

  3. Zelf ook zeer veel last van babyspam tijdens die 100 blije dagen. Lijkt onvermijdelijk.
    En ook veel last van het instabiel bekken (mijn staartbeen lijkt niet meer te combineren met mijn bureaustoel op het werk), aw aw aw. Ik ga 3 – 4 keer per jaar naar de osteopaat, en telkens staat mijn bekken scheef. En het blijft ook gewoon altijd pijn doen, maar aangezien het draaglijk is, laat ik het zo. Ik hoop dat zich dat niet ooit wreekt!

  4. en in dat crèmekot op de hoek van de markt “daar komt zo’n zoete geur uitgewaaid hé”…dat hoorde ik een famous blogster zeggen tegen haren wederhelft int passeren :-)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>