lilith deelt haar gouden randjes van mei

shutterstock_191137025Nieuwe rubriek, om twee redenen.

1. Ik werd keihard geïnspireerd door de silberstreifen (wat een cool woord) van Le Petit Requin. Lijstjes met mooie dingen, ik lees die blijkbaar graag. En ik wilde checken of ik die ook graag samenstel.
2. Mijn dagen zijn in deze levensfase zo gevuld met dingen die gedaan moeten worden, dat ik soms vergeet te beseffen dat er zoveel moois en leuks is. Alleen al het bijhouden van mijn lijstje doet me daar meer bij stilstaan. Mei was hier druk, met een man die heel wat van zijn vrije uren op onze bouw doorbrengt om alles klaar te krijgen en geld uit te sparen. Als ik de leuke dingen niet had opgeschreven had ik vast niet beseft dat mei ondertussen ook een mooie maand was, vol gouden randjes. Ik deel ze graag.

IMG_2914 IMG_2943 IMG_2981 IMG_3030 IMG_2928 IMG_3047 IMG_3076 IMG_3105 IMG_4122
 • aan de kant moeten gaan staan met de auto omdat ik zo hard moet lachen om een vraag die binnenkort in de “Dexter Spreekt” moet. Onthou: iets met een snor en een been. Maar echt, tien minuten tranen met tuiten terwijl hij helemaal niet snapte waarom en ik het tijdens het hikken en snikken niet kreeg uitgelegd.
 • een hele fijne Kattenstoet met het gezin.
 • dankzij Youri en zijn vader hebben wij ineens plinten. Er staat een bad in de badkamer, met een omkadering. We hebben binnendeuren. Ons huis ziet er plots nog meer uit als een huis. En dat kan alleen maar nog beter worden als ze binnenkort de vloer komen gieten. Oh yes. 
 • na een zaterdag alleen met de kindjes een even vermoeide Youri zien thuiskomen met stof in zijn haar, en allebei helemaal geen zin hebben om nog te vertrekken naar een concert van Kommil Foo waarvoor we een jaar geleden tickets bestelden. Toch gaan, op de derde rij blijken te zitten, en nog eens compleet weggeblazen worden door de geweldige Raf en Mich. Waw. Maar waw. We zagen hen zeker al meer dan tien keer optreden, en elke keer is het nog beter. Ik snap niet eens hoe dat mogelijk is. Kom hier dat ik u draag, Atlantis, Hij die wacht, allemaal in de knapste arrangementen ever. Hoe schoon kan een avond plots worden?
 • de vele mails en complimentjes over Werk & Leven. Echt, wij maken die podcast zo graag, Anouck en ik. En het is zo zo tof om dan te voelen dat mensen er iets aan hebben, ernaar uitkijken, er dingen over schrijven op hun blog of Facebook, bingeluisteren en daar verslag van uitbrengen. In het verlengde daarvan: het enthousiasme over onze eerste Productivity Friday rond focus. Ook daar keek ik zo hard naar uit, en ik kan al verklappen dat de dag een fijne plek krijgt in mijn gouden randjes van de volgende maand, zo tof dat het was. De podcast is iets dat ik eigenlijk niet mocht doen omdat ik geen tijd had, en toch deed en elke keer weer blij van word. Zo hard de max.
 • Youri die tijdens zijn drukke werkdag nog speciaal naar de nieuwe cupcakewinkel in Ieper reed om een moederdagcupcake omdat hij weet hoe lekker ik hun cupcakes vind. What a guy. 
 • mijn nieuwe gele regenlaarzen (#zelfbetaald) en het feit dat ik die mocht gebruiken omdat ik tegenwoordig journalist ben voor het stadsmagazine van Ieper en daar echt de tofste dingen voor mag doen. Vreselijk geestig allemaal.
 • het feit dat wij een huisnummer hebben. Een geweldig mooi en #zelfbetaald, ook nog.
 • de zomer en het feit dat eten maken zo simpel is als een restjes koude quinoa mengen met wat kerstomaten en buffelmozzarella met goede olijfolie.
 • de dag alleen met Flo en de ingeving om haar mee te nemen naar Poperinge voor haar eerste treinrit. Daarna frietjes. En haar smoeltje omdat ze het allemaal zo leuk vond.
 • twee kilo overheerlijke aardbeien gaan plukken op de plukboerderij. De plukboerderij is keihard mijn happy place.
 • de parenting video’s van Kelly Bourne. Zo’n toffe. Zo inspirerend. Zo nodig, soms.
 • een paar afleveringen verder van the handmaid’s tale. Like woah. 
 • dat ik eindelijk het gevoel heb dat ik geweldig veel voordeel ondervind van mijn dagelijkse Headspace-sessies. “Be present, be patient, be gentle, be kind…everything else will take care of itself”, zegt Andy dan. Ik begin het nog te geloven ook.
 • Wim Lybaert in de Columbus. Zo schoon. Wat een mens. Zelfs Youri weet ondertussen al dat hij mij kan krijgen.
 • mijn sodastream. Supercool, dat ik altijd vers spuitwater heb nu ik al meer dan vijftig dagen ben gestopt met cola light drinken. En daar wreed trots op ben. (geloof het of niet, maar ook dit toestel heb ik volledig zelf betaald!)
 • disney met het gezin. Ook al was Flo verschrikt van alles dat luid en veel was, en was het bij momenten enerverend druk. Toch keihard van genoten. Zelf betaald ook. Ahaha, dat valt tegen he zo, influencer zijn?
 • eetbare bloemen en erwtjes om te doppen van bij de blauwe spie op de markt van Ieper. Ik word daar elke keer zo content van.

  Op naar een nieuwe maand, als het goed is de laatste volledige in de oude crib.

  Aumagad yes!

Reacties

 1. Buitenmus

  The handmade’s tale staat hier geprogrammeerd maar ik durf precies niet te kijken…

 2. liesbeth

  zeer leuke, nieuwe rubriek! ik zou er beter zelf ook mee beginnen als ik het efkes benauwd krijg von onze (ongewenste) werf…. dan ga ik in de tuin, en eet een paar suikererwten en een eetbare bloen (aardbeien worden door de slakken verorberd) of kijk hoe de bijtjes van de bloeiende salie genieten. toppuntje van de week: zoonlief kan helemaal alleen met pedalen fietsen!

 3. I love the Colombus-man. Ik word er zo zen van… ik begrijp de ‘crush’ volledig!

  En the handmaid’s tale , WAW!!!!

  Mss moet ik die headspace ook maar eens proberen…

  Btw jullie podcast heeft me geïnspireerd voor mijn afsluitmomentje van de dag. Binnenkort kan ik zelfs zen op vakantie vertrekken 😂

 4. Ik ben ook grote fan van Wim! Zo sympathiek en gewoon en echt dat hij is, I love it. Ik zat met hem mee te bleiten toen hij zo ontroerd was door de pianomuziek van Jef Neve, amai.

 5. Ik moet Wim nog uitgesteld bekijken. Zal hier ook janken worden allicht. Ik loop tegenwoordig ook met zijn Moestuinagenda rond.#crush Ik vrees dat die man erg gedeeld zal moeten worden.

 6. Zodra je dit soort geluksmomenten begint neer te pennen valt het op hoeveel er te vinden zijn hé. Dan merk je ook nog meer dat het vaak héél kleine zaken zijn die een grijze dag plots meer kleur geven. Maar voor je gaat denken dat ik bij Bond Zonder Naam werk nog even iets anders … Ik vind jullie huisnummer er geweldig uitzien. Je gele laarzen trouwens ook. Oh én ik las eerst * de parenting video’s van Kelly OSbourne * en dacht toen eventjes ‘Huh’. Zo, nu ruil ik mijn blogfeed even in voor het bakken voor een aardbeitaart met lemon curd. Lang leve de moestuin van mijn ouders én mijn ouders die die vers geplukte aardbeien ook nog eens aan huis bezorgen bij hun kinderen.

 7. Wacht, wacht, er is een cupcakewinkel in Ieper? Een CUPCAKEWINKEL? De bakermat is waarlijks 2018 ingetreden, ik ben kweetnieoetrots! Moet ik binnenkort toch eens gaan reviewen. Kaffie halen bij Kaffie en een cupcake, tzal wel zijn.

 8. Oh, maar zo tof dat ik je heb kunnen inspireren voor dit heerlijke lijstje (die aardbeien! die plinten! die moederdagcupcake! eeuwige liefde voor de sodastream, ook hier!). En al helemaal omdat het eigenlijk een kruisbestuiving is, want nadat ik een paar keer naar jouw voorbeeld over “doodgewone dingen” had geschreven, besloot ik dat om te vormen naar Silberstreifen, omdat niet al die gelukjes doodgewoon waren :-)
  Geniet van die laatste maand in de oude crib en véél succes met de verhuis naar de nieuwe!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>