Wat lilith las – februari 2017

watiklasAan het einde van elke maand deel ik welke boeken ik heb gelezen, en of ik ze goed vond of niet. 

Wat lezen betreft, was het in februari krak hetzelfde als het was wat eten, sporten, ademen en mijn huis onderhouden betreft: een rommeltje. Alsof ik op 31 januari het licht uitknipte in een situatie die behoorlijk onder controle was en op 1 februari in complete chaos wakker werd. Dat gaat zo in mijn leven. Deze keer heeft het te maken met een groot nieuw project waarop ik geen neen wilde zeggen, in combinatie met het afwerken van Blogboek 2 dat binnenkort in de winkel ligt. Schrijf je in op de nieuwsbrief als je daar meer nieuws over wilt, trouwens. Ondertussen liepen mijn andere bezigheden door, en waren er plots nog eens dingen op televisie die ik daadwerkelijk wilde zien. (Hotel Römantiek, iemand? KOMAAN. ZOVEEL HARTJES EN ZWAANVORMIGE PEDALO’S <3) Toch op de dagen waarop ik niet om kwart voor negen knock-out in bed lag. Had ik al mijn kindjes vermeld van wie sommigen drie keer griep kunnen krijgen op zes weken?

Ik weet het, het is overal wel iets.
Ik heb dus wel gelezen, maar echt zonder enig systeem. Een beetje hier, een beetje daar. Op dat vlak mis ik mijn Kindle en vervloek ik het feit dat ik me had voorgenomen om eens mijn papieren boeken uit te lezen. Die laatste heb ik nooit in mijn handtas zitten als ik onverwacht ergens moet wachten. Geur van een echt boek of geen geur van een echt boek, hoe mensen honderden jaren lang boeken gelezen kregen op echt papier, beats me! Al helemaal in het donker.

Het zijn dus drie volledig uitgelezen boeken geworden deze maand. Waarvan dan nog eens twee uit de bib, zo ga ik er ook niet komen met het uitlezen van mijn boeken op papier. Kort maandje, maar na een vliegende start in januari toch een serieuze terugval. Ik zit evenwel nog altijd drie boeken voor op mijn leesschema op Goodreads om aan het einde van dit jaar aan dertig boeken te geraken. De moed, ik geef ze niet op.

IMG_6081

Deze boeken las ik uit in februari:

 • Wil van Jeroen Olyslaegers: dit was het eerste boek dat ik van Jeroen Olyslaegers las en ik heb dat erg graag gedaan. Omdat de personages en het verhaal me nooit tot in het diepste van mijn vezels wisten te raken, gaf ik dit boek net geen vijf sterren, maar dankzij een overdaad aan slimme en mooie zinnen en een verhaal dat bleef boeien, kan ik niet anders dan zeggen dat ik erg onder de indruk was.
  **** op Goodreads.
 • Temperamentvolle kinderen van Eva Bronsveld: dit boek werd me al een hele tijd door heel wat lezers aangeraden, telkens ik het had over Dexter en zijn soms indrukwekkende woedeaanvallen. Ik heb het lang niet gelezen omdat ik niet het gevoel had dat mijn kind de lading van een temperamentvol kind dekte. Als ik hem dan toch een stempel moest geven dan eerder een zeer gevoelig kind van wie de radertjes in zijn hoofd erg lang blijven draaien. Zo eentje dat te voorbeeldig is op school en thuis dan weer compleet het tegenovergestelde om stoom af te laten. Dit boek blijkt ook over dat soort kindjes te gaan, wat het heel herkenbaar maakte. Ik kwam een hoop tips tegen over praten en luisteren, sommige las ik al eerder of hoorde ik in podcasts als Unruffled van Janet Lansbury. Die laatste volg ik niet in alles maar heeft me toch al van een hoop trucjes voorzien om de situatie in de crib wat leefbaarder te houden tijdens fases die maar niet lijken te willen passeren. In elk geval: dit boek was interessant. De tips helpen, en nog geen beetje. Als ik voel dat Dexter en ik (onze persoonlijkheden durven al eens botsen, maar daar komt wel nog eens een post over) van het padje afraken dan neem ik even de basisdingen ter hand, en als ik focus gaan dingen instant beter. Een serieuze aanrader voor ouders van kleine temperamentjes.
  **** op Goodreads.
 • The Life-changing Magic of not Giving a Fuck van Sarah Knight: posts als deze geven aan dat geen fuck geven om dingen niet echt te rijmen valt met mijn persoonlijkheid, maar het is wel een feit dat ik niet om alles een fuck kan geven. Dit heerlijke, grappige boekje van Sarah Knight dikte dat besef weer wat aan. Heel graag gelezen, en ondertussen een pagina in mijn bullet journal gestart met dingen waar ik echt geen fuck om geef. Zoals soupers van de basket, anonieme bellers en fermettes. Of talentenjachten, strijken en tombola’s. Erger nog: tombola’s op soupers van de basket. Zeker als je er paté op kunt winnen. Ik geef geen fuck om paté. Het enige dat nog erger is om te winnen is een strijkijzer, denk ik. Met alle respect voor uw tombola en het werk dat ge erin steekt, uw fermette en het feit dat uw vader artisanale paté maakt, dat spreekt!
  **** op Goodreads.

Interessant? In deze blogpost legde ik uit waarom ik iedereen een Kindle kan aanraden.

Op naar een nieuwe leesmaand! Heb jij leuke dingen gelezen? Deel het dan in de reacties hieronder! 

Reacties

 1. Heerlijke post! Goeie tips weer. Ik noteer ijverig. Ik heb exact hetzelfde voor als jij: na een vliegende start van het leesjaar in januari nu een ferme leesdip in februari. Of eigenlijk een allesomvattende winterdip. Dat het maar snel lente is!

 2. Drie boeken lezen op een maand vind ik eigenlijk best veel. Zeker met al de rest erbij. Ik kom op 2,5 boeken op de laatste 2 maanden. Wil gaan wij lezen met de boekenclub en die laatste klinkt ook wel interessant. Dank voor de tips!

 3. Fijne tips! I’m intruiged. En blij dat je Bronsveld dan toch gelezen hebt, en er ook wat aan had. Mijn Jackie dekt ook zeker niet de volledige lading, maar ik houd van de aanpak van Bronsveld hoe dan ook, ook als je kind niet temperamentvol is. Het boek is trouwens intussen herwerkt, die komt binnenkort uit. Ik wil hem toch eens herlezen, dus dan maar meteen de nieuwe versie. En dan schrijf ik er vast wel weer wat over ;-)

 4. Ik vind drie boeken ook veel als je een job, een huishouden en jonge kinderen hebt!
  Ik zet mijn eerste stappen met een e-reader. Eerst eentje geleend bij de bib en ondertussen ene gekregen van het lief. Het zou nog meer leesplezier moeten opleveren in de toekomst.

 5. 3 boeken lezen vind ik niet mis! Ik heb er 2 gelezen, een kleine week Wenen zorgde er voor dat ik niet zoveel gelezen heb. Een dikke week ziek zorgde wel voor een inhaalmanoeuvre. Ik las een dik boek en een dun, wat goed is voor 864 blz leesplezier.

 6. Veerle

  Haha, die paté :-D

  Afgelopen maand gelezen:
  – Het Puttertje (Donna Tartt): een turf, maar graag gelezen. Sterke personages, oerdegelijk plot, verveelt nergens.
  – De muze en het meisje (Katrijn Van Bouwel): goed geschreven, poëtisch, niet helemaal overtuigd van het verhaal.
  – Het beste van Adam Sharp (Graeme Simsion): supervlot geschreven, onderhoudend verhaal maar niet erg beklijvend.
  – Val (Roderik Six): bizar verhaal, originele stijl, bleef op het einde wat op mijn honger zitten.

  Nu ben ik bezig in ‘Spoetnikliefde’ van Murakami. OK tot nu toe, al vind ik de personages behoorlijk inwisselbaar met die van Norwegian Wood.

 7. Ik ben momenteel bezig met Yucca van Peter Terrin. Zag het staan in de bib, dacht “mine!” Pefko ligt ook al een hele tijd klaar maar ik lees eerst de bibboeken wegens tijdsdruk. Het temperamentsvolle kinderen boek interesseert mij ook wel ;-)

 8. Tju. Ik had me voorgenomen om deze post niet te lezen. Ik mag namelijk geen boekentips meer krijgen voor een behoorlijke tijd, want tijdens mijn verhuis heb ik me een breuk getild aan al mijn leeswaar. Plan mislukt dus ;-)

 9. Evi

  Drie boeken vind ik sterk hoor! Ik las er afgelopen maand maar eentje, maar het was wel een stevige klepper (Pillars of the earth).

 10. Toen ik het las dacht ik : hoezo je mist je Kindle ? Is hij stuk ? Ben je ‘m kwijt ! Ho, ik zou echt niet zonder kunnen ! Om de redenen die jij in je Kindle-artikel schrijft maar OOK omdat ik weet dat ik eenmaal zonder Kindle veel minder lees.
  Op een telefoon lezen zie ik ook niet zitten, maar ik heb de app wel op mijn tablet staan. Meestal heb ik ofwel de Kindle ofwel de tablet bij. Dus ALTIJD boeken bij !

  Dus hup hup, zoek die Kindle terug ! Alleen al van al die ‘samples’ ga je dik veel goesting krijgen om weer volop te lezen !

 11. Goodreads, ik ga er ook mee beginnen! Als 2 totaal van elkaar onafhankelijke bronnen (een collega en jouw blog) het zo de hemel inprijzen, vind ik dat een teken om er zelf ook mee te starten! 😃 Ik ben benieuwd!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>