#19voor2019, update 2

Aan het begin van dit jaar maakte ik een op het eerste zicht behoorlijk random lijstje van negentien dingen die ik gedaan wil krijgen voor we op 31 december “gelukkig nieuwjaar!!!” roepen. (en ik dat naar jaarlijkse gewoonte hoor vanuit mijn bed, maar dat is een ander verhaal) Elke maand maak ik een update van de laatste wapenfeiten.

1. Een massage @ home boeken
Check. In januari. Ik zou ondertussen wel nog eentje vermogen, want mijn nek zit vast.

 2. Twee dagen met mezelf naar Londen
Check. Ja, zalig he. Meer kan ik daar niet over zeggen. Vreselijk van genoten, blij dat ik er tijd voor heb gemaakt in een drukke periode.

3. De akoestiek van de crib aanpakken
Dit ligt even stil, omdat we nog prijzen moeten vragen bij een paar andere leveranciers, maar ge kent dat. Er waren veel mensen die zich afvroegen wat we gingen doen, omdat ze met hetzelfde probleem zaten in hun crib. Het zal waarschijnlijk een geluidsabsorberende wand worden tegen een van onze livingmuren, en in principe zou je daar niet te veel van mogen zien, maar wel een serieus resultaat van moeten hebben op niveau van geluid. To be continued.

4. Deelnemen aan de Dodentocht
Nog altijd het plan, al besef ik na mijn zomerse 18K van vorig weekend dat dat toch alleszins geen sinecure wordt. Honderd kilometer is vér, joenge.

5. Wandelen met een hond uit het asiel
Check. De gelukkige was Pluto, een kranige yorkshire terrier die er nu ook weer niet zo gelukkig uitzag, want het was precies wat tegen zijn goesting, wat ook Dexter niet ontging. Hij wilde de volgende keer een leuke hond om mee te gaan wandelen. Sorry, Pluto, maar Flo vond het wel leuk om de leiband te mogen vasthouden voor het volle kwartier waarin jij bereid was om af en toe een pootje te verzetten.

6. In zee zwemmen
Nog niet check, maar we zijn wel al aan zee geweest. Het is een begin.

7. Vuurwerk zien met de kindjes

8. 40 boeken lezen, waarvan de helft fictie
Ik ben ondertussen bezig aan mijn tiende boek van 2019, ik zie dat lukken. Je kunt je altijd inschrijven op mijn boekennieuwsbrief #nevernotreading om elke maand een mail te krijgen met wat ik heb gelezen.

9. De tuin laten aanleggen
Er moet nog gras gezaaid, maar ondertussen is er sprake van een terras. Met een uitzicht, zoals je kunt zien op de foto hierboven. Een terras! Om boekjes op te lezen en een barbecue op te zetten en uit te vogelen hoe zo’n ding werkt! Jah, kan ik anders dan content zijn?

10. Meegaan met een luchtballon

11. Een boek schrijven

12. Eten bij Hof van Cleve
Ik heb onze reservatie voor binnenkort net nog moeten bevestigen, dus nog even.

13. Regelmatig date nights en dagjes vrij met Youri
Het is druk. Er is volgende week wel een tripje met de kindjes voorzien voor het krokusverlof, want wij hebben drie dagen in een boomhut gewonnen. Niet volledig hetzelfde als een date night, as we all know, maar wel leuk, denken we.

14. Opleiding hulpkok starten in avondonderwijs

15. Fotoboeken 2017 en 2018 af en geprint
Awel, ik wil hier een projectje van maken voor maart.

16. Mijn bureau inrichten
Er is ondertussen een iets concreter idee, en ik heb beslist dat ik een koffiemachine nodig heb. En iets met een plank en een kast uit de IKEA. Tot zover.

17. “Vrijdag Movienight” invoeren
Heet ondertussen “sushi and a movie“.
Al moet ik toegeven dat er altijd meer kans is op die sushi dan op dat ik daadwerkelijk ga zitten voor die film en hem uitkijk. Kan zeker beter, maar de intentie is er elke week.

18. Een halve dag educatie per week invoeren
Van geen kanten. Altijd alsnog te veel deadlines en te weinig tijd, ondanks de goede bedoelingen.

19. Kinderdates, afgewisseld per maand
Bwah. Ik heb beseft dat ik een lijstje moet maken van mogelijke uitstapjes met elk van mijn kinderen, want anders heb ik vooral wat Flo betreft te weinig inspiratie. Dus tips welkom voor dates met een dochter van binnen een dag drie (OMG!) en een zoon van zes en half. Dan ga ik er misschien waarachtig werk van maken.

Meer lezen over dit project?
Dit was de aankondiging.
Dit de update van maand 1.

Hoe zit het met jouw lijstje, ondertussen?

Reacties

 1. Toch al mooie vorderingen! (Het mijne ook wel hier en daar) ps: onze asielhond is eens weggelopen toe we gingen wandelen. Precies ook geen toppertje dadde

 2. Delphine

  goeie vooruitgang! iets dat door vel mensen als voorbereiding voor de dodentocht gedaan wordt is de great breweries marathon. de degustatiebox kan je nadien altijd doorgeven aan iemand

 3. Katrien

  Benieuwd met welk programma/via welke site je de albums gaat maken? Hier ook steeds groot project met grootste verwachtingen waardoor ik precies een jaar bezig ben met een jaaralbum…🧐

 4. Stefanie

  Leuk idee, die kinderdates. Mijn kinderen zijn een jaartje ouder dan Flo en Dexter. Met marthe (nu bijna 4) ben ik een tijdje geleden naar het toneel geweest (echt iets voor 3 jarigen). Ze was af en toe een beetje bang van donker en geluid, maar op mijn schoot vond ze het fantastisch. Ze heeft er nog weken over verteld, ook tegen haar juf. Die is me zelfs komen vragen welk we gezien hadden. Ook met Arthur (2 de leerjaar) probeer ik dat af en toe eens te doen.

 5. Hilde

  Misschien nog een ideetje voor de akoestiek: kurk. Niet alleen fantastisch als vloer, maar ook leuk voor tegen de muur en bij mijn moeder is het plafond er zelfs mee bekleed.

 6. Lies

  Pluto! Wij zijn ook eens met Pluto gaan wandelen, ondertussen wel al een jaar geleden. Dus dat beestje zit er nog altijd? Vandaar zijn treurige blik…

 7. Saskaya

  Ik denk dat Dexter Technopolis wel heel leuk zal vinden. Mijn zesjarige vindt het er toch geweldig.

 8. pieke

  toen mijn dochters zo klein waren, was ergens met de trein heen al een uitstap op zich.
  We gingen dus in het buurdorp een taartje eten of naar de kinderboerderij

 9. Marijke

  Mijn kinderen vonden gaan spelen in het zwembad als kleuter altijd heel leuk. En ook naar plankendael gaan (maar dat is hier dichtbij).

 10. Hannelore

  Hallo Kelly, de laatste mail van #nevernotreading dateert bij mij van juli 2018. Kan dat kloppen ? Of sta ik niet meer in de mailinglijst ? Ik mis het wel..

 11. Bij mij hetzelfde als bij Hannelore (al is de laatste brief nog niet zo lang geleden als juli, maar toch langer dan vorige maand). Kan mij nochtans niet herinneren dat (of waarom) ik mij uitgeschreven heb. Wel van de YNAB-nieuwsbrief, dus misschien ben ik daardoor bij beiden afgemeld?

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>