20 dingen die ik wil doen in 2020 #20voor2020

Vorige week deelde ik de uitslag van mijn #19voor2019 project, en na een paar weken van schrappen en denken, hangt ook mijn nieuw lijstje voor dit jaar ondertussen op de koelkast, klaar om getackeld te worden.

Er zijn wat dingen anders, omdat ik ook heb bijgeleerd uit de ervaring van vorig jaar. Zo zie je dat er kotjes staan bij bepaalde zaken, en dat ik enkele dingen ook bewust meetbaarder heb gemaakt door er een cijfer aan te plakken. In de volgende aflevering van mijn podcast Werk & Leven die vrijdag uitkomt heb ik het wat uitgebreider over hoe je zo’n lijstje kunt samenstellen en aanpakken. Abonneer je dus via iTunes als je die niet wilt missen, of zet je even op de lijst voor onze wekelijkse (en zeer toffe) nieuwsbrief.

Dit wil ik graag doen in 2020:

 1. Twee dagen met mezelf naar Londen.
  Jep, zoals vorig jaar, want dat solotripje is keihard meegevallen. Deze komt er al binnen een paar weken aan, en ik kijk er weer zeer hard naar uit. Brexit of geen Brexit.
 2. De badkamer afwerken.
  We wonen ondertussen anderhalf jaar in onze nieuwbouwwoning. In die periode werd de tuin aangepakt, kwam er een akoestische muur, en dat was het zo ongeveer. Tijd om eens te beginnen aan de afwerking. We gaan het aanpakken per ruimte, en de badkamer is project 1. Er moet een kastje komen rond de buis van de waskoker naar de berging (ja, ik heb dat, een buis om was naar beneden te gooien), er komen wat rekken voor de handdoeken en dergelijke, en we hebben er ook een deadline op geplakt, dus ik hoop hier binnen een paar weken te kunnen zeggen dat deze check check is.
 3. Een nieuw stuk Scandinavië ontdekken.
  Na onze heerlijke reis naar Zweden (check dat filmpje) van vorig jaar willen we nog eens terug naar het hoge Noorden. De research van waar en hoe is volle bak bezig, dus daarover later meer.
 4. Rome zien.
  Zes jaar (niet altijd met volle overtuiging) Latijn gedaan, maar aangezien er bij ons thuis geen geld was voor een Romereis in het zesde middelbaar ben ik daar nog niet geweest. De reis is sinds gisteren geboekt, wij beginnen al te dromen van pizza en ijsjes en Romeinse overblijfselen.
 5. De Celcius Book Club opstarten.
  Celcius is het bedrijf van mijn man en zijn collega S. Ik lees veel, ook over online business en marketingdingen, en vaak lees ik iets waarvan ik denk dat zij het ook moeten lezen. Aan het begin van deze maand gaf ik hen hun eerste boekenopdracht mee, en eind deze maand is het boekenclub om daarmee verder te gaan. Ik ben dus een beetje de curator, en ik vind dat tof.
 6. De #minsgame spelen.
  Al eens gedaan in 2017, en aangezien er nooit genoeg gedeclutterd kan worden zit ik ondertussen aan dag 14. Het principe is simpel: op dag 1 doe je 1 ding weg, op dag 2 doe je er 2 weg, tot je uiteindelijk op dag 30 aan een totaal van bijna 500 dingen komt. Deelnemen is voor mij opnieuw belangrijker dan uitspelen, en al wat weg is is weg. Hier vind je nog wat extra uitleg, en hier kun je het blad vinden voor aan je frigo.
 7. TFTC vernieuwen.
  Tales from the Crib dus. Deze blog, dus. Een serieus project dat al jaren op mijn planning staat, maar waar ik dit jaar dus eens werk van wil maken. Al was het omdat ik dan weer lijstjes met cijfers kan posten, misschien.
 8. Alle Star Wars films zien.
  Ik heb er namelijk nog geen enkele gezien, en ik wil wel eens weten waarom mijn man altijd naar de cinema wil als er een nieuwe is. Hij wil ook dat ik The Goonies zie, want ook die nog niet gezien. Geen filmmens ik.
 9. Een vaste babysit vinden.
  We hadden een hele toffe, maar die is verhuisd, en we willen het niet altijd aan de opa’s vragen, want die staan al regelmatig in voor een woensdagnamiddag. Ik vind dat niet zo simpel, iemand vinden, maar als we wat vaker dingen voor onszelf willen doen dan zal er toch eens werk van moeten gemaakt worden. Toffe babysits regio Ieper, laat van u horen. (werkt dat zo? We zullen zien)
 10. Een fiets kopen.
  Die heb ik niet, dus ga ik tegen de lente op zoek naar een tweedehandse.
 11. 40 boeken lezen, waarvan de helft fictie.
  Zelfde doel als vorig jaar. Wil je volgen hoe dat loopt, en elke maand mijn boekentips ontvangen in je mailbox? Abonneer je dan op mijn boekennieuwsbrief #nevernotreading.
 12. Elke maand iets koken met de kindjes en erover bloggen.
  Ik kook graag, en mijn kindjes helpen graag. Bracht de kerstman wel geen kinderkookboek, zekers? Het kookproject van januari is al afgevinkt, ik moet wel nog zien of het boeiend genoeg is om elke maand een blogpost over te maken, of of ik er een paar ga bundelen, maar ik kan al verklappen dat ze het zo lekker vonden dat ze dit weekend nog eens hetzelfde willen maken. Check.
 13. 6 lezingen/workshops bijwonen.
  Eens vaker uit mijn kot komen en iets nieuws leren, dat is het plan. Ik heb nog Italiaanse kookles tot ergens midden februari, en daarna ga ik me eens gooien op het aanbod in de streek. Benieuwd wat dat me gaat brengen.
 14. 4 massages inplannen.
  Vorig jaar kwam Tiny van Manutine twee keer langs, en het voornemen is om elke keer een nieuwe massage te boeken zodat het er vaker van komt. Massages zijn de max, al helemaal in je eigen living.
 15. 40 nieuwe recepten uitproberen.
  Ik kook dus graag. Zeer graag zelfs. Alleen raak ik soms in een soort sleur wegens te weinig tijd en focus. Ik heb een lijstje waarop ik elke week schrijf wat ik heb geprobeerd, en hoop dit het hele jaar vol te houden. De komende weken moet ik niet veel nadenken, ik maak sowieso elke woensdag iets nieuws klaar in de Italiaanse kookles. Daarna vlieg ik weer wat vaker in mijn kookboeken. Ik plan hier regelmatig een receptje te delen uit mijn buit, zo hebben jullie er ook nog iets aan.
 16. Een weekend weg met Youri.
  Geboekt en ingepland. <3
 17. 4 optredens zien.
  Hoeft geen muziek te zijn, stand up mag ook.
 18. Master bedroom + bureau af.
  Nog eentje in het kader van “werk uw crib af”.
 19. 6 dagen Youri-verlof
  Vroeger namen wij regelmatig verlof op een schooldag, maar het werd zo druk dat dat er niet meer van kwam vorig jaar. Dit jaar willen we nog efficiënter plannen, zodat het 6 keer gebeurt.
 20. Een stilteweekend meemaken.
  Ik. Twee dagen alleen in een abdij ofzo. Lijkt me heerlijk. Tips zeker welkom.

Benieuwd of jullie al een lijstje hebben, en wat daar dan zoals opstaat. Deel gerust jouw plannen in de reacties onder deze post, en als je suggesties hebt voor mijn plannen, laat je dan ook maar eens gaan.

Reacties

 1. Leuk lijstje.
  Ik vul een jaarkompas is en het idee is dat je dat nadien dan ook geregeld vastneemt. Vorig jaar dus niet gebeurd…
  Ik zal hier toch eens een prikbord in het zicht moeten voorzien.

  Standup: dan is Arnout Van Den Bossche een aanrader !

 2. L.

  Zelf heb ik geen goede ervaring met tweedehandsfietsen. Als je een goede wil, zou ik misschien toch eens naar een fietsenwinkel gaan. Na jaren van sukkelen met tweedehandsfietsen toch maar een spiksplinternieuwe gekocht vorig jaar en waw, wat een verschil. Een goede fiets geeft ook goesting om te fietsen.
  En de goonies! Aanrader!!!

 3. Wat een mooie lijst! Ik heb zelf ook een lijstje gemaakt op mijn blog, daar staat onder andere op dat ik een nieuwe hobby wil proberen (ik heb besloten dat dat viool spelen gaat worden) en dat ik iedere maand mijn telefoon een weekend lang uit wil hebben staan. Ik weet nog niet hoe realistisch dat is, in januari gaat het me (ben ik bang) niet lukken want mijn telefoon is toch ook wel heel handig enzo.. Ach ja, we zullen zien. ;-)

 4. Ik kan mijn 19 for 2019 lijst er terug bij nemen. Die was ergens onderaan de papierstapel gesukkeld op ons bureau dus is er NIETS van in huis gekomen. Uithangen aan de frigo dus :)

 5. Svenja

  Leuk lijstje! Ik ben zelf ook bezig met eentje op te stellen…
  Ivm de babysit: Wij hebben geregeld een babysit van de Gezinsbond. Dit zijn wel niet steeds dezelfde (maar je kan het wel vragen). Een groot voordeel is dat zij opleiding volgen, verzekerd zijn en werken met een vast tarief (daar hoef je dus niet over te onderhandelen). Let wel, je moet lid zijn van de gezinsbond om beroep op hen te kunnen doen. Misschien kan je eens opzoeken wie er in jouw regio hiervoor de verantwoordelijke is en wat meer informatie inwinnen?

 6. Daphné

  Amoh, onze venten zijn va hetzelfde jaar zeker. De mijne ook zot van star was en snapt ook niet dat ik nooit de Goonies heb gezien

 7. Gij hebt The Goonies nog nooit gezien!?! Hoe kan dat zelfs?! Dat is zoals Het Vriendje die nog nooit E.T. heeft gezien. Toen hij dat vertelde heb ik onze relatie serieus in vraag gesteld.

 8. Marijke

  Tof lijstje. Bij mij staat er o.a. op: een reisje met mezelf naar Belgie (geboekt!), een vaste filmdag iedere week (gepland en zo ver lukt het), mijn scooter vervangen door een elektrische fiets, iedere maand een tentoonstelling/museum bezoeken, iedere maand een daguitstapje met partner (Februari en Maart gepland), 30 boeken lezen, waarvan minstens 3 in the Frans en 3 in het Nederlands (ik lees voornamelijk in het Engels en Italiaans), een citytrip naar Berlijn, tuin aanleggen en buitenmuren schilderen,… Mijn lijstje hangt op de frigo en op het prikbord naast mijn computer en het staat in mijn gloednieuw Werk&Leven BUJO. Last but not least, om je voor te bereiden op de trip naar Rome, ga eens rondneuzen op de podcast “Rebuilding the Renaissance” van Rocky Ruggiero, waar een heleboel afleveringen over Rome op staan: plezant en leerrijk om naar te luisteren.

 9. Ik inspireerde me uit je lijstje van vorig jaar en besloot daarop voor mezelf ook een lijstje op te stellen (het staat op mijn blog ;-)) Wat jij schrijft, twee dagen met jezelf naar Londen, dan wil ik al jaren (niet naar Londen, wel weg met mezelf) maar ik was te shitpants om dat erop te zetten. Omdat ik dat écht niet durf. Misschien moet ik starten met ene dagje? En dat van die bookclub ziet er de max uit! Succes in 2020!

 10. Oh ja en wat er dus op mijn lijstje staat is dus o.a. een coachingopleiding volgen, mijn wederhelft vaker verrassen, vaste datenights organiseren, meer vegan eten (omdat dat lief is voor mijn darmen), 5kg vermageren, erin slagen om een artikel te schrijven voor een magazine (ik schrijf nu voor Maison Slash en doe daarnaast kleine copywritingopdrachten) en gaan kamperen met ons gezin.

 11. Liesbet R

  Ik ben al benieuwd naar de reisplannen in Scandinavië en de eventuele rubriek “koken met kinderen”.

 12. Leuk lijstje met veel dagen erop uit en genieten. Zelf heb ik ook een lijstje op mijn blog staan met vooral véél opruimen! Misschien een ideetje om #minsgame daarop toe te passen (specifiek op kleerkast & papieren). Nog een fijn 2020 voor jou en je familie!

 13. Ik dacht vroeger dat ik Star Wars echt maar niks zou vinden. En toen ben ik met een toenmalig lief toch eens beginnen kijken en was ik wel fan. De laatste 3 heb ik zelfs gekeken zonder dat dat lief nog in the picture was ;-)

 14. Katrijn

  Zelf geen ervaring met de stilteweekends die er af en toe georganiseerd worden (ik dacht ook door locatie af, maar vind dat niet meteen op hun website terug), maar wel met de schitterende locatie: b&b Rosario te Bever. Qua locatie en accommodatie absolute aanrader.

 15. Zo’n vaste babysit is inderdaad onmisbaar. Dan voel je je al niet schuldig wanneer je een date plant. Als je zo’n stilteweekend zou doen, dan ben ik heel benieuwd naar het resultaat, want ik vraag me af of je niet knettergek wordt van zo lang met je eigen gedachten opgescheept te zitten. Op mijn lijstje staat o.a. een blog starten (gelukt) en onderhouden (nog af te wachten), veel uitjes met en zonder kindjes, mijn auto weg doen en wat vaker flow op het werk.

 16. Leuk lijstje! Je inspireerde me vorig jaar met jouw lijstje en ook bij andere bloggers zag ik zo’n lijstje passeren. Dus heb ik er nu zelf ook één. Dat stilteweekend lijkt me ook geweldig, haha.

 17. Oh, Rome zien! Het staat er bij mij niet op, maar ja zeg! Bij ons viel die weg in het laatste jaar omdat de leerkrachten die dat al jaaaaaren deden op pensioen gingen en niemand het zag zitten om met ons jaar (bende) op reis te gaan.
  Als de kinderen ietsje groter zijn, komt er dus hier ook een jaar waar Rome zien op het lijstje zal staan.
  Ik vind jouw post ook wel weer een goede reminder om af en toe iets alleen en vooral ook samen met het lief in te plannen. Al is het een loze weekdag. Je plant zo snel al je verlofdagen in functie van de kinderen he…
  Mijn lijstje voor 2020 staat hier:
  http://www.rainbowsandconfetti.be/2020/01/20-in-2020/

 18. Nele

  Ga je naar Rome met de kindjes? Zou ik ook graag plannen, maar met een kind van drie jaar zie ik Rome niet zo goed zitten :-)
  Je zet mij aan om ook zo een lijstje te maken. The Goonies moet je echt wel gezien hebben, één van de weinige dvd’s die ik nooit weg zal gooien.

 19. Els

  Mooie lijst. Inspireert me direct om ook een lijst te maken. Qua stilteweekend zou ik denken aan de abdij van Clairefontaine bij Bouillon. We zijn jarenlang in de buurt van Bouillon met vakantie geweest en de natuur is er fantastisch.

 20. Laura

  Leuke lijst maar dan denk ik meteen: al mijn verlof moet ingezet worden voor de schoolvakanties, 6 dagen voor ons 2 zou gewoon niet gaan, dat zijn 12 dagen schoolvakantie die niet overbrugd kunnen worden.. Benieuwd hoe jullie dit doen?

  1. Hey Laura, wij zijn allebei zelfstandig, dus dat verandert de situatie. Geen baas die verlof moet goedkeuren, behalve wij zelf, en dat doen we vaak te weinig. ;)

 21. superpa

  Ik wil best wel helpen om een aantal punten van uw lijstje te verwezelijken.
  Wat de babysit betreft mag je toch altijd beroep op mij doen, als je mij belt en ik ben vrij kom ik toch gewoon af en het grote voordeel is dat je mij absoluut niet moet betalen (enkel wat koffie).
  Voor die 40 nieuwe recepten mag je altijd mijn blaadjes van de scheurkalender lenen. Ik heb er ondertussen al wat van gemaakt. Als Youri dit allemaal zal lusten is een andere vraag.
  Indien nodig kan ik ook helpen in de afwerking van jullie crib.

 22. Elien

  Mooi en uitgebreid lijstje ! Jij weet wat te doen in 2020 :-)
  Go for it!
  Wij hebben regelmatig babysit (en vaak dezelfde) via de Bsit app, heel erg handig ! Kindjes zijn 1,5 en 3,5 bij ons, dus is voor jullie bengels zeker een optie! Gewoon doen. En regelmatig oma-opa tijd want daar genieten alle partijen van.
  Ps: wat een lieve opa (superpa) !

 23. Marijke

  Mijn punt voor 2020: ander werk zoeken. Mijn huidige job verhuis, naar een verre stad. Het was mijn eerste baan, en nu na 20 jaar iets anders zoeken… Eng!

 24. Ellen

  Heel tof lijstje, inspirerend ook om het mijne aan te vullen. En wat de babysits betreft, ben ik heel tevreden over de Bsit app. Babysits krijgen recensies, en je kan zelf kiezen wie komt.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>