lilith deelt 37 tips voor 37 jaar

IMG_4160Gisteren was ik jarig. Zevenendertig, begot.
Deze kroon lag ’s morgens op mij te wachten, gebricoleerd door wat mij betreft de leukste man ter wereld. Ik moest erom gniffelen, omdat ik me bedacht dat er in deze levensfase minder tijd is voor grote festiviteiten en Pinterest perfect kronen dan vroeger, maar dat wat er in de plaats kwam -naast vermoeiend- toch ook vaak de max is.

Dit jaar geef ik jullie wat dingen mee waar ik enthousiast over ben.
Zeer willekeurig, maar wel allemaal dingen die ik tof vind.
Of goed om weten.
Er staat veel eten tussen.
Ge kent mij.

37 tips van mij voor jou

 1. de edamame boontjes van Nissui uit de diepvries van de Delhaize. Als snack, in een poké bowl, als aperitiefhapje met wat zout. Een zaligheid, en zo handig om in huis te hebben.
 2. Banyu douchegel van de Rituals. Ik ben verliefd op mijn regendouche, en de combinatie met de geur van de zee maakt alles nog beter, al helemaal op plakdagen zoals we ze al hebben gekend deze zomer.
 3. mijn Eco Egg wasei van bij Kudzu. Zo’n gemak, en een ecologischer alternatief voor waspoeder of vloeibaar wasmiddel.
 4. Oppo ijs. Man toch. Ik eet niet eens zo graag ijs, maar dit wel, en het heeft kweetnie hoe weinig calorieën. Voor ijs.
 5. mijn Kindle Paperwhite. Ik krijg nog elke week de vraag welke e-reader ik zou aanraden, en dan is het dus nog altijd met heel mijn hart deze. De liefde blijft onwaarschijnlijk groot tussen ons. Soms liggen we zelfs lepeltje lepeltje.
 6. gisteren at ik geen taart, maar als ik er een zou bakken zou het deze chocoladecake met rode bietjes van Dorien zijn. Als was het omdat een vriendin vorige week op bezoek kwam met chocoladecupcakes met rode biet erin, en die ook al zo overheerlijk waren. Beloof me dat je het eens probeert.
 7. de stiften van Stabilo die je kweetnie hoe lang mag laten liggen zonder dop. Topuitvinding.
 8. die color wonder kleurboeken van Crayola, voor een dochter die het niet kan laten om op meubels en andere dingen te kleuren.
 9. deze talk van Mel Robbins. En haar rok. En haar power.
 10. Sriracha on everything.
 11. George Ezra zijn Paradise. De kindjes noemen het papa zijn liedje, maar ondertussen is het ook een beetje mama haar liedje. Zoals ze horen als het door de arme boxen van haar bolide knalt. Instant contentement.
 12. Elke ochtend ontbijten met een kom vers fruit, Griekse yoghurt en de beste granola ter wereld. En sloten koffie.
 13. Het YouTube-kanaal van Casey Neistat. We love Casey, en dat steken we niet weg.
 14. De podcasts van Brooke Castillo, The Life Coach School. Platinablond, een serieuze hoek af, maar ik ben er zot van. Bedankt aan diegene die me een mail stuurde met de tip, you know who you are! (want ik niet meer :aah:)
 15. Het Crinoline-parfum van bij & Other Stories. Ik hou van lichte, bijna synthetische geuren, en deze is de max. En geen hoofdpijn!
 16. Heb je een moeilijke eter in huis? Dietemiet deelde de tip van het vakjesbord in een post over haar dochter met ASS, June, en hoewel Dexter geen autisme heeft (maar net als zijn vader ahum wel hier en daar last van problemen met eten) investeerde ik in een geel en roze bord van de Suprabazar. Ik noemde het een apenbordje, maakte er verder niet te veel spel van, en mannekes toch, hij eet, en zijn zus ook soms! Meer dan anders! Aja, want de helft van de tijd lust hij dingen niet omdat ze elkaar aanraken en DAT VIES IS! Dankuwel, Dietemiet, met je altijd geweldige ideeën altijd.
 17. Zin in een vleug muziek? Vorig jaar deelde ik een playlist met 36 nummers voor 36 jaar, en die is nog altijd afspeelbaar.
 18. Heb je een dinofan in huis? Wij gingen naar Pairi Daiza (trouwens altijd een aanrader, wat een fantastisch mooi park blijft dat toch?!) en ik was vergeten dat er juist een dino expo liep. Die is dus geweldig de moeite. Dexter kan er nog altijd niet van zwijgen, en het is drie weken geleden. Flo ook niet, maar dan vooral omdat ze “beetje bang was voor de dino’s”. Ze zagen er dan ook enorm levensecht uit.
 19. Ik kreeg vorige week een out of office die ik keihard ga stelen voor mijn volgend verlof:”Dear contact,I am enjoying my summer break until the end of August. If your e-mail requires an urgent reply, you may consider to resend it on Aug. 29th or later.Sorry for the inconvenience!“.
  En dan gewoon met een zwieperd van smile en delete, zeg. Yasss.
 20. de Bancontact-app. Zo jammer dat niet iedereen die al gebruikt, ik vind dat zo’n gemak als je mensen snel wilt betalen zonder dat je daarvoor geld bij de hand moet hebben. Installeren die handel! Ook handig in webshops, vind ik.
 21. Het Kunstenfestival van Watou is tof met kindjes en ook zonder kindjes. Ik ken omzeggens geen bal van kunst, en ik was er nog nooit geweest, maar wij beleefden er een fijne namiddag vol verrassingen. Meer moet dat soms niet zijn.
 22. Ik geef hem nog eens mee omdat ik mails en reacties blijf krijgen over hoe deze kleine tip levens heeft veranderd (no shit!): maak de cirkel eens wat vaker rond!
 23. Buffelmozzarella. Heel de zomer lang, met tomaatjes en olijfolie. Faak.
 24. Die tomaatjes mogen zeker van zelfplukboerderij Goed ter Heule komen. Dat blijft een van mijn absolute happy places, en de tomatenoogst was weelderig, om het met een understatement te zeggen. Net als de aardbeienoogst.
 25. Gaat er altijd te veel tijd over het maken van een nieuwe afspraak bij jou? Bij de kapper bijvoorbeeld? Leer dan om voor je vertrekt onmiddellijk een nieuwe afspraak vast te leggen. Serieus, dat helpt in heel veel situaties, ook met etentjes met vriendinnen waarvan je vindt dat je ze te weinig ziet enzo.
 26. Heb je altijd maar een beetje gember nodig, en moet je een hele pak kopen waarmee je niet weet wat gedaan? Ik vries de rest altijd in in een ziploc bag. In stukjes van twee centimeter snijden, en je hebt altijd gember in huis. Zo’n gemak.
 27. Iets dat ik zelf nog niet zo lang weet: dat er in veel auto’s een symbooltje staat zodat je weet aan welke kant je tankdop zit. Als er een iemand mee geholpen is is het wat mij betreft al een win.
 28. Die app waarmee ik bijhoud hoe lang ik al niet meer rook of alcohol of Cola Light drink (139 dagen bitches) heet Quit That. Ik krijg die vraag zeer regelmatig, dus bij deze.
 29. Ik krijg ook vaak de vraag welke notitieboekjes ik gebruik om te bullet journalen. Zonder uitzondering de Leuchtturm1917 medium met dots. Goed formaat, stevig, drukt niet door, met leeslintjes, alles dat ik nodig heb.
 30. Ik kijk weinig Netflix, maar Chef’s Table blijft zo goed. Altijd inspirerend, onlangs nog die met Christina Tosi van Momofuku Milk Bar. Wat een geweldige vrouw. Nu wil ik ook panna cotta met cornflakesmelk maken hou mij tegen.
 31. Iets helemaal anders, maar wel een nuttige tip, vind ik. Soms ontmoet je mensen die iets meemaakten dat zo zwaar is, dat je amper weet wat zeggen, en zelfs niet durft polsen naar hoe het is, omdat je dat al kunt raden: niet goed. Ik heb geleerd van Sheryl Sandberg dat je dingen makkelijker maakt door te vragen hoe het vandaag gaat.
 32. Ik blijf fan van mijn menstruatiecup. Echt: elke maand meer. Ik denk ook elke maand: als elke vrouw dit gebruikte, zouden heel veel levens zoveel makkelijker zijn. Plus ook nog eens: zoveel beter voor het milieu.
 33. Een van de handigste pagina’s in mijn bullet journal: de wachten op-lijst. Gewoon een lijst met antwoorden die je nog moet krijgen, documenten waar je op wacht, en de datum. Dat ik daar niet eerder was opgekomen.
 34. Alles van The Nerdwriter. Zo clever! Love it!
 35. Blogtips nodig? Ik lees op dit moment niet zo veel, maar deze wel met extra veel liefde: Kleine Atlas van de Werkelijkheid. Prinses op de Kikkererwt. Talitha heeft een blog. Le Coeur à Marée Basse.
 36. Neem verlof op je verjaardag. Serieus.
 37. Maken je kinderen altijd ruzie als ze iets moeten verdelen? Zie hier een geweldige truc die Youri ergens las: laat een van de twee kinderen het ding verdelen, en zeg op voorhand dat de andere het eerste stukje mag nemen. Werkt bij ons zonder traantjes.

Trouwens: neem asjeblieft niet zomaar ouderschapstips van me aan vanuit de gedachte dat ik mijn zaakjes op mijn zevenendertigste voor elkaar heb, want gisterenmiddag werd ik gebeld omdat mijn zoon geen boterhammen mee had naar de vakantieopvang. Zeventien moederpunten rechtstreeks de vuilbak in, maar wel weer goed: ik heb er mezelf geen uren voor doodgedaan in mijn hoofd. Ik ga het nog leren. Dexter bleek het ook keihard de max te vinden dat een hele lieve mama een donut voor hem was gaan halen bij de bakker. Bedankt, lieve mama!

Trouwens 2: die congédag op mijn verjaardag, die gaan we erin houden. Wat gewinkeld, wat koffie gedronken, wat tijd voor mezelf. Topidee. Doen jullie iets speciaals voor jullie zelf op jullie verjaardag? Ge moogt! (van mij toch, van uw baas weet ik niet)

Reacties

 1. Geleerd van een vriendin. Op onze verjaardag nemen we samen verlof. De niet-jarige bokst een verrassing voor de jarige ineen. Hoeft niet veel te zijn, maar het verrassingseffect is geweldig. Ik werd meegenomen om te ontbijten, wat winkelen en samen een escaperoom doen.

 2. Proficiat!
  Man, dat zijn een hoop klikbare tipjes, de één nog leuker dan de ander. Dat bord met vakjes, destijds heb ik zo’n oud fonduebord gebruikt voor mijn zoon, dat was ook ingedeeld. Niet dat het al zijn eetproblemen heeft opgelost, maar toch een deeltje. Hij er toch groot mee geworden (1m98, haha!).

 3. Sophie

  Happy Birthday!! Doe jezelf Rachel Hollis en ‘Girl, wash your face’ kado. Echt serieus, you’re welcome!

 4. Ik verjaar op 30 juni en sta in het onderwijs. Ik doe dus elk jaar hetzelfde: rapporten uitdelen, tijd doden tot de middag en genieten van eten en drinken met collega’s daarna. Ook best ok! Tenzij mijn verjaardag op een zaterdag, zondag of maandag valt. Dan hebben we al verlof! (Woeps, durfde ik dat nu echt net zeggen??? ;-) )

 5. Inge

  Proficiat met je verjaardag en dank voor de tips! Ik ga die granola toch eens uitproberen. Ik verjaar in oktober en neem altijd verlof op mijn verjaardag. De avond ervoor wordt er zonder schuldgevoel getoast op mijn verjaardag. De dag erna brengt mijn man de kindjes naar school zodat ik kan uitslapen. Daarna ga ik fris en monter mijn wintergarderobe bijeen shoppen om dan om 4u aan de schoolpoort te staan om de kindjes op te halen (wat ik anders nooit kan doen). Ieder jaar weer een topdag!

 6. Sabrina

  Op mijn verjaardag neem ik ook altijd verlof. Sinds vorig jaar heb ik me voorgenomen dat niet meer te doen. Dan heb – of had, want nu zelfstandig – ik tenminste mensen rond me. Want als niemand anders verlof neemt én manlief een etentje voor je gepland heeft die avond, sta je de hele dag te kuisen. I kid you not. Meneertje begreep niet waarom ik het niet ‘gewoon zo kon laten’. I die.

 7. Vicky

  Heerlijke tips… bookmarken en af en toe eens terugkeren… die wasbal intrigeert me… zouden allergische huidjes daar tegen kunnen?
  Verlof op je verjaardag is top… ik werk dit jaar 20 jaar en enkel het eerste jaar ging ik werken… sindsdien nooit meer, zalig!

 8. happy birthday! ik probeer ook altijd verlof te nemen op mijn verjaardag en vaak ben ik ook echt op reis dan :) super tips weer, die ijscrème ga ik nu gaan halen!

 9. Grappig, die tip van het delen. Zo heeft mijn Lief het ook altijd gedaan met zijn broertje en zij doen het soms nog steeds zo! En ook de kindjes van het broertje leren het nu zo.

  Over die cereal milk panna cotta. DOEN! Het is zo lekker! Maar ik raad je aan om ons Nederlandse recept te zoeken (ik weet niet of ik het mag plaatsen), want het was even zoeken naar de juiste hoeveelheid gelatine. De blaadjes in de VS zijn anders van formaat.

 10. Inge

  Die wasbal intrigeert mij ook… dat werkt dus echt? Nooit meer sleuren met flessen wasproduct. Het milieu weer een handje geholpen. Lijkt me top! Moet ik zeker eens beter bestuderen.

 11. Kathleen

  Die color wonder kleurboeken,die ga ik mij nu eens vlug aanschaffen. Dit voor mijn tweejarige kleindochter die alles graag gekleurd ziet! Merci voor de tip!
  De tip voor het vakkenbord komt een beetje te laat voor mij! Jongste zoon was zeker 12 jaar lang een heel moeilijke eter en zo’n bord zou misschien geholpen hebben. Nu is hij bijna 25 en trek ik het mij niet meer aan…

 12. Mijn Lief en ik nemen altijd vrij op onze én elkaars verjaardag! En dan doen we alles waar de jarige zin in heeft. Superfijne traditie en ik snap ook echt niet dat andere mensen vaak gewoon gaan werken op hun verjaardag. I mean, ik wéét dat het niet bepaald je eigen prestatie is dat je x aantal jaar geleden op de wereld bent gezet (shout out to my mama), maar ik grijp zelf graag het excuus aan om het te vieren. Plus: elk jaar weer ben ik soort van verbaasd dat ik jarig ben. Voelt altijd alsof de laatste keer zeker vijf jaar geleden was. Dan geniet ik er extra van ;) Anyway, gefeliciteerd! En dank voor de blogliefde <3

 13. Nele Ryckeboer

  Gelukkige verjaardag!! En wat een prachtig lijstje alweer (ik ben nog altijd fan van je muzieklijstje van vorig jaar), ik heb er al heel wat leuke dingen gelezen die ik zeker zal proberen.
  Wat een superkroon trouwens!!

 14. Met al die goeie tips mag jij van mij 100 worden! Proficiat trouwens met weer een jaar levenservaring!
  Ik ben heel mijn familie aan het mobiliseren voor een samenaankoop van de wasbal(len) (véél, grote familie). Ik kende het eigenlijk al langer maar probeerde die nooit. Nu moet het er maar eens van komen. Merci voor de reminder.

 15. Ilse

  Kook je de edamame boontjes in water of gaan ze in de microgolf? Al vaak staan naar kijken in de delhaize en toch maar niet gekocht… Ik weet zo niet hoe ik er moet aan beginnen… Ligt dat in de lijn van sugar snaps of is dat totaal iets anders?

 16. Gelukkige verjaardag, Kelly!
  Trouwens, van dat tanksymbooltje: Het klopte bij mijn vorige auto, maar bij mijn huidige auto staat de slang (de tekening) om te tanken aan de andere kant dan waar het echt zit. Verwarring alom, die eerste weken dat ik ermee reed!

 17. Proficiat! Ik neem altijd vrijaf op mijn verjaardag, soms zelfs een halve week vrijaf en dan ga ik erop uit met mijn man. Ook voor zijn verjaardag plannen we steevast wat vrije tijd in. We doen niet altijd spectaculaire dingen, maar eens de toerist uithangen in eigen streek kan al zo leuk zijn!

 18. mrvazil

  Koop jij je kindle boeken allemaal op amazon of kun je ergens anders ook voor kindle kopen?

  1. Ik koop die van mij doorgaans op Amazon omdat het zo handig is, maar je kunt via een programma als Calibre heel wat e-book-formaten omzetten zodat ze leesbaar zijn op je Kindle. Dus je kunt ook NL-boeken kopen via bol.com, bijvoorbeeld.

 19. Saar

  Heppie bday! Ik werd ook nog maar 37, maar daar mijn verjaardag op onze nationale feestdag valt heb ik zo goed als altijd verlof op mijn verjaardag én vuurwerk.. Bedankt voor de tips!

 20. Ik las je tip over ‘vraag over hoe het vandaag gaat’, en reageerde mentaal meteen al met hoe blij ik was met die supergoeie tip, zo ontzettend concreet. En ik wilde er nog aan toevoegen dat ik dat van cirkel rond zelf ook een gigantische eye opener vond en vind.

  En toen las ik gewoon mezelf aangeprezen worden. Wat een ongelooflijk compliment. Ik ben ontroerd. Er is geen plek waar ik meer onaf en mezelf ben dan op mijn blogje.

  Ik heb nu ongelooflijk de neiging om de aandacht dringend te verleggen naar de vele tekorten te trekken die die blog vertoont, maar ik doe van Cherokee-Friday en aanvaard je compliment aarzelend maar toch ook met erg veel plezier. (ik bloos er een beetje van)

  Cheers op je verjaardag!

 21. Annelies

  Nogmaals een gelukkige verjaardag! Ik probeer ook steevast ieder jaar verlof op ieder van onze verjaardagen in te plannen. Minstens 1 dag en als het kan de hele week :) Zelfs al doen we die dag niks speciaals, tis zoveel leuker als je samen lekker lui kan zijn dan dat iemand moet gaan werken.
  Ik ben wel enorm geïnteresseerd in die Eco Egg wasbal! Ik ga hem zeker bestellen volgende maand. Mag ik vragen welke geur jij hebt gekozen? Ik kan as usual weer niet kiezen….ook omdat ik niet weet hoe ze ruiken. Misschien moet ik ze gewoon alle 3 bestellen :p
  En tijdens mijn zoektocht naar zo een vakjesbord voor mijn moeilijke eter die ook niks eet als het iets anders heeft aangeraakt…zucht…kwam ik per toeval ook nog Siliconen rietjes tegen begot! Leek me ook wel wat! https://bentofabriek.nl/product-categorie/bento-accessoires-bento-lunch/herbruikbare-siliconen-rietjes-greenpaxx/
  Alstublieft. :)
  Bedankt voor de tips Kelly, er zaten er weer heel wat leuke en interessante tussen. Maak er een geweldig 37e levensjaar van! xxx

 22. tom

  @ Lottes annekdotes : in verband met het tankicoontje , het gaat om het pijltje/driehoekje dat de juiste kant aanwijst, niet om waar de slang staat op het tekeningetje. :-) succes !

 23. Lou

  Gelukkige verjaardag! Dat van het tanksymbooltje is mij ook ooit verteld, maar dat klopt idd niet bij alle auto s …

 24. Riella

  Een hele gelukkige verjaardag! Wat een fijne post weer!

  Dat Eco Egg Wasei, serieus, wat is dat voor iets zot! Blogpostje? :)

 25. haha, nog nooit gehoord van het tanksymbooltje! Dat een autofreak als The Green Petrolhead dat moet horen van iemand die pas 4 jaar rondjeest met de auto, is wreed :)

  Gelukkige verjaardag!
  Ondertussen de 36 songs voor 36 jaar terug aan het beluisteren!

 26. Riella

  Oh en die granola tip, nog zo’n goeie! Wij eten nu gesuikerde rommel van de supermarkt en ik wil daar ZO graag vanaf, maar een online bestelling doen voor enkel granola gaat me toch ook weer wat te ver. #keuzes. :)

 27. Lina

  Gelukkige verjaardag!
  Ik werd dit jaar 40 op een zondag, dus was sowieso lekker thuis. Op maandag ging ik werken en sprongen mijn 3 beste vriendinnen plots van achter een bureau van een collega om me te ‘ontvoeren’ naar de Efteling. Topvriendinnen en topbaas!
  Maar volgend jaar toch verlof nemen op mijn verjaardag :-)

 28. vero

  Hiep hiep hiep, hoera! Voor je verjaardag, maar ook hoera voor alle voorbije jaren, maanden, weken dagen… Voor jezelf, jullie gezinnetje maar ook voor jou als blogster, Jij die de mensen blij maakt, de ogen opent, pratkische tips geeft, laat lachen, een hart onder de riem steekt en zoveel meer. Dank je!
  Trouwens (ff iets heel anders, maar ik sta te trappelen: heb je gezien dat maandag een nieuwe reeks van My dad wrote a porno – Belinda Blinked 4′ komt? En er is volgende week zelfs een liveshow in Amsterdam… helaas uitverkocht… Ik zit nu aan boek 3 en vind het geweldig dat er gewoon mensen zijn die liedjes maken en gedichten schrijven, waarin Belinda en Rocky de hoofdrol spelen… (klink ik verslaafd???)

 29. Ann

  Tof lijstje. Dat toont toch ook weer het voordeel van ouder worden. Je krijgt meer levenservaring en weet beter hoe “de wereld” in elkaar zit. Ideaal voor je zelfvertrouwen en je zelfrelativering. Zo ervaar ik het toch. Gelukkige Verjaardag!

 30. Saskia

  Kiezen of delen is hier ook een bekende. Wij waren thuis met drie kinderen, en deden ‘omstaan’. Eentje stond met het gezicht naar de muur, een ander wees een toetje aan en degene met het gezicht naar de muur mocht zeggen voor wie die was. Dan was het ook altijd eerlijk. Geweldig, het komt weer helemaal terug :-)

 31. Gelukkige verjaardag!! Supertoffe tips! Van je eerste tip ben ik ook grote fan, even verslavend en snel verorberd als een pot blauwe bessen! :) Net als vele andere hier ben ik ook geïntrigeerd door dat wasei… Ga ik eens bestellen.

 32. Nathalie

  Proficiat! En trouwens: waaaaw: EcoEgg Wasbal??? Nog nooit van gehoord maar ziet er super uit. Nog raadvraag: wat is de beste geur?

 33. Heerlijke tips!
  Gelukkige verjaardag en geniet lekker verder van alle mooie dingen die je “nieuwe” weg passeren!

 34. O o o, nu stijg jij 100 plaatsen op de ladder van interessante blogs nu ik die 36 nummers heb bekeken (en je stond al zo hoog :) )

 35. Lis

  Het ligt 100 procent aan mij, maar ik snap de verdeeltip niet. Gaat dat over eten (snoepjes ofzo) of over speelgoed? Ik denk dat ik de “win” die daarin zit voor de kinderen niet begrijp..

  1. Over snoepjes, of een koek. Het kind dat verdeelt heeft er baat bij dat er geen veel groter en veel kleiner stuk is, omdat het kind dat kiest dat dan neemt. En dus loopt dat altijd behoorlijk vlot.

 36. Hilde

  Lieve Kelly, alsnog een heel fijn nieuw levensjaar gewenst! Weer met heel veel plezier deze blogpost gelezen! X

 37. Nog een late gelukkige verjaardag! En merci voor het eco egg, ik ben er op dit eigenste moment mijn eerste wasje mee aan het draaien. Nu nog bedenken hoe ik ga bijhouden dat ik aan 200zoveel wasjes zit (want mijn frequentie ligt lager dan 4-5/w)

 38. Oh, dan zijn we nu weer even jong. Misschien moet ik deze blogpost even naar mijn man sturen vermits ik geen kroon kreeg. Langs de andere kant had hij wel mijn boekenkasten versierd met vlaggen. Dus tja, ik vermoed dat ik dat laatste nog net iets leuker vond. :) Die EcoEgg wasbal ga ik toch eens opzoeken. Dat zou toch weer een groot verschil kunnen maken in het beperken van plastic afval.

 39. Ruth

  Een bujo-vraagje: heb me net een Leuchtturm1917 aangeschaft, maar welke stiftjes raad je aan om erin te schrijven? Net twee verschillende sets uitgeprobeerd en ze schijnen nogal door op de volgende pagina :o(

  1. Hey Ruth, ik schrijf meestal met Hema balpennen of met Stabilo point 88 omdat ik er graag mee schrijf. Schijnen ook wat door, maar dat vind ik niet zo erg.

 40. Sabine

  Merci voor de tip van de edamame boontjes in de Delhaize! Kids waren door het dolle gisteren toen ik hen een bordje voorschotelde als aperitiefhapje!

 41. Isa

  Wij hebben ook een vakjesbord, dat gaat echt prima. En toen ik nog aan de KUL werkte, had ik altijd vrij op mijn verjaardag, want dat was de dag van de patroonheilige daar. Die traditie is wel gebleven! En Oppo ijs wie heeft dat uitgevonden, die mens is GENIAAL! Salted Caramel heeft zo weinig calorieën omdat er een vrucht inzit die van nature een karamelsmaak heeft –> dat is dus zo goed als sorbet en dus GEZOND he!

 42. Isa

  ps- ik heb een aparte kleurcode voor ‘wachten op’ in mijn mailbox. En eens per week ga ik langs die (gele) vlagjes en denk ik: had ik daar nu al iets van moeten horen? reminderke sturen?

 43. vero

  Heeel even over de edamameboontjes. Ik ben ook fan ;-)
  Maar zeker sinds deze zomer, waarin extra werd benadrukt dat je diepvriesgroenten altijd ff moet verhitten om zeker geen salmonella te hebben, blancheer ik ze altijd ff heel kort…
  Superleuk om die boontjes te doppen… soms beetje zout erop en klaar. Heerlijk!

 44. Ik werk de laatste jaren nooit op mijn bday. Alleen al omdat anders alle collega’s kuskes willen komen geven neeee blijf uit mijn buurt. Dat dagje moet een dag zijn voor mezelf, punt! Die wasbol dat wil ik al een tijdje eens proberen, misschien toch maar eens de stap wagen :)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>