Tien jaar tales from the crib!

tftc10_4

Exact tien jaar geleden schreef ik mijn eerste post op deze blog. Met klamme handjes werd er op publish gedrukt, gewacht tot mijn trage telefoonlijn mijn post de wereld instuurde, en vurig gehoopt dat iemand hier ooit zou willen komen lezen. Het zou cool zijn voor dit verhaal als dat ook mijn eerste blogpost ooit was, maar dat is het niet eens. Verre van, voor tftc blogde ik al een jaar of twee op zelf in elkaar gestoken websites die echt nergens op leken. Op Angelfire en Geocities, enal. Wie zich nog herinnert wat dat waren is officieel oud.

tftc10_3

Maar er kwamen dus mensen lezen. Gelukkig. Eerst maar een handvol, maar beetje bij beetje werden het er meer. En ik bleek het toffer te vinden dan ik me op voorhand had kunnen inbeelden. Van alle zijprojectjes die ik ooit heb gehad is dit met voorsprong het leukste, het meest inspirerende, datgene dat me het meest van al heeft opgeleverd, niet zozeer in harde cash, maar in contacten, mogelijkheden, leute en zelfontplooiing. En paginagrote krantenartikels met mijn hoofd op.

tftc10_2Tien jaar Tales from the Crib, jong:

 • dat waren 1885 blogposts, 22.636 comments. Jullie hebben dus behoorlijk hard jullie best gedaan, waarvoor geweldig merci! Zonder comments zou het hier zoveel stiller geweest zijn en zat ik maar wat tegen mezelf te mompelen.
 • heel wat jaren gesukkel op Movable Type, en zo zo content dat ik sinds vorig jaar eindelijk op WordPress draai.
  tftc10_v2
 • drie designs: eentje met retro bolides, eentje met een tekening waarop ik soms een Story en soms een Flair las, afhankelijk van waar ik op het moment vooral voor schreef, en deze.
 • het leven leek stukken simpeler in 2004, and so did de recepten die op mijn blog verschenen. Voor een broodje banaan, bijvoorbeeld.
 • in mijn archief staan een hoop posts die niet door mij geschreven zijn, maar door Youri. Zoals deze, die doet vermoeden dat ik een dikke nerdy was.  Deze blog begon immers als een gedeelde blog, waarbij zijn posts in het blauw verschenen en die van mij in het roze. Keigoed gevonden, maar Youri was het een jaar of negen eerder beu dan ik.
  tftc10_v1
 • een blog, dat is dus echt een goudmijn aan herinneringen die helemaal weg waren. Aan die keer dat wij achthonderd euro wonnen met een belspelletje, bijvoorbeeld. Ja, er was een tijd dat je daar iets mee kon winnen, jonge lezers!
 • ik schreef ook over hoe wij destijds een koppel werden, voor zij die zich dat zouden afvragen.
 • het staat hier nog vol comments van mijn moeder, die zichzelf mamie noemde en supporterde onder posts waarin ik voor het eerst stoofvlees maakte. Dat was niet eens zo goed gelukt, als ik daar heel eerlijk over ben, maar er komen nog steeds regelmatig mensen op deze blog uit op zoek naar het ultieme stoofvleesrecept.
 • dat waren ook heel wat kapsels. Ik heb daar ooit eens een collage van gemaakt. Baha.
haarkameleon.jpg
 • wij waren trendspotters en modebloggers avant la lettre. Dat wist gij vast ook niet.
 • wij hadden een katte, die soms aan het woord kwam. Die is gestorven, trouwens, maar ik heb daar blijkbaar nooit over geblogd, waardoor mensen zelfs nu nog soms vragen hoe het met Bill is. Niet zo goed, jongens, niet zo goed.
  tftc10_5
 • als wij op vakantie gingen werkten we met gastbloggers.
 • er is zo veel veranderd in die tien jaar: ik begon toen ik compleet niet kon koken (en blogde bijvoorbeeld over de eerste keer ooit dat ik een taart bakte), toen had ik met kokeneten.be ineens een collectieve kookblog, en later werd ik zelfs parttime vegetariër.
 • er waren ook projecten. Fromfrats funky food reviews waarop we nieuwe producten reviewden, het schoenenproject waarvoor wij op allerhande plaatsen op de wereld foto’s van onze schoenen namen, Manic Monday, waarbij ik elke week vijf vragen stelde en andere bloggers die overnamen om op hun blog te beantwoorden, en wel meer van dat lolligs. Ow, en ik was de geweldige compleet fantastische 2 edities van wijvenweek vergeten, merci om me eraan te herinneren, medewijf i.!
 • ik onderging een maagverkleining, werd journalist, werd showbizzjournalist, verloor mijn moeder en schreef daar weinig over, werd zelf moeder, begon aan het boek.
tftc10_1

It’s been quite a ride, om het met een understatement te zeggen. Merci aan iedereen die hier al zo lang komt lezen, welkom aan iedereen die hier nog elke dag toekomt en hopelijk blijft hangen. De postfrequentie is iets aan het verminderen, maar dat komt doordat er enorm druk aan het Blogboek wordt geschreven. Ik kan niet wachten om het te delen, jongens, echt waar.

Tien jaar tales from the crib, jong. Hoe zot is dat?
Voel u vrij om in de comments van “dat waren nog al eens tijden!” te doen, dan ga ik ondertussen om bubbels en taart.

Reacties

 1. ooh een geocities website heb ik ook nog gehad, bomvol bewegende prentjes en muziek op de achtergrond natuurlijk!!

 2. i.

  Ge zijt “wijvenblog? We zullen eens tonen wat een wijvenblog is” vergeten.

  Happy bday, sweetie!

 3. nonkelsam

  Ik herinner me een mooie foto van een zwangere vrouw, een schoonzus of zo? Ik denk dat ik vanaf toen regelmatig langs ben beginnen te komen. Onder meer omdat je allerlei coole sites kende. En omdat je kon schrijven, natuurlijk.

 4. Proficiat Kelly!
  Ik heb je pas recent ontdekt, maar ik lees hier heel graag, dus ik hoop dat je er nog minstens 10 jaar bijdoet! :)

 5. beebje

  Bluvn’ goan Kelly…

  En ow, poor Bill :'( Dat hij dé koning van de poezenhemel mag zijn.

 6. Wauw, al 10 jaar, gefeliciteerd!
  Ik ken je blog nog niet zo lang, maar helemaal fan!
  En als we elkaar ooit ontmoeten krijgde een vegan taartje van mij :-)

 7. Anouck

  Mohjagie, geocities en angelfire! Waar 95% van de websites ofwel fluo groen ofwel fluo roze waren en pijn deden aan je ogen! En ondertussen deed ICQ maar van “uh-oh”! (en kwamen de mama en de papa zot van de bezette telefoonrekening – not to mention the bill).

 8. Annick

  Proficiat! Ik ben bijna twee jaar geleden op jouw blog terechtkomen en heb een serieus inhaalmanoeuvre moeten uitvoeren om alles te lezen. Which I did :-) Jouw schrijfstijl spreekt me echt aan!

 9. 10a

  Ben hier recentelijk toegekomen maar ga je de komende 10 jaar volgen dus heel graag blijven schrijven!

 10. Caro

  Gefeliciteerd met de verjaardag van je blog!
  Ik kom hier al lezen van vóór je maagverkleining, en dat blijkt in 2006 te zijn geweest. Quite a long time.

 11. Ik heb veel te hard en veel te ongepast gelachen met “Niet zo goed, jongens, niet zo goed.” En ik heb mij dit weekend ook een beetje belachelijk gemaakt door in de Standaard Boekhandel al te gaan vragen naar je boek, de meneer bekeek mij een beetje raar toen hij zei dat het pas in augustus zou uitkomen en dat ik dan nog eens moest terugkomen. Dat is dus PAS BINNEN VIER MAAND HE.

 12. Dat postje van trendspotting is het eerste dat ik hier ooit las – 2004 toch ook. Gelinkt via het verdwenen “nonsensfromschoten”.

 13. Een heel erg dikke proficiat, Kelly! Ik ben blij dat ik een aantal jaar terug dankzij mijn mam op jouw blog terechtkwam.
  Het heeft me al veel doen lachen, deugd gedaan en doen denken.
  Op naar de volgende 10! ;)

 14. Dan verjaart jouw blog op dezelfde dag als ik.
  Ik lees hier nog geen 10 jaar maar ik heb wel de 10 jaren allemaal gelezen.
  Ne gelukkige blogverjaardag.

 15. lore

  Dikke proficiat meid! Ik kom hier ongeveer 2 jaar lezen ondertussen en zal niet snel afhaken;-)

 16. Sil

  Amai, ik ben dus officieel oud :(. Ik lees hier overigens al zo’n negen jaar mee blijkbaar xD

 17. Oh zeg, die laatste foto, zo schattig! Ik lees hier nog niet zo lang mee, maar ik blijf nog wel wat hangen. En tien jaar, da’s op zich niet zo veel meer dan mijn vijf blogjaren, maar in Blogland klinkt dat echt keiveel precies, tien jaar zeg. Ik vind het vooral ook cool voor u dat er zo veel niet-bloggers lezen én reageren. Ge zijt een van mijn voorbeelden zowaar!

 18. Anke

  Een dikke proficiat met je eerste decennium – whoot whoot !
  De kapsels : de onderste rij in het midden, da’s mijn favoriet. En het viel mij ineens zo hard op dat jij heel mooie ogen hebt ! Keep calm and blog on !

 19. Marjan

  Met uw linkjes heb ik het een het ander eens herlezen :-) for old times sake en al (ik lees hier al lang). En ik lag STRIJK met uw stoofvleesaffaire. “Toen kwam de aap uit de casserol!”. I die :-))))

 20. Joke

  Proficiat met het tinnen jubileum! Ik volg nog maar sinds ‘zo donker kan het worden’ maar ben wel fan sindsdien ;-) En zo te zien heb ik nog heel wat blogposts in te halen! Zo blijven verder doen dus!

 21. sylvieke

  Ik ben hier komen lezen sinds de geboorte van dextertje, ergens op een facebookpagina werd een oproep gedaan naar ouders die te maken hadden met ‘huilbaby’s’ en in de comments van die oproep verwees iemand naar jouw blog….
  Sindsdien blijven lezen en ik kijk echt altijd geweldig uit naar je blogposten want ze zijn echt de max! proficiat met je 10 jaar!

 22. Kim

  Leuk om die verzameling vergeten herinneringen terug op te rakelen. Doe er nog eens tien bij (en voor mij een glas champagne)!

 23. Woow, al zo lang, proficiat!
  Ik denk dat ik dan toch ook al zo’n 8 à 9 jaar je blog lees, zotjes.
  Ik mis Bill :( Gelukkig is Dexter nog cooler :)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>